Even rustig aan doen

Dat rustig aan doen op het moment belangrijk is, dat werd dit weekend wel pijnlijk duidelijk. Dat dat met geld al moest, wist ik op zich wel, maar dat was duidelijk niet het enige. Hoewel ik er de vinger niet eens precies op kan leggen, heb ik me de afgelopen dagen/weken waarschijnlijk toch wat te intensief druk gemaakt, want ik heb het halve weekend weer met buik- en hoofdpijn gezeten. Normaal gesproken vind ik hoofdpijn niet zo heel erg, want dat heb ik al sinds ik een jaar of 6/7 was. Destijds ook allerlei tests voor gedaan, maar daar is nooit wat uitgekomen. Dat ben ik ook wel gewend.

Maar af en toe dan is het meer een soort migraine dan gewone hoofdpijn en dat is wel behoorlijk vervelend. Bewegen doet dan al zeer en het enige dat een beetje helpt is slapen, maar dan moet ik eerst flink wat tabletten nemen, zodat ik in slaap kan vallen zodra die hun werk doen. Daar zit ik natuurlijk ook niet altijd op te wachten, het is toch troep in je lijf én ik kan ook niet zomaar op elk moment van de dag een paar uur gaan slapen.

Gisterenavond begon weer zo’n nare hoofdpijn en die heeft de hele nacht (en nu ook) weer aangehouden. Omdat ik toch aan het werk moet, heb ik vanmorgen wel vast een tabletje genomen en zolang ik een beetje stil zit en me niet te gek maak, dan gaat het redelijk. Dus dat probeer ik de rest van de week maar vol te houden. Niet te veel drukte, niet meer doen dan nodig is en ook zo min mogelijk achter een scherm zitten. Voor het werk de hele dag achter een computerscherm zitten en dan ’ter ontspanning’ voor de tv zal ook wel niet ideaal zijn. Verder houd ik me de komende tijd ook maar even weg van stress-dingen, want meestal helpt dat ook niet mee (ik heb dan last van een stekende pijn aan de linkerkant van m’n hoofd/bij m’n linkeroog en dat schijnt dan weer je emotionele kant te zijn ofzo. Geen idee hoe het precies zit, maar het klopt wel dat ik dat soort hoofdpijn vaak krijg als er nare dingen gebeuren of na een ruzie ofzo. Vandaar dat ik er toch maar rekening mee houd dat dat klopt).

Hoewel ik hier natuurlijk totaal niet blij mee ben, is het soms ook wel goed om even letterlijk en figuurlijk op de rem te gaan. Hoe stom het ook klinkt; dan is alles wel weer in balans. Het is lastig om geestelijk en lichamelijk keihard door te (willen) gaan, terwijl dat bijvoorbeeld financieel niet kan (zoals bij verbouwen vaak het geval is). Dat dan alles even een tandje minder moet is niet leuk, maar ik kan er ook wel weer de voordelen van inzien.

Dus: de rem erop, op alle fronten. En hopelijk is het dan allemaal snel weer over 🙂

Hebben jullie dat ook wel eens? Van die bepaalde klachten die eigenlijk toch vrij regelmatig terugkomen en waarvan je dan weet dat de rem er toch echt even op moet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.