Frisse start

Na een aantal drukke weken heb ik echt weer behoefte aan een frisse start. Het lukt me nog niet altijd even goed om goede voornemens ook echt vol te houden, dus na verloop van tijd – en meestal als het weer even druk of juist heel rustig is – komt de klad er weer in en voor je ’t weet ben je eigenlijk weer terug bij af. Er zijn een aantal dingen die inmiddels weer wat ondergesneeuwd zijn geraakt en die ik toch graag weer op wil pakken.

Afvallen
Ik wilde dit jaar graag een aantal kilo’s kwijt raken en dat ging ontzettend goed. Maar de laatste tijd gaat het weer een stuk minder. Ik ben het ritme een beetje kwijt en zit de laatste tijd wat te vaak met de hand in de spreekwoordelijke koekjespot. Zo’n pot hebben we niet, maar af en toe restjes opmaken door wat te bakken e.d. is niet slim. Ik wil het gezonder eten weer oppakken (zo basic mogelijk, ontbijt b.v. yoghurt met havermoutvlokken en voor avondeten vooral veel groenten) én gaan bewegen. Dat laatste is een uitdaging, want dat heb ik sinds het sluiten van de sportschool niet meer gedaan. Ik twijfel over hardlopen (niet leuk, wel altijd te doen) of skeeleren (wel leuk, maar minder met nattigheid), maar vrees dat ik gewoon maar eens een begin moet maken.

Opruimen
Hoewel we inmiddels ver gekomen zijn, is het huis niet meer zo netjes als het ging worden. De was blijft soms wel erg lang liggen (of in de wasmand, of in de machine, of schoon in de mand, etc.) en veel andere dingen zijn ook rommeliger dan ze moeten zijn. Vaak is het gewoon een kwestie van steeds wat doen en alles achter je gat opruimen, dus daar ga ik me weer voor inzetten.

Geld
Het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke; geld. Ook dat gaat weer rommelig. In de afgelopen maanden heb ik regelmatig wat aan kleding gekocht en deze maand kregen we er veel dierenartskosten bij. Daardoor ben ik het overzicht (en dus de grip) op de kosten weer wat kwijt. Daarnaast wordt het hoog tijd om de boekhouding over 2012 in te boeken, zodat de accountant aan de slag kan met de aangifte. Wie weet krijg ik nog wat terug! Het zal dan de laatste keer zijn, maar dat maakt het niet minder welkom 🙂

Dit zijn voorlopig weer even drie mooie aanknopingspunten, waar ik deze week ook concrete doelen aan ga koppelen. En dan komt het hopelijk vast wel weer goed. Of tenminste beter 😉

Kunnen jullie af en toe ook wel zo’n frisse start gebruiken? En hoe pak je dat aan?

P.S. Voor de bloggers onder ons; ik heb de laatste tijd verschrikkelijk veel last van spammers, heeft iemand daar nog tips tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik heb op wordpress een speciale tool daarvoor, maar voor blogspot weet ik het niet. Heb er ook last van!!

  Een frisse start zou ik ook wel behoefte aan hebben… Ik heb nog steeds niks gehoord over mijn contract verlenging namelijk. Tot die tijd staat alles stil voor mijn gevoel. We durven geen grote investeringen te doen in het huis enzo, dus dat is alemaal wel heel lastig 🙁

  tegelijk heb ik wel een frisse start gemaakt met de nieuwe blog, daar ben ik WEL heel enthousiast over 🙂 Dus een beetje dubbel!!

 2. Spam is heel vervelend. Ik heb al een tijdje alles dichtgezet, zodat ik moet goedkeuren wil er iets geplaatst worden.

  Een frisse start ia altijd goed. Niet voor niet is er de voorjaarsschoonmaak en het winterklaarmaken van je huis. Niets blijft wat het is, als je het niet steeds opnieuw bijhoudt.

 3. Je kan ook een sportmoment bepalen zonder nu al te specifiëren wat je op dat moment gaat doen.
  Kijk naar wat je in huis hebt. Wandelschoenen, loopschoenen, skeelers en een fiets. Geen van alles kosten je geld.
  Bepaal dat jij 3x per week een sportmoment inlast. Leg het moment vast. Maandag, woensdag en vrijdag. Voormiddag, namiddag of avond.
  Telkens jouw sportmoment daar is, bepaal jij of je vandaag gaat lopen, wandelen, skeeleren of fietsen. Ik noem maar wat. Je kan ook touwtjespringen of grondoefeningen doen. Net waar je zin in hebt.
  Zo voorzie je in je eigen gratis sportschool.

 4. Hier ook veel last van (engelstalige) spammers, ik weet helaas niet hoe ik dit tegen kan houden. Heb al geprobeerd om bijvoorbeeld mensen niet meer als anoniem te laten plaatsen, maar de berichten komen er dwars doorheen. Worden wel tegengehouden door blogger en niet als reactie op mijn blog geplaatst maar komen wel in mijn mailbox terecht….

 5. Mijn ervaring is dat altijd na een tijdje de klad in goede voornemens komt. Het nieuwe, spannende is ervan af en dan wordt ook vaak duidelijk wat je ervoor moet laten. Aan de andere kant is het dan ook weer zo dat het oppakken van het gewenste gedrag minder moeilijk blijkt te zijn dan toen ik het voor het eerst deed. Dus het beoogde resultaat is sneller gerealiseerd dan toen ik voor het eerst met het nieuwe gedrag begon.
  Dat zal voor jou ook vast zo zijn. Je hoofd in de juiste gemoedstoestand zetten en weer voor gaan. Ik wens je veel succes.

 6. Mijn frisse start bestaat op dit moment uit het afronden van alle handwerkprojectjes waar ik nog mee bezig ben. Dan ben ik straks, over een week of 2 helemaal klaar voor de verbouwing van onze badkamer…
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 7. Mijn goede voornemens voor de komende weken: niet te veel aantrekken van de kennis die hier tijdelijk woont, omdat haar huur per zaterdag opgezegd was en haar nieuwe huur ergens tussen komende week en 1 mei begint, wat geld binnen halen en handwerkprojecten afmaken. Dat geld gaat lukken (zeker een baantje vanaf half maart, en ik mag een klein meisje Engels leren, en ik mag voor een paar ageplayers kroeldoekjes breien – lekker veilig, want he zijn geen 'echte' kinderen, dus niet mijn probleem als er een draadje los raakt), handwerkprojectjes gaan ook zeker lukken – sommige dingen gaan lekker snel – alleen het wennen aan de gast is nog best lastig…

 8. Ja, heel herkenbaar. Soms word je onderbroken in alle goede acties en dan duurt het weer even voordat je de zaken weer kunt oppakken. Als alles klaargezet moet worden voor de accountant is dat een goed startpunt, en als dat klaar is heb je wellicht daardoor ook weer ruimte voor de andere zaken. Ik denk maar steeds aan mijn zomerjurkjes waar ik nog in wil passen als het mooie weer er aan komt. Maar er moet nog wel wat gewicht af, hopelijk helpen die gedachten mee om het een beetje beter met het gewicht om te gaan.

 9. Hier ook last van spammers, bijna altijd in het engels. En het is de laatste paar weken wel een paar keer per week raak. Heel storend. Heb alleen geen idee hoe ik dat uitgeschakeld krijg.

 10. Ik wordt ook zo gierend gestoord van al die spammers waar ik veel tijd aan kwijt ben, dat ik een bericht op de homepage heb geplaatst EN in het reactieformulier. Ik heb er in het Nederlands en Engels neergezet dat plaatsen zonder overleg niet toegestaan is en als men het toch doet men automatisch akkoord gaat met de kosten voor adverteren/SEO.
  Andere adverteerders op mijn blog betalen ook op de ene manier of de andere en bij google betaal je ook voor SEO. Bewust nu ook iets meer betalende advertenties in de zijkanten.
  Alle spam gooi ik nu in een aparte folder in mijn e-mail, eens per maand ga ik een standaard e-mail met factuur uitsturen. Aan het plaatsen zonder overleg hangt natuurlijk nog een extra "fee".
  Het is iets minder erg geworden maar het blijft nog steeds komen. Allemaal mailtjes voor de map "factuurwinnaars" die in mijn inbox hangt.

 11. Tip voor gezond eten: verdiep je in de Japanse keuken. Aanradertje is "Japanese women don't get old or fat"

  Just Bento (website) geeft ook veel inspiratie!

 12. Ik kan hardlopen van harte aanraden. En geloof me: ik was vroeger iemand die hardlopers maar raar vond, want wie gaat er nou zo maar een eind rennen?! Maar als je een schema gebruikt, kost het je maar een half uur per dag, drie keer per week, en het gevoel daarna is verrukkelijk.

  Ik heb ook moeite om weer op orde te komen, maar hier komt dat ook omdat er voortdurend kinderen vakantie hebben. Vandaag is voor het eerst in tweeëneenhalve week het huis weer eens rustig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.