Dierenarts – het vervolg

Het lijkt wel een week met allerlei vervolgen, dus dan kan de kat er ook nog wel bij. Zaterdag schreef ik over onze waarschijnlijk zieke kostganger. En vandaag hebben we de uitslag gehad: hij is inderdaad ziek. Speciaal voer is niet nodig, maar hij krijgt wel de rest van z’n leven pilletjes.

Ik heb al even gekeken of die via internet nog goedkoper te bestellen zijn, maar tot nu toe lijken ze bij de dierenarts goedkoper. Wat totaal niet goedkoop was, was de test om hier achter te komen. De conclusie (en het bloed prikken, het testen, de pilletjes, consult, etc.) heeft ons zo’n €200 lichter gemaakt. Een dure week, want de behandeling van afgelopen week was ook al €100. Dat we nu met een patiënt te maken hebben, gaat zeker invloed hebben op de begroting. Ik had gehoopt dat we allemaal iets ruimer zouden komen te zitten qua buffer, omdat we waren gestopt met de vaste verbouwingshulp, maar daar lijkt weer niets van terecht te komen.

We sparen maandelijks voor o.a. het voer van de dieren (onze konijnen moeten speciaal voer, dat ongeveer €50 per maand kost en het inenten daarvan is ook al snel €200 in het jaar), maar het spaarsaldo op die rekening groeit lang niet zo hard als het met dit soort dingen krimpt. Dus: de rem er maar weer op. Ik heb de afgelopen tijd af en toe nog wat leuks voor mezelf gekocht, maar dat is voorlopig voorbij. Het bedrag dat ik in maart nog via payroll krijg, zal ik verdelen over de rekening voor het huis (voor o.a. naheffing van de energie e.d.) en de dierenrekening. Daarnaast hoop ik er ook een beetje nog de buffer mee te kunnen spekken. Een aflossing zal er eerst wel niet in zitten. Tenzij het werk de komende tijd ook nog goed aantrekt.

Wel balen hoor, dan hoop je op betere tijden, maar laten die toch weer behoorlijk op zich wachten. Aan de andere kant probeer ik er ook het positieve maar van in te zien: de kat leeft gelukkig nog en als wij echt serieus moeten knijpen, dan is dat toch makkelijker dan wanneer je dat halfslachtig doet, omdat de nood nog niet hoog genoeg is.

Voor vandaag zit m’n hoofd eigenlijk wel vol en heb ik nog zoveel te doen, dat ik er maar niet meer te veel over na probeer te denken. De komende tijd alles maar eens goed op een rijtje zetten.

Komt dat je trouwens bekend voor; dat de ene tegenslag de andere soms lijkt op te volgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Dat de ene tegenslag na de andere komt, heb ik ook wel. Maar gelukkig heb ik ook momenten dat de ene meevaller na de andere lijkt te komen.
  Dit jaar zal ik waarschijnlijk toch zelf meer de meevallers moeten maken, maar het gaat lukken.
  De eerste is al binnen, dit keer dankzij de regering: verlaging van BTW op werkloon bij verbouwingen. Heel lief nu we toch echt het raam laten vervangen.

 2. Hier wordt ook gereserveerd voor de dierenarts en dierverzorging. Sinds kort heb ik een aparte spaarrekening voor mijn personeel, 3 katertjes van 7 maanden en 2 cavia's van 1.5 jaar. Soms gaat het er ook achter elkaar uit. Entingen, castraties, eentje die daarnaast nog naar de dierenarts moest. Daar valt niet tegenop te sparen. En met de kosten voor verzorging erbij, eten, hooi, kattengrit, groente voor de cavia's, houtmot, ed. ben ik per maand een aardig bedrag kwijt. Maar het is mijn grootste hobby en dan heb ik er het graag voor over. Maar ik hoop dat er nu wat rustige tijden komen na alle dierenarts uitgaven, zodat ik weer even kan bijsparen.

  Succes voor Poes, wie weet vind je een goedkoper adresje voor de pilletjes.

 3. Heb je felimazole gekregen voor Poes? Ik ben ook op zoek geweest en heb deze nergens goedkoop kunnen krijgen. Helaas. In het begin kregen mijn katten nog goedkope medicijnen die eigenlijk voor mensen bedoeld waren (maar volgens de dierenarts van dezelfde bestandsdelen waren), helaas is de dierenfarmacie hierop ingesprongen en is het nu een stuk duurder.
  Niet om je verontrust te maken, maar beide katten hebben hier naast hun schildklier problemen ook nierproblemen en hartproblemen gekregen. En ik houd heel veel van mijn katten, maar mijn twee katten hebben mij de afgelopen jaren ongeveer 1.000 euro per jaar aan medicijnen gekost en om de 2 a 3 jaar wilde de dierenarts een hernieuwde test (van inderdaad zo'n 200 euro). Ze zijn nu beide 17 en hebben hun problemen al sinds hun 10e, reken maar uit: zo'n 7.000 euro, en het zijn niet eens echte raskatten. Ik denk niet dat ik nu, met alles wat ik nu weet, dus: achteraf, weer de keuze zou maken om vol voor de katten zou gaan. Misschien zou je eens uitgebreid met de dierenarts kunnen praten over het verloop van het leven van een kat met een schildklierprobleem op het moment dat er niets aan de hand is, dan weet je ook wat je (financieel) te wachten staat.

  1. Bedankt voor je ervaring, dan staat ons dus nog wat te wachten! We hebben inderdaad felimazole gehad. Z'n nieren waren nog in orde, wat dat betreft waren we er op tijd bij, maar ik weet niet of dat straks nog kan verslechteren. Onze andere kat heeft gelukkig nog nergens last van. Deze is nu 10 en die andere 11, blijkbaar dus wel een kritieke leeftijd.

   Wij hebben ook al tegen elkaar gezegd dat we er geen dieren meer bij kunnen hebben. Alleen voer en 'onderhoud' zoals enten e.d. is al behoorlijk prijzig voor veel dieren, maar met dit soort dingen word je helemaal met de neus op de feiten gedrukt. We gaan er zeker alles aan doen om ze te geven wat ze nodig hebben, maar we beseffen ons ook wel dat we hier compleet op leeg kunnen lopen. Dan kun je beter aan niets extra's beginnen, want dat is vragen om problemen.

  2. Ik vind dit ook vreselijk moeilijk. Hoe lang ga je door met behandelen, natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten met je katten of andere dieren en je gunt ze ook heel veel, maar soms is het financiele dan toch ook weer heel erg moeilijk. Wij hoorden vandaag dat ons hondje waarschijnlijk Cushing heeft, wordt nog gecheckt in Utrecht, zo jammer en verdrietig. Toch gaan we kijken samen met de da of het nog een poosje met medicatie wat op kan knappen, maar het moet wel betaalbaar blijven en dat voelt heel dubbel! Eerst maar afwachten of het echt zo is. Ons hondje is 13.

  3. Mee eens. Ik vind het ook verschrikkelijk moeilijk. Gelukkig kunnen wij het 'ons veroorloven' om 2 zieke katten te hebben en dan is het toch makkelijker dan dat je al heel krap zit. Ik heb voor deze katten zelf gekozen en wil heel goed voor ze zorgen. Maar pfff wat lastig als geld wel mee speelt. Waar ligt de grens? Hebben wel nu afgesproken dat als er nu iets gaat veranderen we niets meer ondernemen. Ze zijn 17 en hebben een mooi leven geleid. Maar wat nu als ze een blaasontsteking krijgen? Denk toch dat ik dan toch naar de DA ga.
   Toen ik het totaalplaatje op ging maken van al die jaren schrok ik wel heel erg. Voor ons reden om straks even geen katten in huis te halen, maar wat kaal zal het in huis zijn….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.