Opruimen

Binnen anderhalf uur je hele huis door, dat klinkt behoorlijk aantrekkelijk. Zeker voor iemand die dingen graag schoon en overzichtelijk heeft, maar tijdens drukke periodes ook compleet blind kan zijn voor huishoudelijke activiteiten, waardoor de boel weer opstapelt. Eerder ontdekte ik al dat de beste manier om dingen netjes te houden het niet hebben van die dingen is. Voor mij dan. Wat ik niet heb, kan ik ook niet slordig maken. En hoef ik ook niet op te ruimen en schoon te maken.

Vorig jaar ben ik best veel bezig geweest met opruimen, maar op een gegeven moment is de klad er een beetje ingekomen en nu zie ik toch weer overal dingen die best weg kunnen. Wat mij betreft wordt het dus weer tijd voor een doel, ander schiet het er toch weer bij in. Ik ga gewoon weer hetzelfde doen als vorig jaar of twee jaar terug, namelijk in een jaar tijd (of beter: voor eind december van dit jaar) 365 dingen de deur uitdoen. Weggooien, weggeven, verkopen, maakt allemaal niet uit, als het maar weg is.

De teller zet ik ook op mijn pagina met doelen voor 2013:


 Het totaal staat nu nog op nul, maar hopelijk kan daar snel verandering in komen!
 
Hebben jullie dat ook wel eens, dat een huis ongemerkt toch weer wat vol raakt als je even niet oplet? En wat doe je er tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Toen ik zwanger was, lette ik er ook niet zo op, ben eenmaal bevallen ook weer lekker een ronde op gaan ruimen en dat voelde wel goed 🙂

 2. Ja hoor, dat hebben we allemaal wel denk ik.
  Zelf hou ik er een bepaald weekschema op na wat betreft opruimen en schoonmaken.
  Let wel, dit is een streven……soms komen er dingen tussendoor waardoor het niet lukt, maar dan pik ik het schema de volgende dag of week weer op.
  Ik ben groot fan van "De Huishoudcoach"en heb haar boek ook gekocht.
  Daar kun je vervolgens zelf je eigen invulling aan geven.
  Wat ik ook doe is elke dag 1 la/kastje/vakje opruimen (dingen weggooien/weggeven)en gelijk schoonmaken.
  je weet weer wat je hebt en alles blijft overzichtelijk.
  Het helpt mij om niet om te komen in de dingen die moeten gebeuren en ook nog vrije tijd om te niksen over te houden 😉

  Esther

 3. Wat ik er tegen gedaan heb? hihi mijn dochter haar raam open laten zetten en niet weten. Ik heb 5 vuilniszakken met spullen en nog een auto vol met speelgoed weggebracht. Ik zit al royaal op die 365 spullen op twee dagen tijd.
  Ik hoef alleen nog maar de garage op te ruimen en daar wil ik o zo graag een kastenwand zodat die afschuwelijke open rekken met schoenen achter een deur verdwijnen.

  1. Van mijn kastenkamer weet ik dat de ene kast zonder deuren het snelst de spullen te zoeken en te vinden zijn.
   Een oude boekenkast met schoenen werkt voor mij het best om schoenen te vinden. Jammer dat ik die boekenkast af en toe moet stoffen.

 4. Mij huis is nu met minder spullen sneller schoon. Ik begin erg lui van te worden. Ik ben blij met nachtkastjes naast het bed.
  Maar door de kleinere hoeveelheid spullen viel de schamele stoffering op. Wordt nu aan gewerkt.

 5. Nou en of ik dat ook heb, ik heb het afgelopen najaar heel veel opgeruimd, schoongemaakt en weggedaan en het blijft best aardig opgeruimd. Maar ook zijn er intussen toch al weer een paar dingen bijgekomen en stapelt de post weer enorm op… aan blijven werken dus…
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Hier ook! Ik ben op de zolder begonnen! De kinderkamers zijn dit weekend aan de beurt, hun speelgoed beneden is al uitgezocht en alles wat ik nu al meer dan een jaar niet van zolder heb gehaald, gaat ook weg! Mijn kliko wil heel graag open….en anders is de kringloop ook in de buurt die blij is met mijn overbodige spulletjes…

  Gr. Boukje

 7. Af en toe een kastje of anderzins oppakken werkt hier goed. Het scheelt inderdaad in opruimen. De kledingkasten zijn inderdaad snelle meters maken. De kinderen brengen vooral heel veel spullen mee. En dan vooral van buitenaf. Ik koop helemaal niet zo veel voor: opa, oma en dergelijke wel. Een halt toeroepen heeft nog weinig zin gehad. Helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.