Opnieuw zaaien + antispamtip

MoestuinierenOm maar even met het laatste te beginnen; volgens mij ben ik niet de enige die de laatste tijd veel last heeft van (met name Engelstalige) spamberichten. Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van alles maar zelf modereren en ook niet van die controleboodschappen. Nu vond ik in Blogger een nieuwe mogelijkheid; je kunt in je Reactie-paneel aangeven dat als er gereageerd wordt op een bericht dat ouder is dan b.v. 14 dagen, je de reacties dan wél wilt modereren. Hoeven mensen dus geen code in te vullen, maar krijg jij wel eerst de mogelijkheid om het berichtje te checken. Ik heb dit vorige week aangezet en het werkt als een tierelier. De spammers reageren om een of andere reden vooral op oudere berichten, ik krijg een mailtje en klik direct op de link ‘markeren als spam’. Dan hoef ik niet m’n halve blog weer na te gaan om te kijken of er onverlaten zijn die denken dat ik zit te wachten op de zoveelste xxx-aanbieding.

Tot zover deze huishoudelijke mededeling.

Dan. Vandaag. Koninginnedag. Ik weet niet hoe lang het gaat duren voor ik ‘Koningsdag’ eruit krijg, als ik eenmaal aan iets gewend ben, vind ik het moeilijk om dat aan te passen. In ieder geval hoop ik dat het vandaag schitterend weer wordt. Nu de drukte lekker naar de omringende steden (stadjes) verschuift, heb ik dan namelijk een heerlijke dag voor in de tuin! Ik heb nog een grote plastic bak gevonden die ik wil inzaaien, zodat ik tegen IJsheiligen (15 mei) een leuke voorraad plantjes heb om rechtstreeks in de tuin te zetten. Ik heb bijna geen wc-rolletjes meer, dus het moet maar even rechtstreeks.

Daarnaast heb ik nog het een en ander te verplaatsen en ik heb me laten vertellen dat dit daar ook dé periode voor is. Al met al gaat er in de tuin volgens mij nog best wel wat arbeid zitten, voor ik überhaupt toekom aan geld uitgeven, dus dat moet ik vooral niet onderschatten. Ik ben al een paar weken vrij regelmatig bezig en ik moet zeggen: wat is dat lekker! Soms lijkt het weer van binnen helemaal niet zo mooi, maar als je dan buiten bezig bent, dan is het heerlijk. Ook goed voor m’n humeur, een beetje buiten zijn, want verder zit ik natuurlijk alleen maar binnen achter de computer.

Nou, ik heb de echte moetjes voor vandaag wel zo’n beetje af dus ga eens kijken hoe het er buiten voorstaat!

Hebben jullie nog leuke plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Zo doe ik het ook sinds een paar weken met die berichten want ik werd helemaal gestoord van die spam! Blogger houdt gelukkig wel een heleboel tegen maar toch moest ik dan elke keer weer controleren of het er nu wel of niet geplaatst was. Dit werkt prima!

 2. Momenteel merk ik dat de spammers minder vaak de oudere berichten spammen, maar al een paar keer de nieuwste blogjes.
  De hoeveelheid spam begint nu wat te minderen.
  Helpt dus iets dat ik alles modereer.

  Ze hebben niks aan het spammen, ik lees het niet, en blokkeer het direct.
  Wat een verspilde energie.
  Toch vindik modereren plezieriger dan die spamwoorden. Dat is zoonvriendelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.