Lege zakken

Het financiële einde van deze maand is nu écht compleet: ik heb de btw-aangifte gedaan en betaald. Au. Nu is de rekening écht leeg. Ik had nog een beetje een extra buffer, maar had onverwacht toch nog twee grote uitgaven deze maand, waardoor die buffer eigenlijk weer naar de 0 gebracht werd.

De komende drie maanden zal ik wel echt wat op de rekening moeten laten staan, want als de boekhouding rond is, moet die naar de accountant en die stuurt dan meteen een voorschotfactuur en die moet natuurlijk wel betaald worden. Lang geleden dat ik zo weinig geld zakelijk had, maar goed, het is even niet anders. Langzaam weer opbouwen, dat is alles wat ik eraan kan doen. En nu zijn we ook weer in alles voorzien. Ik heb een mooi boekhoudprogramma, m’n computer loopt nog als een zonnetje en veel meer heb ik ook niet nodig. Natuurlijk is het leuk om af en toe een extra speeltje te hebben, in de vorm van een bijzonder woordenboek of iets dat het werk gemakkelijker maakt, maar dat is geen noodzaak. In principe kan ik nu dus verder gewoon weer al mijn verdiende geld ‘houden’.

Wel voelt het altijd echt weer even leeg. Alsof m’n zakken écht leeg zijn. En het voelt niet echt licht, dat dan weer niet. Vandaag heb ik echter niet zoveel tijd om daar allemaal bij stil te staan, want ik heb nog een hele berg deadlines openstaan voor koninginnedag. Ook lekker, wil iedereen natuurlijk z’n spulletjes voor die dag hebben. Hopelijk wordt mijn grote vertaling ook nog verwerkt vandaag, dan kan ik de uitbetaling aanvragen en krijg ik die half juni betaald, anders wordt dat pas half juli, zou toch jammer zijn!

Verder weinig nieuws hier, ik moest dit weekend ook vrij veel werken, maar heb ook nog lekker even omgerommeld in de moestuin en een stukje gefietst. Vandaag naast die deadlines ook nog even kijken of het lukt om nog wat laatste boodschappen binnen te halen, want morgen is hier alles dicht. Anders overleven we het ook wel, maar het is zonde als net de spullen voor je ontbijt b.v. er niet meer zijn. We doen op koninginnedag verder niets bijzonders, behalve genieten van de rustige dag. Ik zag bij de supermarkt allemaal zakken met normaal erg dure snacks voor 1 euro, maar alleen bij het zien moest ik er al van gruwen. Wat zal daar wel allemaal niet in zitten? Nee, ik houd me mooi bij mijn zelfgemaakte dingen, m’n noten, enzovoorts. Gisteren heerlijk volkoren pasta gegeten met een zelfgemaakte saus van champignons, vegetarische filetreepjes (zaten nog in de vriezer, denk niet dat ik ze nu nog een keer opnieuw zou kopen), een biologisch bouillonblokje voor champignonsoep en wat arrowroot om het te binden. Apart dat je dan wel een soort transparante saus krijgt, maar het was prima te eten en vast beter dan wanneer ik een soort room gebruikt had.

Hebben jullie nog speciale plannen voor morgen? En gaan jullie er nog voor shoppen, of houd je het bij wat je normaal ook doet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Herkenbaar, de boekhouder is ook bij mij zakelijk een grote kostenpost. Ik doe bijna alles zelf en heb een vast bedrag met hem afgesproken maar toch blijft het elke keer een aderlating. Wij zitten voor de buis morgen met een dikke tompouce en dat is het 🙂

  2. Ik heb een potje voor maandelijkse vaste lasten en een potje voor onregelmatige vaste lasten. Als ik mijn salaris krijg vul ik beide potjes. Als ik extra inkomsten heb waar nog belasting over moet worden betaald gaat het deel belasting ook in dat potje voor onregelmatige vaste lasten.
    Beide potjes zijn nooit mijn bezit. Betalingen uit die potjes doet dus ook nooit pijn want het is nooit van mij geweest. Spaart zoveel energie!

    1. Het is inderdaad wel een goed idee om dat zakelijk ook op die manier te doen. Privé doe ik dat al en doet het aflossen b.v. nooit pijn, omdat ik daar een potje voor heb. Of verbouwen, daar heb ik nu ook een potje voor. Op = op = stop. Ik ga eens kijken of ik nog wat extra potjes kan openen bij Moneyou, of tenminste 1 dan, voor de btw.

    2. Hier ook een lege spaarrekening en effe geen hypotheekaflossing. Och ja, we rommelen lekker aan verder 😉 Ga morgen proberen zo veel mogelijk k-dag te vermijden, hoewel ik toch vrees dat we richting optocht en zakloopspelletjes moeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.