52 doelen voor 2014

Na een jaar afwezigheid zijn ze er weer: de 52 doelen. Dit keer niet – zoals de link doet vermoeden – voor 2012, maar natuurlijk voor 2014.

In tegenstelling tot vorige keer, had ik het lijstje nu vrij snel vol. Bovendien bleven er nog genoeg dingen over die ervoor zouden zorgen dat het aantal boven de 52 uitkwamen. Maar ik heb het voor nu op 52 gehouden, misschien dat ik er in de loop van het jaar toch nog iets in aanpas. Het lijstje bestaat vooral uit heel veel klusdingen. Dat is niet echt bewust gekozen, maar dat zijn dan net de dingen die het meest in het oog springen als ik denk aan wat er nog moet gebeuren.

Hoewel de plannen die ik heb natuurlijk niet beperkt blijven tot deze doelen, vind ik het wel heel handig om een lijstje met kleinere en grotere dingen te hebben om af en toe even het idee van extra vooruitgang te hebben. De tijd vliegt al zo hard voorbij en voor je het weet is er alweer een jaar om. Dan mag zo’n jaar ook wel tellen!

Hebben jullie al doelen voor het komende jaar? En mocht je een lijstje op je blog hebben, dan kun je gerust je link achterlaten en plaats ik hem erbij!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

27 Comments
 1. Voorheen had ook ook een A4-tje met nog te doen dingen.Ik ben hiermee gestopt,want ik had het gevoel dat het me alleen maar opjaagde,en dat ik geen rust meer had.
  Ik kies nu meer bewust voor mij zelf,en niet meer van dat en dat moet nog gedaan worden.Ik vind het leven daar te kort voor.

 2. Heb even snel je lijstje gelezen en je wilt voor € 2000,00 op MP verkopen. Je bent nog zo jong, waar haal je al die spullen vandaan? Is dat nog een restant van je zelf (verzamelen van iets of zo). Kon je nooit iets wegdoen of koop je op en verkoop je dat weer door?
  Ik wens je in ieder geval heel veel liefde, warmte en gezondheid voor het nieuwe jaar en veel succes met het wegstrepen van je lijstje: mooi overzicht voor het nieuwe jaar!
  Warme groet!

  1. Het is én een mooi optimistisch doel, maar inderdaad ook een verzameling die in een 'rijkere' periode aangekocht is en nu de deur uitgaat. Daarnaast heb ik meer spullen dan ik nodig heb en wil ik voor alles eerst proberen of ik het kan verkopen, voor ik het b.v. weggooi of wegbreng.

 3. mijn lijstje voor 2014
  1) op marktplaats babyspullen verkopen
  2) zo min mogelijk zooi kopen
  3) always look at the bright side of live
  4) relaaaaaaaax, alles.. alles.. ALLES komt altijd goed (zorgen over gezondheid kind. dit stond eens op een kaartje dat ik kreeg)
  5) blijven consuminderen
  6) af en toe aflossen wanneer het lukt
  7) een kleine buffer opbouwen

  PS welke suske en wiske mis jij nog, ik heb een nieuwe gekregen van Wicky

 4. Mooie doelen, maar… De allerbelangrijkste en mooiste mis ik in je overzicht… Goed voor jezelf zorgen! Leuk en fijn natuurlijk als je straks cake geweckt hebt (leuk doel!) en hebt leren haken, maar wat heb je eraan als je niet goed voor jezelf zorgt? Natuurlijk hoeft het een het ander niet uit te sluiten!

  1. Ja, die miste ik ook in je lijstje! Net als doelen als: minstens 2x per maand met vrienden afspreken oid 🙂 De 'leuke' doelen zeg maar.
   Mariska

  2. Ik ook! Ik vond het net een van mijn werklijstjes. Een keer per maand naar het bos, de plas of een ander natuurgebied oid. Een museum per half jaar. Prima af te strepen en nieuwe input is erg belangrijk volgens mij bij goed voor jezelf zorgen. Mij lijkt genoeg slaap in maart (bijvoorbeeld een dipmaand van mij) ook een prima realiseerbaar doel. Het is binnen een bepaalde periode en heel concreet in te vullen. Ach, op naar 2014!Groeten,

 5. Een van je doelen is: informeren naar stalraampjes met dubbel glas. Mijn man is schilder en glaszetter. Ik heb hem even gevraagd, maar volgens hem is dit eigenlijk niet (betaalbaar) mogelijk. Stalraampjes hebben namelijk bijna geen sponning, dus daar kan alleen maar enkel glas in. Er is wel vacuumglas dat dunner is dan gewoon dubbelglas, met een hoge isolatiewaarde. Dit wordt vaak in oude ramen toegepast, maar dit is heel veel duurder. Ook zie je een zwart rondje in het glas waar het vacuum is getrokken. Een andere mogelijkheid is wel om er een voorzetraam voor te plaatsen, maar dan heb je vaak last van condens. Hieronder de link over vacuumglas:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Dubbel_glas

  Vacuümglas
  Tegenwoordig bestaat er ook vacuümglas. In plaats van de lucht of gas dat zich bij gewoon dubbelglas tussen de twee glasplaten bevindt, is dit bij vacuümglas een vacuüm. Vacuümglas is dunner dan gewoon dubbelglas. Vacuümglas heeft een aantal voordelen ten opzichte van standaard HR++ glas:
  De helft lichter dan HR++ glas.
  Door de geringe dikte van ongeveer 6 mm toe te passen in oude panden.
  Nadeel:
  Bij kleine hoeveelheden duur.

  1. Bedankt voor de informatie! Ik dacht wel dat je er nieuwe raampjes in kon zetten die dan dubbel glas hadden, zelfs met kunststof kozijnen. Weet je daar toevallig ook iets over? Deze raampjes zijn inderdaad ontzettend dun, dus dat van bijna geen sponning geloof ik direct. De raampjes zijn niet je-van-het meer, dus ik houd al rekening met vervanging… Ik ga je links even bekijken!

  2. ik zou dan kiezen voor een voorzetraam, dat is dan nog wel het goedkoopst en misschien ook wel het mooist? mijn broertje heeft zulke boerderijraampjes van 100 jaar oud.

  3. Graag gedaan. Ik weet niet zeker of het met kunststof kozijnen kan, maar het lijkt me van wel. Via een van de links wordt in elk geval aangegeven dat er wel bedrijven zijn die HR++ glas met aluminium kozijnen kunnen plaatsen. Aangezien mijn man alleen maar het glas plaatst, weet ik verder niet veel over nieuwe kozijnen en de daarbij horende kosten.

 6. Wat een leuk idee zo'n lijst! Ik volg je nog niet lang genoeg om de vorige meegekregen te hebben, maar ik vind het wel inspirerend. En om doel 1 moest ik heel hard lachen. Want die kan ik gerust op m'n eigen lijstje zetten met exact dezelfde opmerking erbij 😀

 7. Ik heb geen doelenlijst voor het hele jaar, maar maak in het vooruit wel doelenlijsten voor de komende twee maanden. Vaak lukt het me die af te vinken, maar soms schuif ik iets door naar een volgende maand. Jouw lijst vind ik enorm en er staan dingen in die behoorlijk moeilijk zijn, maar niet geprobeerd is niet gehaald natuurlijk… Doelen stellen en dan 'proberen' ze uit te voeren, daar gaat het om. En dan niet gefrustreerd raken als het niet lukt. Dat laatste heb ik nogal eens moeite mee…
  Ik wens jou een fantastische jaarwisseling en een heel erg mooi, gezellig, creatief en vooral gezond nieuw jaar toe…
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Leuk zo'n lijstje. Ik begin er maar niet aan, want met onze recent gekochte oude boerderij kan ik wel 1000 klusjes en doe-dingetjes verzinnen 😉
  Ik focus mij nu op de belangrijkste: werk vinden en goed voor mijzelf zorgen. De rest komt wel!

 9. Hoi LLMM,
  ik heb ook weer 52 doelen maar ik heb ze onderverdeeld in: organisatie/opruimen, ontspanning, ontwikkeling, uitdaging, koken, klussen, tuin. Dat vind ik overzichtelijker en je kunt ook kijken of alles een beetje netjes verdeeld is (bv. voldoende ontspanning dingen en niet een heeeeele lange tuinlijst omdat daar nog zoveel moet gebeuren.
  Werkt voor mij heel handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.