Toch maar eens proberen: een weekmenu

Eigenlijk kwam het er gewoon nooit van, een weekmenu. De week liep vaak toch heel anders dan gepland en dan zat ik weer met boodschappen waar ik helemaal niets mee kon. Zonde en niet erg handig. Bovendien vind ik de vrijheid van kiezen waar ik trek in heb ook wel wat. Maar nu de feestdagen (en dus het restjeseten) achter de rug is, denk ik dat een weekmenu toch niet gek zal zijn. Dan kan ik namelijk wat gerichter boodschappen doen en wordt het makkelijker om ook gezond te eten.

Voor komende week heb ik het volgende in gedachten:

Maandag: bietjesstamppot (extra maken voor in de vriezer); alles is daarvoor in huis
Dinsdag: pasta met zelfgemaakte pastasaus
Woensdag: pasta-ovenschotel van de restjes van dinsdag
Donderdag: zelfgemaakte pizza
Vrijdag: soep met brood en kruidenboter
Zaterdag: bietjesstamppot (uit de vriezer)
Zondag: lasagna

Ik vond niet zoveel lekkere dingen in de aanbieding, dus ik heb het menu maar even samengesteld op basis van wat er nog in huis is. Het kan zijn dat ik voor de soep nog wel iets moet regelen; misschien heb ik voldoende om zelf wat te maken, misschien moet daar nog wat bij komen. In ieder geval geeft het wel wat rust om te weten dat ik eigenlijk deze week nog niet eens per se boodschappen hoef te doen. Tenminste, niet als het gaat om het warme eten!

Werken jullie met een weekmenu? En hoe pas je dat effectief toe?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Wij werken (met een gezin van vier) met een weekmenu. Ik vond het erg goed werken. Ik maak op zaterdag een menu en een lijstje, bepaal wat ik in elke winkel haal en doe de grootste boodschappen. Doordat ik een lijstje heb en minder vaak naar de winkel ga, geef ik minder uit en koop ik minder ongezonde dingen. Soms schuif ik wat in wat ik op welke dag eet, maar uiteindelijk moet alles op. Als er wat tussenkomt, schuif ik datgene wat langer houdbaar is (bijv uit de diepvries of pannenkoeken ofzo) door. Eigenlijk gaat er nooit iets weg.

 2. chips. hele reactie getypt, alles weg..maar ja ik werk met een weekmenu. in t weekend maak ik het weekmenu. op maandag doe ik boodschappen bij de super naast school en man haalt op ma/di uit zn werk met de auto de boodschappen bij de l.idl. op een whiteboard in de keuken hou ik de overige boodschappen bij die nodig zijn (voorraad of andere dingen die we opeens willen hebben etc). komende week: maandag aardappels uit de oven, vis en sla/erwtjes, dinsdag dora pasta met italiaanse kruidensaus (ho.nig.. sorry man lust geen eigengemaakte pastasaus… :p) woensdag peen en uien (hutspot) met draadjesvlees. donderdag rijst met babipangang en sperziebonen, vrijdag gekookte aardappels, spnazie, gekookt ei en worst, zaterdag bami met sate, zondag pannekoeken en maandag gebakken aardappels oid.

 3. Hoi ik heb soms een weekmenu, wanneer ik er zin in heb 🙂 op veel dagen doe ik maar wat, dan kijk ik smiddags wat er in huis is en zet ik alles klaar. Soms eten we kliekjes met iets erbij. (gezin van 5 personen). Ik vind het knap dat je kookt voor 1 persoon, ik weet nog dat ik zelf erg lastig vond toen ik alleen woonde.

 4. Ik heb een biologisch groente abonnement, naar aanleiding van de inhoud bepaal ik wat er gekookt wordt, bladgroente moet eerst op en kool etc kan nog even in de koelkast bewaard worden. Zit er paprika of courgette in dan verdwijnt dat in of nasi of een pasta gerecht. Het is in ieder geval bio groente.

 5. Toen mijn kinderen klein waren heb ik dat jaren gedaan. We stelden het weekmenu samen zodat iedereen wist wat we zouden gaan eten. Dat voorkwam dat er telkens als ik had staan koken gezichten om me heen kwamen met de vraag 'Eten we dat….bah…'. Voor mij werkte het dus prima, ik deed twee keer in de week boodschappen en kwam er prima mee uit. Tegenwoordig kijken we waar we zin in hebben die dag, we doen dus bijna dagelijks wat boodschappen, maar wel met een lijstje dus bijna nooit teveel in huis… En de supermarkt zit hier om de hoek dus heel snel gedaan…
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. We (gezin vier pers) hebben een weekmenu voor vijf dagen, dat is met verse groenten te behappen (eerst de bladgroentes, later in de week de wortelgroentes). Afwisseling is erg belangrijk. Ik kook wel eens extra voor de vriezer of de weck, maar eet dat dan niet meer in dezelfde week op.
  Die andere twee dagen zijn voor kliekjesdag en voor verzoeknummers

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.