Crisis? De beuk erin!

(Advertorial)

Wie denkt dat een crisis doormaken een kwestie van uitzitten is, heeft het bij het verkeerde eind. Natuurlijk kun je wachten tot de storm vanzelf gaat liggen, maar wat helpt dat je? Ben je dan gewapend tegen een nieuwe crisis? En kun je zoiets op de lange termijn wel volhouden?

De crisis waar we nu in zitten, duurt al jaren. Voor mij persoonlijk kwam het omslagpunt ergens in 2010. In 2009 kocht ik, met mijn toenmalige partner, nog een groot, duur huis en verbouwde ik flink. Het geld leek wel niet op te kunnen. Hoewel ik er achteraf geen spijt van heb, vind ik het soms wel eens jammer dat ik in die tijd nog zoveel dingen over het hoofd zag.

Toen ik in 2010 actief aan de slag ging met consuminderen – en met dit blog – bleek namelijk dat er nog verschrikkelijk veel makkelijke manieren waren om te besparen. Zo bleek er nog een oud abonnement te lopen voor een dienst die in ons nieuwe huis niet eens geleverd kon worden.

Dat was een makkelijke, evenals het bekijken van eigen abonnementen en diensten. Wat ik veel lastiger vond, was aan de slag gaan met de energieleverancier en de televisie, telefoon en internet. Je wilt toch niet ineens zonder één van die zaken zitten en de informatie is vaak alles behalve duidelijk. En als je aan het besparen bent, wil je natuurlijk niet achteraf een stevige rekening gepresenteerd krijgen!

Vergelijkingssites
Vergelijkingssites hebben me goed geholpen om inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden en om wat tarieven op een rijtje te zetten. Daarbij merkte ik wel dat het jammer was dat je niet echt kon onderhandelen met dergelijke dienstverleners. Niet dat ik zo’n onderhandelaar ben, maar tijdens het verbouwen had ik wel gemerkt dat je, als je iets met meerdere mensen tegelijk doet, vrij gemakkelijk een kwantumkorting los kunt krijgen. Best interessant als je, zoals ik, vanwege thuiswerken en een groot huis toch redelijke rekeningen krijgt voor verzekeringen, telecom en energie.

Samen voor lagere lasten 
Met SLOOPdeCRISIS.nl lijkt daar verandering in te komen. Dit collectief, dat zich onder meer profileert via programma’s als Een Dubbeltje op z’n Kant, roept mensen op om samen te werken en collectief contracten in te kopen voor verzekeringen, telecom, televisie en energie. Met ruim 400.000 Nederlanders die zich al hebben aangesloten, lijkt de vuist die gemaakt kan worden steeds groter te worden. En het werkt natuurlijk ook de andere kant op; aanbieders kunnen via zo’n collectief in één klap een enorme groep potentiële klanten bereiken. Wat dat betreft zit hier volgens mij wel muziek in.

Heb jij je al aangemeld bij SLOOPdeCRISIS? En wat vind je ervan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Heb toen gekeken maar goedkoper was het niet.
  Mensen zijn ook gewoon vaak bang om naar een prijsvechter te gaan, of over te stappen naar een veel goedkoper alternatief. Tot heden vind ik weinig mis met Anderzorg, Tango, Inshared, het laagste internetabonnement, 300 euro terug bij e.on enzovoort.

  1. Ik ben inmiddels al jaren klant bij Anderzorg en bevalt me echt prima. Voor stroom zit ik nu bij Greenchoice, maar ik stap volgend jaar zo weer over als ik weer korting kan krijgen. Nu het een keer gedaan is, vind ik het lang zo eng niet meer. Vaste telefoon is eruit gegaan, maar voor andere verzekeringen e.d. blijf ik ook gewoon kijken. Bevalt het niet, dan kun je tegenwoordig een stuk makkelijker weg dan eerder het geval was.

  2. Ik ben nu weg bij Anderzorg. Bepaalde zorg tegen kanker vergoedt Anderzorg niet. De concurrenten wel. En je wilt toch graag in leven blijven:-)
   Sloopdecrisis bood trouwens Anderzorg niet aan. Ik heb wel gebruik gemaakt van het energieaanbod van Sloopdecrisis. De rest van het aanbod vond ik uitermate teleurstellend.

  1. Volgens mij is het idee goed, in hoeverre het in de praktijk ook écht gaat schelen, hangt natuurlijk af van de mate waarin ook prijsvechters mee willen doen aan dit soort initiatieven. Als alleen de duurste aanbieders meedoen, dan schiet het (denk ik) niet zoveel op.

 2. Ik vroeg me ook al af of je een nieuwe dponsor had gevonden. Ik heb me voor de grap daar ook aangemeld, maar ik gebruik toch liever de vergelijkingssites via consuwijzer.
  Pas nog voor verzekeringen via de consumentenbond.

 3. De toon van sloopdecrisis bevalt me niet. En ze komen voor energie met de maatschappij waar de meeste klachten over zijn. Toedeledokio!

 4. Sloopdecrisis is voor mij een nepinitiatief dat voor mij op geen enkel onderdeel goedkoper is dan mijn huidige leveranciers. De zorgverzekering is zelfs 216 euro per jaar duurder, ik schreef hierover het blog "ik sloop de crisis lekker zelf' en hierop kreeg ik veel reacties van mensen die ook geen goed aanbod kregen…

  1. Niet ;-). Daarnaast ziijn mijn huidige leveranciers Simyo en Greenchoice een stuk goedkoper dan het aanbod van sloopdecrisis… Voor interrnet kreg ik een aanbieding voor een volledig ander product zonder glasvezel terwijl ik nu glasvezel heb… Ook niet fijn… Je moet dus erg goed opletten. Ik denk dat het wel lonend kan zijn voor mensen die nooit eerder overgestapt zijn en/of hun financien hebben bekeken. Maar zelfs dan kan het dus makkelijk en snel nog veel goedkoper!

 5. Ik had mij ook aangemeld bij sloopdecrisis. Uiteindelijk "mijn" aanbiedingen ontvangen. Ik kon wel ruim 100 euro op mijn mobiele telefoonkosten besparen! Vond ik frappant want ik had niet doorgegeven dat ik mobiel abo heb en buiten dat, ik heb een abo van 5 euro per maand dus ik betaal nu al niet eens 100 euro!! Dus toen ben ik gelijk afgehaakt….jammer, leek wel een leuk initiatief.

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.