Ruimen, ruimen, ruimen

Nog eerst even een kattenupdate: gisteren kon ik me echt niet meer voorstellen dat hij nog in huis zat. Ik hoorde nergens wat en hij reageerde nergens op. Maar naar buiten; door plastic, door glaswol, dakpan optillen en dan via de dakgoot? Een raadsel dus. Vanmorgen zag ik echter dat hij – eindelijk!!! – gegeten had! Hij is er dus, hij kan een uitgang vinden, hij heeft er alleen geen zin in. Natuurlijk niet ideaal, maar dat geeft een hoop rust. 

En dan: ruimen. Zelfs als je denkt al aardig ver te zijn, is er nog een hoop te doen. Morgen wordt hier de zwarte kliko weer geleegd, die heb ik volgestouwd met o.a. dingen van zolder. Ook heb ik deze week best weer aardig wat dingen verkocht. Aan de andere kant komt erbij, spreid ik dingen meer uit (b.v. voor de verkoop), zodat ik beter kan zien wat er is, enzovoorts. En veel komt van zolder of uit kasten, dus echte ruimtewinst of meer gemak met opruimen/schoonmaken heb ik er nog niet vak. Aan de andere kant zijn dat juist ook de dingen die je totaal niet mist, dus waarvan het fijn is als ze geen ruimte meer innemen in je huis.

Ik wil proberen de zondag wat rustiger te houden, dus heb wel vast weer 1 doos in de kliko geleegd, ga denk ik boven nog een klein beetje opruimen. Of het kastje onder de printer, dat is ook een dikke zooi. Waar ik een beetje moeite mee heb zijn de dingen die niet echt netjes te krijgen zijn. Ik heb bijvoorbeeld een hele collectie dozen en verpakkingsmateriaal. Die bewaar ik, zodat ik ze weer kan gebruiken om iets te versturen dat ik verkocht heb. Die collectie wordt dus langzaam maar zeker wel kleiner, maar elke doos die ik krijg, bewaar ik natuurlijk ook weer. En dan heb je ze in allerlei soorten en maten, niet echt netjes te stapelen. Daarbij staat ook nog een kastje dat halfgaar is. Gewoon slopen, of kijken of er wat van te maken is? Nodig heb ik het niet echt, dus misschien gewoon maar slopen, zoveel is het niet meer.

Zo heb je wel meer van die dingen, dan kost het even wat meer tijd om het te ‘verwerken’ en dan blijft het weer staan. Dat zijn dan echter vaak weer wél de dingen die wat vierkante meters aan ruimte opleveren.

Als ik dit zo tik, merk ik al dat het veel beter is om even een paar concrete doelen voor vandaag te bedenken, zodat ik die mooi kan afwisselen met lummelen in de tuin en genieten van het mooie weer!

Voor vandaag dus:

– Kastje slopen en helemaal opruimen (= wegruimen)
– Post wegbrengen (mooi om op een rustdag van de training toch nog even te bewegen)
– Tenminste 4 planken losschroeven van het hek dat weg moet

In feite hebben ze allemaal niets met elkaar te maken, maar ze vallen toch onder de grote noemer van ‘opruimen’ 🙂

Wat zijn jullie plannen voor vandaag? En als het gaat om opruimen, wat voor aanpak werkt dan voor jou?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Ooh, fijn van de kat! Is ie in elk geval niet echt pleite dus.

  Verpakkingen bewaren deed ik ook altijd toen ik nog veel op mp en via bol.com verkocht. Nu neem ik van de supermarkt gewoon een doos mee als ik die nodig heb. Bewaar ook allerlei potjes.Handig om kruidenazijn in te maken, of jam, of voor bloemen…. En op een gegeven moet ik de la dan echt dichttrappen.. dan is het wel tijd om even op te ruimen.

  En vervolgens nog drie maanden struikelen over je opgeruimde zooi, die nog in de hal staat of in de kofferbak…

  FIjne dag, ruim ze en geniet van het fijne weertje!

 2. Succes met de opruimacties.
  Mijn plannen voor vandaag zijn: rustdag houden, dus 'niets' in huis/tuin doen. Straks lekker een heel eind wandelen en van het weer genieten staat wel op het programma.

  WG

 3. we zouden naar een verjaardag. dochter van vrienden werd 3, maar haar broertje van 4mnd is ziek dus belden ze gisteravond af. prima. hoeven we niet met t prachtige weer in en postzegeltuintje te zitten, maar heerlijk smorgens in de zon aan de voorkant en nu in de achtertuin, dochter kan met buurkids spelen en vermaakt zich uitstekend. man heeft de voortuin opgeruimd 😀 en ik heb binnen vast wat kleine dingen gedaan die anders morgen moeten. en t is pas 13u. heerlijk om alles zo op ons gemak te kunnen doen en te genieten van het weer 😀

 4. Ik heb ook een kleine verzameling lege doosjes. Daarvan het ik het plakband doorgesneden, zodat ze nu plat zijn. Als ik ze nodig heb om wat in te versturen dan vouw ik ze weer in elkaar en met breed plakband repareer ik ze dan weer. Op deze manier nemen ze minimale ruimte in… Alleen even wennen om te schatten welk doosje geschikt is voor het pakje dat je wilt versturen… maar dat zie je gauw genoeg…
  Vandaag hebben wij afscheid genomen van de winter, we zijn wezen schaatsen op de IJsbaan in Haarlem. Lekker in het zonnetje… heerlijk…
  Fijne avond en heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.