Besparen op je mobiele kosten en toch de nieuwste smartphone?

(Advertorial)

Als je wilt bezuinigen op persoonlijke kosten, zijn je mobiele kosten een goede kostenpost om mee te starten. Zo kun je er voor kiezen, als je abonnement afloopt, een telefoon te kopen die erg goedkoop is en misschien niet voorzien is van de nieuwste technologieën. Of je kiest ervoor je oude toestel na afloop van je abonnement gewoon te behouden. Dit is niet altijd voor iedereen een optie; je oude telefoon gaat misschien wel snel stuk, is te langzaam geworden of de telefoon kan alle nieuwe applicaties niet meer aan (hoe kun je nu nog zonder Whatsapp?). Een nieuw geavanceerd toestel is dan zo gek nog niet en misschien zelfs de beste optie. De vraag is alleen: Hoe doe ik dit zo goedkoop mogelijk? 

Galaxy s5
Neem bijvoorbeeld het nieuwste Samsung toestel, de Galaxy S5. Dit is het nieuwste paradepaardje van Samsung en is dan ook voorzien van alle meest vooruitstrevende technieken en functies. De voorlopige cijfers laten zien dat je in Nederland minstens €699 gaat betalen voor dit losse toestel. Bij een gemiddeld abonnement van de meeste providers zal de telefoon €0,- kosten. Dit betaal je dan uiteindelijk wel terug in je abonnement. Sommige providers zijn hier inmiddels heel transparant over. Je ziet dan, als je je abonnement afsluit, de kosten van het abonnement maar ook de “extra maandelijkse kosten” van het toestel worden apart vermeld. Dit geeft onmiddellijk een overzichtelijk beeld van de kosten binnen je abonnement. Hierdoor wordt het eenvoudig te berekenen, hoeveel je toestel kost wanneer je het bij een abonnement koopt. De maximale kosten van dit toestel bij een tweejarig abonnement zijn €29 per maand, mocht je meer betalen dan dit bedrag. Dan zal je uiteindelijk (tijdens de loopduur van je abonnement) ook meer dan de €699 betalen voor je telefoon. 

Een gemiddeld abonnement bij een Nederlandse telefoonprovider gaat ongeveer €50 kosten in combinatie met de S5. Dit abonnement zal ongeveer 300 belminuten, 1 GB data en onbeperkt sms’en bevatten, met een contractduur van ongeveer 24 maanden. De exacte details verschillen natuurlijk per provider, zij hebben allemaal een eigen variant op dit pakket. In totaal ben je met een dergelijk abonnement ongeveer €1200 kwijt (24 maanden * €50). Vind je dit nog altijd te duur? Vergelijk dan de verschillende providers, maar denk ook eens aan een Sim Only abonnement met een los toestel.

Bij een sim Only abonnement koop je een los toestel voor €699, het abonnement sluit je apart af. Bij 24 maanden mag dit maximaal €500 kosten. Alleen dan ben je goedkoper uit dan bij het kiezen van een abonnement mét toestel. €500 komt neer op maximale maandelijkse kosten van ongeveer €20,. Dit is natuurlijk allemaal redelijk relatief. Het is afhankelijk van wat jouw wensen voor een abonnement zijn, wat het wel en vooral niet moet bevatten. Misschien wil je wel meer belminuten, data, een andere contractduur of iets anders erbij, deze vergelijking gaat dan niet meer helemaal op. De verhoudingen tussen een abonnement met toestel en Sim Only kunnen dan veranderen.

Echt goedkoop?
Echt besparen doe je met een nieuw toestel eigenlijk niet. Daarvoor zal je toch wat langer moeten doen met je oude toestel, of een goedkopere variant moeten kiezen. Een nieuw toestel van Samsung of Apple is gewoonweg vrij prijzig. Vergelijking is daarom de makkelijkste manier om toch kosten te besparen. Een vergelijking is snel en eenvoudig gemaakt. Let hierbij wel op; bij je huidige provider blijven is vaak goedkoper dan overstappen. Als nieuwe klant betaal je vaak meer en profiteer je niet mee van kortingen en aanbiedingen. Niet onbelangrijk natuurlijk.

Ben jij wel eens overgestapt omdat je dan goedkoper uit was, of blijf je bij je huidige provider omdat je dan juist goedkoper uit bent? En zou jij qua telefoon het nieuwste van het nieuwste willen hebben (en daar dus bijbehorend bedrag voor over hebben)?

P.s. volg jij Lekker Leven Met Minder al op Facebook? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Nee, het nieuwste van het nieuwste, ik kan er het nut niet van in zien. Voor mij een smartphone van de A.ldi en daarbij een sim-only abonnementje. Het toestel kostte 100 euro, en het abonnement zo ongeveer 5 per maand. En ik kan toch gewoon what's appen met de kinderen en mijn man, zelfs in groepsverband. Meer moet je toch niet willen ; )

  1. Dat is een voordelig abonnement, hoe heb je dat geregeld? Of gebruik je geen internetbundel, maar gewoon wifi? What's App vind ik echt een uitvinding, nu blijf ik meestal met m'n sms'jes zitten, maar die kosten zo weinig, dat ze weglaten ook niet echt opschiet. Tenminste, dat was eerder zo, maar ik kan er nog eens even naar kijken. De internetbundel heb ik wel nodig, omdat ik ook vanwege werk overal mijn mail moet kunnen kijken. Maar daar heb ik dan wel weer 50% korting op tot 2097 ofzo. Nou, de kans dat ik dan nog in leven ben én mijn mail moet checken is volgens mij niet zo heel groot…

 2. Via voordeelmuis kocht ik een smartphone van 70 euro Samsung young, met prepaid. Voor sec internet.
  Heb hem nog steeds niet gebruikt en ben dol op mijn huidige sim only nokia alleen voor bellen?
  De reden, past in de vrouwenkleding en heeft een batterij die lang meegaat.
  Ooit, ga ik de smartphone gebruiken, echt waar, ooit.

  1. Ik heb een iPhone, maar zou die voor geen goud inruilen. Maar dan moet ik ook zeggen; ik bel amper, maar check mijn mail, What's app, controleer m'n banksaldo, zoek adressen op, enzovoorts. Dan heb je niet zo bar veel aan een telefoon om alleen te bellen en is zo'n smartphone onmisbaar. Maar ik doe er wel lang mee, mijn abonnement is altijd sim only en ik vervang 'm pas als hij het echt niet meer doet. Nieuw model is geen reden voor vervanging!

 3. "Hierdoor wordt het eenvoudig te berekenen, hoeveel je toestel kost wanneer je deze bij een abonnement koopt."

  deze toestel… De advertorials zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

 4. Als je een smartphone wilt die geen 700 euro kost google je ff naar wat er nog meer te koop is. Hoe moeilijk kan het zijn.

 5. Ik vind het zonde. Ik heb een los toestel gekocht simlockvrij. En een goedkoop sim-only abonnement er bij. Van 6 euro per maand. Die 150 belminuten haal ik echt nooit. (Heb ook nog een vaste aansluiting van ziggo.) Maar ben niet zo'n beller. Geen mb's erbij gekocht, achteraf spijt van, maar gedaan omdat Ziggo toen ineens die hotspots lanceerde…alleen die ziggo hotspots zijn echt flut. Ik heb nergens verbinding! Als het jaar voorbij is loopt mijn abonnement af en koop ik wel mb's. Ik internet nu alleen via de wifi.
  Ik wil een paar jaar met dit mobieltje doen, dan heb ik de kosten er dik en dik uit. Ik vind een smartphone geweldig, maar ik heb er niet zo veel geld voor over.

  1. Lekker van die hotspots dan! Ik heb nog een oud abonnement met onbeperkt internet. Zodra ik mijn hele abonnement wil verlengen, met bijbehorende korting, wordt mijn internetbundel ineens omgezet naar eentje met beperkingen. Daar voel ik niet zoveel voor, want volgens mij kan ik niet echt ergens gebruik maken van hotspots, en zeker niet hier. De vaste lijn is hier al aan de magere kant…

 6. Ik heb al jaren hetzelfde mobieltje. Geen Whatsapp, alleen bellen en sms. Ik gebruik het weinig. Vaak is ie niet eens opgeladen. Ik heb er niet zoveel mee. Mijn abonnement kost 4,95 euro. Husband zit nog goedkoper, 2, 50 euro per maand. Wij redden ons prima.

  Liefs Frederique

 7. pas overgestapt naar een lager abonnement, dit scheelt mij 20 euro per maand, moest dan wel 41 euro betalen om naar een lager abonnement over te stappen, maar alles bij elkaar ben ik dus veel goedkoper uit, ik heb nu voor 8 euro 200 belminuten en geen internet mb's meer, maar die heb ik ook niet nodig, omdat ik met mijn toestel via wifi gewoon op internet kan, dus whatsappen kan nog steeds en dat is wat ik het meeste doe! ik kan van het bespaarde geld een nieuw toestel kopen!

 8. Ik heb wel de nieuwste iphone en ben er erg blij mee. Ik bespaar dan weer liever op andere zaken. Ben wel van plan om minimaal 3 jaar met deze telefoon te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.