Sh’Bam: bijzonder leuke ervaring!

De laatste tijd waren mijn bezoekjes aan de sportschool iets minder frequent. Met het lekkere weer ben ik veel liever buiten, dan dat ik in de sportschool sta. Bovendien had ik een paar lessen waar ik steeds meer wat tegenaan zat te hikken, wat natuurlijk ook niet meewerkt. Ik volg sowieso altijd alleen maar groepslessen, want dat is de enige manier waarop ik mezelf ertoe kan zetten om ook daadwerkelijk een uur of wat vol te maken. Voor fitness ben ik veel te snel afgeleid, dus dingen als buikspieroefeningen enzo doe ik gewoon thuis, lekker voor de tv.

Maar goed, nu mijn hardloopmaatje iets minder vaak kan en we toch best vaak nog maar één keer in de week (in plaats van 3!) gaan én het weer steeds te slecht is om bijvoorbeeld lekker te skeeleren, ben ik van de week toch maar weer eens gegaan. Ze geven sinds kort bij ons ook Sh’Bam en het leek me wel leuk om dat een keer uit te proberen. Normaal gesproken ben ik niet zo van de dans-dingen: ik heb een poosje Zumba gedaan, maar ik raak gewoon compleet in de war als m’n benen iets anders moeten doen dan m’n armen, of de linkerkant dit en de rechterkant dat. Of nog erger; m’n linkerbeen die tegelijkertijd iets met m’n rechterarm moet doen. Mijn coördinatie is wat dat betreft niet slecht, het is gewoon compleet afwezig en in plaats daarvan heb ik een soort kortsluiting in m’n hersenen.

Volgens de website is Sh’Bam echter ook voor de ‘dance-challenged’. Nou, dat sprak me wel aan. Bovendien; als je het niet probeert, dan weet je natuurlijk ook nooit of het wat is. Dus op naar de sportschool. Gelukkig waren ze net bezig met de overschakeling naar een nieuwe cd (je hebt bij Les Mills altijd 3 maanden dezelfde muziek, daarna krijg je nieuwe nummers), waardoor de meeste mensen nog niet echt in de routine zaten en was ik als eerste, waardoor ik mooi een veilig plekje achterin kon scoren.

En om een uur samen te vatten in één zin: het was gááááf!! Hoewel het waarschijnlijk nog wel even zal duren voor ik op remotely-sexy-of-überhaupt-goede-wijze een bodyroll kan doen, leek het allemaal best behapbaar. De meeste oefeningen waren gewoon oefeningen die je min of meer vanzelf onder de knie krijgt. En het stukje dans erbij gaat hopelijk na verloop van tijd vanzelf, maar als dat niet zo is, dan blijft er nog genoeg over om er een leuke les van te maken.

Voorlopig ga ik waarschijnlijk alleen nog even naar deze les en naar de Body Balance en vul ik de rest gewoon nog aan met fietsen, hardlopen en skeeleren. Misschien dat ik na verloop van tijd de Pump ook nog oppak, maar eigenlijk vind ik dat ik daar wat te gespierd van word. Body Combat laat ik even voor wat het is. Af en toe best lekker om denkbeeldige mensen een uur lang in elkaar te rossen, maar elke week wordt me toch een beetje te gek. De CX twijfel ik nog over. Dat is een half uurtje core-training (dus buikspieren, rug, dat gebied) wat ik normaal na de combat deed. Daar voor heen en weer rijden vind ik aan de ene kant een beetje zonde, aan de andere kant is het wel mooi wat gerichte training en betaal ik er toch al voor via m’n abonnement. Dus dat zie ik nog wel even.

Hebben jullie wel eens Sh’Bam gedaan? En hoe sporten jullie het liefst, in de sportschool of gewoon op eigen houtje?

Volg Lekker Leven Met Minder nu ook op Facebook én vergeet niet mee te doen aan de Give Away!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. savonds na 20u echt geen puf meer voor. tijdje gezwommen met schoonzusje op zondagochtend, heerlijk. tot het voor haar niet meer uitkwam helaas 🙁 maar dat was t enige wat ik echt fijn vind. gezellig, voelt niet als sporten en er toch even helemaal uit, even me time, geen kindjes die wat willen enz

  2. Ik wacht op het startsein om weer te mogen starten met hardlopen. Helaas ziet het er daar voorlopig nog niet naar uit en ben ik dus a-sportief momenteel. Sportschool vind ik leuk en heb ik jaren gedaan, maar ben niet zo'n held om in mijn uppie zo'n groepsles binnen te stappen waar iedereen elkaar al kent … dorps-sportschool hè!

  3. Ik sport niet. Ik heb er gewoon een hekel aan. Jarenlang toch geprobeerd, fanatiek begonnen en na een paar maanden kwam de sleur erin en werd het een moeten. Ik kom s avonds niet meer van de bank af. Heb jaren terug maar besloten dat ik eerlijk tegen mezelf moet zijn en dat en het dus geen zin heeft om dure sportschool abonnementen te nemen. Ik doe wel alles dagelijks op de fiets of lopend. Ik kan het dus voor mijzelf goedpraten dat ik toch nog dagelijks meer dan een half uur beweging krijg 🙂
    Ingrid

  4. Ik heb toen het net nieuw was één keer sh'bam gedaan, maar ik vond het dan weer niks. Ben meer van de zumba, die muziek ligt me wat meer 🙂

    Maar nu tegenwoordig doe ik elke week BBB. De twee dagen daarna heb ik dan enorme spierpijn, maar stiekem vind ik dat heerlijk!!

    1. Zumba heb ik idd ook gedaan, maar dat was wat té ritmisch voor me. Die muziek ligt mij dan weer net wat minder, daar heb je qua dans wat meer gevoel/aanleg voor nodig. BBB geven ze hier niet, maar wel CX, wat ook een beetje op hetzelfde gebied betrekking heeft. Is dat bij jullie een heel uur, of ook een half uur?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.