Even rustig aan doen en dan… vakantie!

Lonny Paul, Flickr.com

Vorige week was ik nog wat aan het twijfelen over een vakantie, maar inmiddels ben ik er wel uit: ik ga gewoon. Ik heb de plannen een beetje omgegooid, zodat ze voor dit moment wat beter bij me passen en heb er helemaal zin in!!

Ik had nog het één en ander tegoed, dus qua kosten zit m’n vakantiepotje inmiddels wel ongeveer vol genoeg, maar in de aanloop naar de vakantie is het geen gek idee om het even wat rustiger aan te doen. Ik heb toch tot die tijd niet echt wilde plannen en zo’n vakantie is natuurlijk een geweldige motivatie om even de rem er wat op te zetten. Bovendien komt dat mooi uit met bijvoorbeeld het opruimen; als ik zo’n soort doel heb en het ook nog om een overzichtelijke termijn gaat, ben ik over het algemeen een stuk meer in m’n element. Dan zit overal ineens gewoon veel meer vaart en enthousiasme in en gaat alles ook meteen een stuk makkelijker.

De komende paar weken ga ik me dus richten op:

 • Lijst maken met hot spots enzo, zodat ik een globaal idee heb van wat ik allemaal kan doen
 • De handleiding van m’n fototoestel eens bekijken, zodat er straks ook wat fatsoenlijke foto’s uitkomen
 • Kijken hoe licht ik kan pakken. Het liefst neem ik alleen een rugzak mee, maar dat zal wel iets té optimistisch zijn
 • Zorgen dat het huis netjes achterblijft
 • MP-advertenties wat aanzwengelen, weg is weg

En misschien ook maar eens uitzoeken of het nog een slim idee is om daar een nieuwe iPhone te kopen. Mijne begint het te begeven en ze zijn daar flink goedkoper, maar ik heb er ooit eentje uit de VS gehad en dat was altijd gedoe met jailbreaken enzo, daar heb ik geen zin in. Maar dat is het laatste op het lijstje, heeft niet zo’n haast.

Eigenlijk is het vakantieseizoen al een beetje achter de rug, maar ik ben wel even benieuwd: hoe bereiden jullie je voor op vakantie? En vind je het dan makkelijker om nog even productief/actief te zijn, of juist helemaal niet?

Volg Lekker Leven Met Minder nu ook op Facebook!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. fijn dat je toch nog weg gaat!

  hoe ik me voorbereid op een vakantie… een enorme waslijst maken van alles wat mee moet voor de kids, voor mezelf, voor ons allemaal (medicijnen/zalfjes/pleisters, eten/drinken/speelgoed/spelletjes/badkamerdingen etc). dan nog zien in te pakken en de kids vermaken/in de gaten houden enz.. dochter die niet te genieten is van de spanning.. dit jaar hebben ze 2 nachten bij oma en opa geslapen, dus we hadden heel de dag zonder kids om in te pakken en dochter wist van niets.. perfect…
  maar doe verder niets bijzonders, kom daar echt niet aan toe naast mn werk en eigen kids

  1. Ja, ik moet het meeste nog wel regelen, maar heb er echt superveel zin in. Ik heb standaard altijd een lijst met wat ik mee moet nemen, zodat ik b.v. de paracetamol niet vergeet, maar merkte de laatste paar keer wel dat ik zelfs van die lijst nog een hoop thuis kan laten. En minder meeslepen is echt een stuk makkelijker.

  2. Zeker! al ben ik met kids en grote auto van schoonmoeder wel makkelijk.. liever te veel mee dan te weinig.. heb dus altijd veel schone kleding over, maar ja met kids weet je nooit hoevaak ze vies worden.. plasongelukjes, buiten spelen, knoeien met eten enz.. maar ook vaak te veel speelgoed mee.. bang dat ze zich gaan vervelen.. :p maar verschilt ook of je met de auto oip vakantie gaat of bijv moet vliegen en dus alles in een paar koffers moet proppen. ik heb nog geen standaard lijst omdat er nog erg veel verandert elk jaar, maar ooit komt die er wel.. 🙂 maak m nu gewoon ruim van te voren op papier met pen, kan er oo nog veel bij wat ik bedenk. wel fijn

 2. Ik maak me niet meer zo druk voordat ik met vakantie ga. Als ik naar het buitenland ga is alleen het paspoort en de ticket echt belangrijk. Voor een weekje vakantie in Nederland maak ik me ook niet druk. Ik maak geen lijstje. Je moet me een uurtje met rust laten en dan staan de koffers klaar. Mijn gezin weet dat ze dat uurtje niet in mijn buurt moeten komen. Vergeet ik wel iets? Geen probleem. Alles is te koop.

  1. Ja, dat ben ik zeker van plan! Zowel het uitrusten als het heel veel plezier maken! Heb al een aantal dingen opgezocht die ik graag wil doen, dan heb ik een beetje een idee van wat er allemaal te doen is en kan ik altijd nog kijken of ik het uiteindelijk wel of niet doe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.