Verzekeren, vergelijken en besparen

(Advertorial)

In Nederland kun je eigenlijk niet zonder verzekeringen. Ik heb er zo weinig mogelijk, vooral omdat ik vind dat ze maar zelden thuis geven als je écht iets nodig hebt, terwijl ze je wel elke maand weten te vinden voor een premiebetaling. Op dit moment heb ik het volgende:

– Zorgverzekering (verplicht in Nederland)
– Autoverzekering (ook verplicht, omdat ik een nieuwe auto heb, ook de uitgebreidste)
– Woonhuisverzekering (inboedel + opstal + glas, hoewel dat laatste er wel weer af kan)
Reisverzekering (was in verband met mijn kortere tripjes goedkoper om doorlopend te doen)
– Overlijdensrisicoverzekering (niet meer verplicht via hypotheekverstrekker, maar toch gedaan vanwege familiebank)

Op zich heb ik altijd wel het idee dat ik redelijk goedkoop zit, maar het wordt toch weer eens tijd om daarnaar te gaan kijken. Ik heb namelijk een hoop opnieuw af moeten sluiten in de periode december/januari, waardoor ik dus straks ook weer makkelijker kan overstappen. Bovendien heeft een vriendin van me laatst een huis gekocht en hoor ik van haar toch hele andere premiebedragen dan die ik zelf betaal. Dus: dat moet goedkoper kunnen. Zou ik denken. Vooral voor de woonhuisverzekering, denk ik, waar ik toch bijna €50 per maand voor betaal (maakt jullie verzekeraar trouwens onderscheid tussen de waarde van de stenen en de waarde van het huis? Ik moet altijd de ‘gewone’ waarde opgeven, maar vriendin alleen de waarde van de stenen, omdat je je niet hoeft te verzekeren voor b.v. het plekje of het uitzicht, dat is er ook als je huis afbrandt. Vond ik een hele logische…).

Om straks op het juiste moment geen cent teveel te betalen, begin ik nu vast met vergelijken. Ik gebruikte vorig jaar vaak Independer daarvoor, omdat ik dan meestal Clix kreeg bij het afsluiten. Dat is natuurlijk altijd mooi. Deze keer wil ik Gerust.nl ook wel een kans geven. Helaas niet vanwege de Clix, maar wel vanwege het mooie initiatief om ter ere van hun introductie €1000 over te maken aan een goed doel. Welk doel dat is, daar heb je weer inspraak op via de website. Ze vergelijken honderden verzekeringen van dik 40 verzekeraars met elkaar, dus qua aanbod verwacht ik dat het me ook wel een interessant inzicht geeft. Mijn streven is die woonhuisverzekering naar ongeveer €35 per maand te krijgen. Dat vind ik alsnog een mooi bedrag en ook best realistisch. Ik heb een groot huis, waarvan de herbouw waarschijnlijk duur is, maar ik vind de redenering van ‘groot huis = veel kamers = veel inboedel’ belachelijk, zeker omdat ik hier in m’n eentje zit en juist superveel aan het wegdoen ben. Dan heb ik natuurlijk ook geen zin om daarvoor te betalen. Dus door een beetje rond te kijken en te vergelijken, hoop ik uit te komen bij een verzekeraar die in de berekening rekening houdt met factoren die in mijn geval gunstig uitvallen voor de premie 🙂

Kijk jij regelmatig of je verzekeringen goedkoper kunnen? En gebruik je daarvoor dan vergelijkingssites?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. mijn man heeft net alle verzekeringen nagekeken. voor de auto zijn we overgestapt van ohra naar all secure. woonhuis hebben we gelaten bij ohra. cz zijn we vorig jaar overgestapt naar cz, waar man collectiviteitskorting heeft via zn werk (en hoogste eigen risico..dus nog meer korting) scheelt toch weer kleine beetjes elke maand 🙂

  1. Ik heb nu voor het huis korting via Vereniging Eigen Huis en op die manier was het inderdaad goedkoper. Voor de auto heb ik via via een goedkope gevonden, die dan weer voordeliger was dan wat ik via sites kon vinden. Als je er elk jaar toch weer een paar euro vanaf weet te snoepen, is het toch mooi meegenomen! Met gemiddeld 4-5 verzekeringen per huishouden kan dat toch weer tientjes per maand schelen.

  1. Voor mezelf vind ik het altijd wel een goede indicatie of iets ook meerdere verzekeraars laat zien. Dan is de kans op onafhankelijkheid vaak groter. Maar ik gebruik het meestal als indicatie en dan b.v. de top 3 of top 5 'bestudeer' ik dan zelf aan de hand van mijn persoonlijke situatie. Een verzekering kan ergens wel goed op scoren, maar als dat voor mij niet belangrijk is en iets anders waar ze minder op scoren wel, dan hoeft het niet mijn eerste keuze te zijn.

 2. Ik kijk ook zeker 1 keer per jaar of verzekeringen goedkoper kunnen. De zorgverzekering uiteraard automatisch in november/december, de andere op het moment dat ik ze weer een jaar heb. Ik merk wel dat bij de eerste keer overstappen de meeste winst te behalen viel. Mijn woonverzekering bijv., heb ik in twee jaar tijd nergens goedkoper af kunnen sluiten dus dan blijf ik maar. Euroclix kan ik nog eens proberen omdat de extra Clix natuurlijk wel weer geld opleveren.

  1. Dat heb ik idd met sommige ook wel, de eerste keer maak je echt een klapper, zo ging er bij mij met woonverzekering €15 vanaf, maar daarna zit je soms echt een tijdje gewoon aan het minimum. Via b.v. Clix kun je er dan nog iets vanaf halen, dus dat is wel mooi. En je kunt vaak ook via Euroclix afsluiten via vergelijkingssites (beetje onduidelijke zin), waardoor je dus ook clix kunt krijgen voor verzekeringen die rechtstreeks soms geen clix bieden.

 3. Ik mis de WA-verzekering, maar als ik daar over nadenk… Hoe vaak komt het voor dat je iets kapot maakt bij een ander. Een vervanging of een reparatie is eigenlijk goedkoper dan de jarenlange premie die ik al betaal en waar ik tot nu toe, sinds de kinderen niet meer klein zijn, nog nooit iets heb hoeven declareren. En toen de meiden klein waren ook maar één keer… Ging toen om een bril meen ik…
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Eind van het jaar controleer ik ook de verzekeringen. Heel blij ben ik de afgelopen jaren met Anderzorg zorgverzekeraar als ziekenfondsverzekering. Ze hebben precies wat ik nodig heb en zijn online prima bereikbaar. Ook een declaratie indienen is zo gedaan. Waar worden jullie vrolijk van?

 5. Ik heb alleen de 'verplichte' verzekeringen : zorgverzekering, autoverzekering (WA) en een opstalverzekering op basis van herbouwwaarde. Het nut van verder verzekeren zie ik voor mezelf niet zo, omdat ik de risico's toch wel zelf kan dragen.
  Een mooi voorbeeld is toen ik mijn fiets kocht, die was 750€. Wilt u deze verzekeren? vroeg de fietsenmaker. Hoeveel kost dat? Nou zo'n 250€. Nee doe dan maar niet. Weet u dat zeker, ik adviseer u deze te verzekeren hoor, iedereen doet dat. Nee, sorry, dat vind ik te duur.
  Ik loop liever het risico dat mijn fiets misschien gestolen wordt, dan dat ik zeker weet dat ik die verzekeringspremie kwijt ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.