Boodschappenlijstje voor Amerika

Van boodschappen doen in Duitsland naar boodschappen doen in Amerika! Iets waar ik in het buitenland ontzettend van kan genieten is kijken wat ze daar allemaal hebben. Het hoeft niet de hele dag en echt niet altijd, maar ik kan echt tijden zoet zijn in bijvoorbeeld een K-Mart, Target of Wall-Mart, om maar even ‘in’ Amerika te blijven. Gewoon kijken wat er allemaal is. Vaak is het eten net wat anders, heb je veel meer smaken van dingen, is er andere kleding, andere elektronica, andere verzameldingen, andere tijdschriften, enzovoorts.

Inmiddels heb ik best een redelijk beeld van dingen die ik daar voordelig kan halen. Ik bezoek meestal wel een leuke outlet voor wat kleding, sla voordelig scheermesjes in als ik ze denk veilig door de douane te krijgen (dus eigenlijk alleen als ik ruimbagage meeneem) en scoor wat leuke boeken en tijdschriften. Het blad van Real Simple vind ik bijvoorbeeld ontzettend leuk en koop je daar voor een fractie van wat je er hier voor betaalt, als je het hier al kunt krijgen. Qua elektronica moet je vaak wel een beetje opletten, maar tot nu toe is dat altijd goed gegaan. Zo kochten we er al eens een fototoestel. Dat was niet echt een doel, maar die we mee hadden ging stuk, dus vandaar.

Dit keer heb ik ook een paar dingen in m’n hoofd. Zo heb ik al gezien dat een GoPro-camera daar zo’n 40% goedkoper is. Omdat ik best wat actieve dingen op de planning heb staan, waarbij je eigenlijk niet echt ‘gewoon’ foto’s kunt maken, maar het wel heel gaaf is om er beeldmateriaal van te hebben, vind ik dat wel het overwegen waard. Daarnaast twijfel ik nog over een nieuwe telefoon, maar het voordeel daarop is – vanwege de btw-aftrek die ik hier heb – nog wat mager en ik weet niet of ik daar het risico van gezeur voor wil lopen. Ook qua kleding kan ik nog wel het één en ander gebruiken, dus er staan ook weer wat outlets op het programma. Ik neem meestal op vakantie ook wat oude kleding mee, die ik daar dan achterlaat. Dan kost de nieuwe kleding me geen extra bagageruimte en scheelt het weer aan vieze was.

En voor wat je niet echt kunt kopen: kwartjes! Amerikaanse kwartjes zijn in sommige gevallen voorzien van een afbeelding van een staat, meestal met iets kenmerkends voor die staat erbij. Ik heb ongeveer de helft van de staten al, maar hoop dit keer – zeker omdat ik in een hele andere hoek zit – de verzameling wat verder uit te breiden. Ook op de lijst: een American Eagle Silver Dollar, hoewel de kans dat je die in het gewone betaalverkeer tegenkomt wel héél klein is.

Nu lijkt het bijna alsof de vakantie één grote shoppingtrip wordt; dat valt wel mee. Maar; nu de dollar toch vrij laag staat, is het stom om niet even te kijken of daar dingen voordeliger te halen zijn dan hier. Zeker als het toch vroeg of laat een keer aangeschaft zou worden.

Sla jij bepaalde dingen ook in als je op vakantie bent? En voor de Amerika-gangers onder ons: nog aanraders die ik niet in bovenstaand lijstje heb staan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. ah ja, ik weet het ook niet. Woon noord van America. Heb regelmatig kwartjes van daar, want dat is hier te gebruiken vanuit America. Als ik je kon helpen,maar ja opsturen is verboden. Of je moet even naar de grens komen……
  Mss even handig om hobby's na te lopen wat hier te koop is voordeliger.
  Good luck!!
  Groet, WIlma

 2. Ben nooit in Amerika geweest dus kan je niet helpen aan tips.
  Dochter van m'n zus woont er tegenwoordig, m'n zus is er pas nog geweest, o.a. in N.Y. dat vond ze erg mooi om eens te zien.

 3. Sportschoenen. Wij kochten die altijd bij van die grote outlets. Verder kocht man altijd Timberlands en Levi's. Ook onze favo haarproducten waren daar veel goedkoper want hier alleen bij de kapper en daar in de supermarkt (Paul Mitchel). Ilse

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.