Sportief

Sportief

Ik beweeg best veel. Ik ga tenminste één (maar liever twee of drie) keer in de week hardlopen, skeeleren of fietsen, volg een aantal sportlessen op de sportschool en doe ’tussendoor’ ook nog wel dingen, bijvoorbeeld een keer een blotevoetenpad, dagje bos, of wat dan ook. Maar als mensen me dan sportief noemen, denk ik: nee, dat ben ik helemaal niet.

Dol op sporten?

Sportief ben je – in mijn beleving – als je dol bent op sporten, dit ook trouw doet en eigenlijk het liefst niet zonder wilt. Ik kan prima zonder sport en ik sport ook niet echt om het sporten. Ik ben gewoon graag buiten, zeker met mooi weer. Alleen vind ik dat heerlijk, maar ik vind het ook ontzettend gezellig met andere mensen. Meestal krijg je de beste gesprekken als je lekker buiten wat aan het doen bent. Wat dat betreft gaat er echt niets boven een boswandeling in het donker 🙂

Mentaal effect

En voor m’n hoofd is sporten ook wel lekker, dus als het slecht weer is, dan ga ik voor de gezelligheid en om toch even wat te doen naar de sportschool. Zeker als je voor je werk de hele dag op je krent zit, zoals ik, is het soms wel even goed om jezelf daarheen te slepen. De drempel is met zo’n groepsles (je zult mij niet zo snel nooit aantreffen in de fitnesszaal) behoorlijk laag en omdat het een les is met een vaste tijdsduur, kun je er ook niet zomaar tussenuit knijpen. Bovendien heb ik toch een abonnement dat nog minimaal een half jaar loopt, dus waarom niet?

Ondanks dat ik in het afgelopen jaar volgens mij wel wat meer ben gaan bewegen (hoewel je de squats tijdens het timmeren en krachttraining tijdens gipsen en schilderen ook niet moet onderschatten!), vind ik mezelf nog steeds niet sportief, ondanks dat ik veel beweeg. Kan dat wel?

Ben jij sportief? En wanneer vind je iemand sportief?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
 1. In mijn beleving is sportief zijn die mensen die sporten doen, waar ik me nooit aan zou wagen, zoals bergbeklimmen, of een afgetraind lichaam hebben.
  Ik kan me best voorstellen, dat jij, die de hele dag alleen thuis werkt het goed is om er tussenuit te zijn, onder de mensen komen en dan zijn die groepslessen fijn.

  Nadat ik tijdens een Pasar Malam weer eens gedanst had en dat vind ik leuk. Ook jarenlang op balletles gezeten. Ging ik naar de dichtsbijzijnde sportschool met iets langzamere zumba. Waren ze eerst nogal afwachtend, want ik ben zeker twintig jaar ouder dan de rest, werd ik aan het eind goedgekeurd. Volledig. Veel danspassen, zoals tango en quickstep kende ik en dat scheelt.

  Ik zit dus nu op zumba en ik doe meer om mijn conditie op te peppen, ook al heb ik soms moeite om op gang te komen. Ik zit zo lekker, of ik moet zo of zo straks toch nog dit of dat. Ik heb soms honderd smoesjes.
  Nu is mijn bed nog lekker warm terwijl ik dit tik op de Ipad.
  Maar straks zql ik toch mijn dagelijkse rondje van een half uur of driekwartier door Midden Delfland lopen, met paraplu of Nordic Walking stokken tegen het gespuis dat loslopende hond heet en 'niks doet'. Sommige paden loop ik al niet eens meer. Op sommige fietspaden zag ik onlangs drie grote herders heerlijk spelen. Brrr…
  Aan het eind van het fietspad lag het hout overdwars over het fietspad. Maar weggehaald. Mens, mens wat haat ik dat loslopend gebroed en hunnbaasjes.

 2. Ik sport en beweeg veel; ik doe aan BodyPump, BodyShape, binnenkort pak ik Zumba en BodyBalance weer op, ik doe veel op de fiets, fiets regelmatig een kilometertje of 45, doe fysiek zware arbeid in mijn moestuin en noem maar op en toch vind ik mijzelf niet sportief. Sportief vind ik mensen die op zondagochtend 08.00 uur voor de lol 10 kilometer gaan rennen of die 's avonds om 21.00 uur fanatiek gaan sporten of op zaterdagmiddag door de modder kruipen en aan bootcamptoestanden doen. Dat vind ik echt sportieve bikkels en dat ben ik gewoon niet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.