Zou jij een ‘Helweek’ doen?

Ik had het helemaal gemist, maar liep dit weekend voor het eerst tegen het fenomeen ‘Helweek’ aan. Dit is een week waarin je elke dag om 5:00 opstaat, om 22:00 naar bed gaat en in de tussentijd keihard werkt, tenminste één keer per dag sport, voldoende slaapt, gezond eet en nog een aantal dingen doet, die je hier kunt lezen. Je kunt daarover verslag doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Hoewel het ongetwijfeld wel goed zou zijn voor de motivatie.

Ik ben zelf nog een beetje in dubio. Aan de ene kant zou dit geweldig voor me zijn. Zeker nu net na de vakantie, nu ik nog veel zin en energie heb. En ik heb bergen te doen, dus ook daarvoor is het prima. Maar om eerlijk te zijn ben ik er ook een beetje bang voor. Dat het me niet lukt, omdat ik te dwars ben als het gaat om ‘moeten’, erg behendig ben in het vinden van manieren om te smokkelen (en die nog min of meer voor mezelf goed te praten ook) én: een hele week zonder tv? WTF? Dat is nou net zo’n lekker tijdverdrijf…

En juist om alle bovenstaande redenen zou ik die Helweek eens moeten doen. Uit m’n comfortzone, nog meer dan ik de afgelopen tijd al doe. Gewoon eens ergens helemaal voor gaan. Juist omdat het op dit moment goed zou zijn om eens wat werk weg te werken (die administratie…), stappen te zetten in en om het huis, zodat ook de verkoop straks goed voorbereid is, geld verdienen om financieel weer een stevige bodem te leggen, enzovoorts. En het goed voor mezelf zorgen doorzetten, want daarvoor is natuurlijk het sporten, de extra aandacht die je aan je voorkomen besteedt, het gezonde eten…

Ik denk er nog heel even over na, maar zie de uitdaging ook wel weer liggen, dus waarschijnlijk binnenkort toch even op zoek naar het boek en ondertussen wat filmpjes bekijken/verhalen lezen om te kijken of ik er dan nog steeds zin in krijg.

Zou jij zo’n helweek doen? En had je er al wel eens van gehoord?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik had er nooit van gehoord, maar afgezien van het vroege opstaan lijkt mijn week er wel op. Sinds onze vakantie deze zomer heb ik nog maar hier en daar een uurtje tv gekeken op basis van bewuste keuze, en wat is dat lekker ontspannen! Ik las een tijdje geleden het advies van een life coach "maak van slaap je prioriteit". Als je daar van uit gaat, volgen heel veel logische stappen vanzelf. Genoeg beweging, frisse lucht, ontspanning, gezond niet te zwaar eten, matig met alcohol, niet s avonds tot 10 uur voor een scherm hangen, een voldoende donkere en stille slaapkamer – allemaal voorwaarden voor die weldadige rust. Ik wilde dat ik het me eerder had gerealiseerd. Loonlijstmama

 2. Nooit van gehoord en ik zou het ook nooit doen. Vijf uur is echt te vroeg voor me. En de eerste uren kan ik nog niet 'vol aan aan de slag'. Mijn lichaam moet eerst de ochtendstijfheid kwijtraken. Daarna heeft het rustmomenten nodig tussen de activiteiten in.
  Als ik het om zou zetten naar mijn situatie, dan zou het zijn, om 7 uur opstaan, goed aan de slag, en om half 10 naar bed.
  En dat goed aan de slag zou ik dan van te voren moeten plannen, wat is voor haalbaar voor een dag. Want ga ik vol aan aan de slag, kan ik de 2 dagen erna niets meer.

 3. Grappig dat gezond leven wordt vertaald met HEL.

  Dat stoot me direct al af. En wat voor de een de hemel is, is voor de ander de hel. En vice versa. Dus ik laat deze beker aan mij voorbijgaan 🙂

 4. Ook voor mij een gewone week : -)). Afgezien van het feit dat ik vandaag al om 9.54 uur een berichtje post. Ik heb een vrije dag!
  Groeten,
  Merel

 5. Neuh, ik zou niet weten hoe ik dat zou moeten doen met een kind. Ik denk dat het inderdaad peanuts zou zijn, mits ik Tobias zou mogen inleveren voor een weekje 😉

  Al vind ik sommige dingen wel aansprekend hoor, het zou misschien wel helpen om het huis op die manier op te ruimen.

 6. Ik had nog nooit gehoord van een helweek, hoewel ik momenteel een heel ander type helweek doormaak… (Hemahel, straks op mijn blog te lezen)…
  Ook voor mij zou zo'n helweek een eitje zijn, lijkt me zelfs een verademing… Ik ben heel benieuwd of je mee gaat doet en hoe het je dan bevalt! #doejehetdoejehetdoejehet ☺

  1. Mmm… ik ben benieuwd, zo even lezen 🙂 En ik weet het nog niet helemaal zeker. Het is een uitdaging waar ik niet voor weg zou moeten lopen, maar dat is wel m'n eerste ingeving 😉 Overigens vertelde mijn moeder toevallig laatst nog dat dat vroeger al mijn eerste reactie was: lastige dingen uitstellen en hopen dat ze vanzelf weg gingen. Het zal wel gewerkt hebben, anders hield ik het vast niet zo lang vol 😉

   Maar eigenlijk weet ik het hierdoor nu wel: ik moet het gewoon gaan doen. Eens kijken wat de levertijd van het boek is.

 7. ik heb het een aantal weken geleden gedaan maar dan van 7:00 tot 23:00 (anders redt ik het niet ivm de kinderen)
  het is mij zeer goed bevallen na 3 jaar ben ik eindelijk een keer aan de zolder begonnen om die eens goed op te ruimen en wauw wat een ruimte hebben we nu
  de rest van het huis mag er ook aan geloven ik ben ondertussen al vaste leverancier bij de kringloop en de ruimte die we erdoor krijgen is echt fantastisch
  kwa energie had ik het wel een beetje moeilijk de 2de en 3de dag maar nu heb ik echt energie te over (gezonde etensstijl is blijven hangen) en nog een pluspunt ik ben ondertussen al 4 kilo afgevallen
  de hele kledingkast is nu ook vernieuwd al die zwangerschapskleding eindelijk weggedaan en wat ik niet had verwacht van mezelf is dat ik het tv kijken dus echt niet mis en dat ik nu met plezier ga schoonmaken waar ik voorheen toch echt een hekel aan had
  al met al een helweek is het voor mij niet geweest het is hier meer een omslag naar een gezondere levensstijl geworden en dan is er natuurlijk ook nog het feit dat ik veel meer tijd over heb dan voorheen bijna alles is nu opgeruimd en schoongemaakt dus er is niks meer waarvan we denken pff dat moet ooit nog gebeuren en dan maar weer uitstellen
  kort gezegd ik raad het je echt aan om te doen als je het anders bekijkt wat heb je er aan te verliezen?
  p.s. wij hebben het boek niet maar de samenvatting van internet gevolgd

 8. Nou mijn leven was tot 8 jaar geleden een lang gerekte helweek en ik zit nu nog met de gebakken peren…
  Serieus, ik heb erover gelezen en het stuit me tegen de borst. Al dat haal het meeste en beste uitjezelf met opgeruimd hoofd en huis heeft volgens mij alleen maar tijdelijke voordelen.
  Waarom niet een wat zachtere aanpak?
  Groetjes, MinofMeer (martine)

 9. niets voor mij.. leefregeltjes.. totaal niet toepasbaar ook, zeker niet nu de herst net begint. kan smorgens mn bed niet uitkomen, als ik er 5u uit zou komen, zou het me vooral slaap kosten.. want zo vroeg doe ik nog niets :S collega's heb ik niet, social media/mobiel heb ik wel nodig tijdens werk voor contact met ouders van mn opvangkindjes, mail etc ook graag af en toe lezen, fb.. is minder noodzakelijk…:p maar als alle kindjes slapen wel een fijn tijdverdrijf net als even een serie kijken als alles netjes is terwijl ze slapen, en t eten voor savonds voorbereid is.. keihard werken….. tja als gastouder is het vooral veel genieten, en tussendoor hollen of stilstaan.. keihard werken kan ik niet echt vertalen naar iets wat ik opeens zou kunnen doen als gastouder.. je bent er voor ze, verzorgt ze, speelt met ze, enz. wat voor privedingen zouden tot savonds moeten wachten en waarom ?? kan me er weinig bij voorstellen.. elke dag sporten.. om 20u heb ik daar echt geen puf voor voor na een dag van 7 tot 20… wil dan juist genieten van mn rust op de bank, even me time, voor niemand zorgen. gewoon, zijn, en de tv uitlaten.. als zij dan iemand sturen die de kids op een goede manier vermaakt teriwjl ik kook ??? ik kan niet én koken én bij de kinderen zijn en ze lekekr vermaken (terwijl ze moe zijn :p) tegelijk.. nee niets voor mij dit.. klinkt behoorlijk als hel met zoveel strikte regels!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.