Creditcardafrekening: au!

Normaal gesproken heb ik op vakantie genoeg aan mijn pinpas. In Amerika kun je echter niet overal pinnen en waren sommige dingen wat te groot om contant te betalen, of kon dat niet, bijvoorbeeld bij hotels. Dus: creditcard. Ik kon me alleen mijn inlognaam voor m’n creditcard echt niet meer herinneren, dus moest wachten met de creditcardafrekening checken tot ik weer thuis was. Nu stond dat natuurlijk niet als eerste op mijn lijstje; da’s altijd weer zo’n lekkere manier om compleet down-to-earth te komen.

Creditcardafrekening bekijken

Maar, van mijn kop in het zand steken wordt het natuurlijk niet minder erg, dus inmiddels toch maar even ingelogd. Ik kreeg bijna een hartaanval. Ik had wel een beetje in m’n hoofd wat het moest zijn, maar je hoopt dan toch altijd dat het mee valt. Dat was niet echt zo, maar: 1) ik zag dat een paar dingen dubbel berekend waren, dus die kan ik er nog vanaf trekken en 2) ik had voor ik wegging toch nog €500 NIET overgeboekt naar m’n lopende rekening, maar op m’n vakantierekening laten staan. Als ik dus deze maand een beetje mijn best doe om gewoon uit te komen met m’n salaris en gewone dingen, dan heb ik uiteindelijk in theorie toch €500 minder uitgegeven dan ik kon uitgeven en heb ik weer een mooi begin voor een volgende reis.

Punten sparen met m’n creditcard

Het leuke is wel dat ik zo’n Euroclix-creditcard heb, dus met een beetje geluk levert dat komende maand weer een extra ‘gratis’ tientje ofzo op.  Zoiets had ik ook al gekregen vanwege het reserveren van de auto en het boeken van het ticket, dus dat is toch weer mooi meegenomen.

Wat ik overigens niet ga doen is optellen hoeveel m’n vakantie écht gekost heeft. Ik vind het belangrijker om te kijken naar hoeveel plezier ik ervan gehad heb. Ontzettend dankbaar zijn voor het feit dat ik dit heb kunnen betalen, dat ik mezelf dit heb kunnen geven.

Optellen en kosten bekijken geeft me niet echt inzichten waar ik iets mee kan of wil doen, want voor de dingen die me niet uitmaakten, had ik al steeds het meest voordelige alternatief gekozen en voor dingen die ik wel belangrijk vond had ik het geld over.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Voordeliger vliegen

Het enige dat ik de volgende keer misschien nog anders zou doen is het ticket. Hoewel ik binnen Europa eigenlijk met bijna alles wel vlieg, vlieg ik naar Amerika standaard via KLM. Als ik dat nu via Arkefly had gedaan (waar ik overigens pas na boeken achter kwam), had ik rechtstreeks gevlogen én iets van €150 minder betaald.

Financieel gezien dus aantrekkelijk. Aan de andere kant heb ik voor zo’n lange trip wel meer vertrouwen in de mogelijkheden, kunde en het comfort van KLM. Daar zou ik me dan nog iets meer in moeten verdiepen, om te kijken of ik ook een goed gevoel krijg bij alternatieven die goedkoper zijn.

Moet jij even moed verzamelen voor je je bankrekening of creditcardafrekening weer bekijkt na een vakantie, of weet je precies waar je aan toe bent? En tel je achteraf ook alles op, of vind je het wel prima en kijk je na de vakantie gewoon weer vooruit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Jaloers!! Geweldig zo'n reis naar de VS, al jaren een droom van ons!! Laat je ons nog meegenieten? Dit jaar heb ik voor het eerst gebudgeteert voor de vakantie. We hadden meer uitgegeven dan begroot…waaraan?? Benzinekosten, we willen graag de omgeving verkennen! WMT

 2. Nee… schrikken doe ik niet van vakantieuitgaven. In de zin dat ik niet weet hoe groot de schade is. Gedurende de vakantie houd ik alle uitgaven bij. Tja, dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje 😉 Maar dat wil niet zeggen dat we niet regelmatig ons budget overschrijden. Ik ga niet op vakantie om zuinig aan te doen. Dat doe ik het hele jaar al. Natuurlijk ga ik niet 2x per dag op een terrasje zitten, maar loop met een flesje water. Maar zitten we er eenmaal, dan bestel ik waar ik zin in heb en kijk niet naar de prijzen. Anna

  1. Ja, geweldig!! Het was sowieso elke cent waard. Nu zit ik ook niet echt zo in elkaar dat ik daar heel lang bij stil blijf staan (bij de kosten van iets dan), maar zelfs als ik dat wel deed, dan zou ik niet echt veel dingen anders doen.

 3. Wij blijven op vakantie op de kleintjes letten, ik geniet meer van een blikje fris uit de supermarkt op een bankje ,dan van een glaasje fris op een terras dat 4x zo duur is.
  Ik denk dat je het met de jaren zuinig leven een beetje afleert.( dat uitgeven)
  Daardoor zijn onze vakanties niet buitensporig duur, we doen alles wat we willen, maar we willen niet zulke gekke dingen:-) mooi weer is eigenlijk al genoeg.
  Over 5 jaar is na jaren zuinig zijn ons huis afgelost, dan houden we elke maand veel geld over, maar ik denk dat we net zo blijven leven als nu, dat voelt goed
  ( nu we -al lang- niet meer onder water staan is er zoveel rust gekomen)
  Wij kijken dus wel wat de vakantie gekost heeft,maar dat valt meestal mee

 4. Een rechstreekse vlucht is belangrijker. KLM is niet belangrijk op een vlucht van heen slecchts acht uur naar de overkant van de plas. Laas pas een mogelijkheid met een stop over op IJsland. Dat zou ik leuk vinden.
  Je ging toch naar Noord Amerika? Dat is niet meer dan acht uur heen en misschien negen uur terug.

  1. Het was iets van 13 uur, maar dat kwam dus ook door de tussenstop (die overigens niet heel extreem was, beide keren rond een/anderhalf uur). Maar voor 8 of 9 uur wil ik wel een beetje fatsoenlijk kunnen zitten hoor. Ik heb wel eens 7 uur achter een jankende baby gezeten, dan kom je niet echt in een opperbeste stemming thuis :O Of net bij een stoel waar de helft van je voetenruimte in beslag wordt genomen door een vreemde box. Maar goed, dat kun je natuurlijk ook weer overal treffen.

 5. Je moet je inderdaad niet druk gaan maken over de totaalkosten van een vakantie. Het valt bijna altijd tegen en het plezier wat je eraan hebt gehad wordt daarmee vergeten.

  Maar het doorrekenen van de kosten kan ook wel degelijk zin hebben, al is het maar om de volgende keer wat geld te kunnen besparen omdat je nu wat dingen "verkeerd" hebt gedaan.

  Zo was het voor mij de eerste keer reizen met een huurauto afgelopen jaar in Zuid-Afrika. Ik had een GPS en kinderstoel gehuurd, de totaalkosten daarvan lopen in 3 weken toch wel flink op, 250+ euro. Achteraf had ik beter via TomTom een kaart kunnen kopen voor op de smartphone en de kinderstoel mee moeten nemen in het vliegtuig. Had flink in de kosten gescheeld. Maar door de analyse te doen weet ik dat nu tenminste wel.

 6. Wat fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad. En tja, de afrekening van de creditcard kan dan "even" een domper op de pret zijn, maar he, je kunt het betalen en je hebt weer een ervaring erbij! Wij gaan begin maart op vakantie, ook 9 uur vliegen en ik ben vanaf mei al bezig geweest met alles uitzoeken welke maatschappij en alles en we zijn toch weer bij KLM uitgekomen en ik heb heel bewust niet voor arkefly gekozen. Waarom niet? Ten eerste komen er zoveel toeslagen bij de ticketprijs op dat het al gauw een duurder grapje werd dan in eerste instantie gedacht werd. Ik denk, voor zo'n vlucht en dure reis zit dat er niet eens bij in? En KLM weet ik dat de service goed is en al met al zijn we nu met ons tweetjes een kleine 100 euro meer kwijt. En dat vind ik prima te overzien en we vliegen wel 9 uur dus willen we het wel comfortabel hebben.

  Ik heb dus ook een creditcard aangeschaft voor de reis, autohuur en weet ik veel wat ik allemaal nog voor leuks daar tegenkom. Ik wil niet zonder geld komen te zitten en we zien wel hoeveel we uit gaan geven. Ga ik van te voren niet echt een budget voor opstellen want dit is onze droomreis en we gaan er lekker van genieten….en das ook heel wat waard.

  Gr. Boukje

  1. Ik zie het niet eens als een domper hoor, dan zou ik er veel te veel waarde aan hechten 😉 De ervaring is veel meer waard en die blijft tenminste hangen, zo'n rekening gelukkig niet! Naar de toeslagen had ik bij Arkefly nog niet eens gekeken, goed om te horen dat de tickets dan niet veel goedkoper zijn. Bij KLM komt er altijd een tientje bij, maar dat is het dan ook.

   Alvast veel voorbereidingsplezier toegewenst met jullie vakantie, dat wordt vast ook heerlijk genieten!

 7. Ik heb niet echt verassingen na een vakantie omdat ik een vakantiebudget heb 😉 Maar goed hoe duur kan kamperen in Duitsland wel of niet zijn 😉
  Het lijkt me dat je een fantastische vakantie hebt gehad en dat heb je ook wel verdiend na de rottijd

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.