Frisse zin

De vakantie is nu écht voorbij. Ik was eind vorige week al terug, maar had mezelf nog een paar dagen extra gegeven om een beetje te acclimatiseren. Met m’n slaapritme is het nog niet helemaal geweldig, maar ik heb wel weer zin om aan de slag te gaan. Moet ook wel, want deze week staan er best een hoop afspraken op de agenda.

De vakantie was in ieder geval super. Ik heb ontzettend veel gezien en gedaan, maar ook lekker uit kunnen rusten. Ik heb gewoon echt alles op m’n eigen tempo gedaan. Zin hierin? Doen dan. Zin daarin? Ook doen. Geen zin? En geen spijt als ik het niet zou doen? Dan gewoon lekker niet doen. En dat spijt noem ik omdat ik soms ook geen zin heb om die eerste stap te zetten, terwijl ik weet dat ik er achteraf van ga balen dat ik het niet gedaan heb én de tweede al niet meer vervelend is. De paar keer dat dat voorkwam, ben ik nu inderdaad erg blij dat ik toch die stap gezet heb.

Wat ik vooral heb meegekregen, is een flinke dosis inspiratie. Ik wist eigenlijk vanaf moment 1 meteen weer waarom ik zo dol ben op Amerika, de cultuur, de instelling, de mensen en zeker ook het land zelf. Het is er veel meer gericht op mogelijkheden, in plaats van beperkingen. En natuurlijk zit er een enorm verschil tussen ergens op vakantie zijn en ergens wonen, en zijn er ook genoeg dingen te bedenken die hier misschien weer beter voor elkaar zijn, maar ik kan niet wachten tot m’n volgende trip die kant op.

En nu is het natuurlijk de kunst om de ‘zin’ en de inzichten die ik daar heb opgedaan hier in mijn dagelijkse leven op te nemen. In een aantal dingen is dat vooral een kwestie van de draad weer oppakken, denk bijvoorbeeld aan gezond eten en bewegen (heb ik daar zo goed en kwaad als het kan ook wel gedaan, maar je doet er uiteindelijk toch veel met de auto en de dagen zijn wat minder regelmatig, dus mijn eten – zeker in combinatie met warm weer – was dat ook niet echt). Voor andere dingen zal ik nog wat concrete acties moeten bedenken. Ik ga in ieder geval dit keer wel weer een fotoalbum maken, zodat ik regelmatig nog eens terug kan kijken. Daarnaast heb ik nog verschillende interessante boeken gekocht. Lezen geeft me wat dat betreft ook vaak net even dat duwtje in de rug dat ik goed kan gebruiken.

Dus: ik ga er weer met frisse zin tegenaan. Of zoals één van de boeken die ik daar vond het zo mooi formuleerde: Put my big girl panties on and deal with it 🙂

Hoe kom jij meestal terug van vakantie? En als dat vol goede plannen is, lukt het je dan ook om die te implementeren, of raken ze al snel weer ondergesneeuwd in het dagelijkse leven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Owh Amerika, heeeerlijk, geniet er maar van enne misschien tip, maak een moodboard met foto's van wat je gedaan hebt, wat je er van opgestoken hebt en maak een apart moodboard wat je de volgende keer wilt gaan bezichtigen, beleven, wilt ervaren. Of je nog mensen wilt ontmoeten etc etc

    Enne succes met aclimatiseren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.