There’s two kinds of people…

“There’s two kinds of people, those who try and those who don’t
And only time will tell which one you were”

Die twee zinnetjes komen uit een liedje op de cd van The Fray, één van de ‘soundtracks’ van m’n vakantie. En de laatste tijd zingt dat steeds door m’n hoofd. Het klinkt zo simpel, maar het is wel héél erg waar. Je hebt mensen die dingen proberen. Die hun best doen. Die misschien wel een paar keer op hun bek gaan, maar die wél iets doen. En dan heb je mensen die niet echt wat doen. Die meer bestaan dan leven. En inderdaad: aan het einde kun je dan zien tot welke categorie jij behoorde. Heb je wat gedaan waar je misschien af en toe wel eens spijt van had, of heb je spijt van wat je juist niet gedaan hebt, dat je er niet meer uit hebt gehaald.

In welke categorie ik precies zit, durf ik eigenlijk niet te zeggen. Ik kan voor allebei wel redenen bedenken en ik denk dat het door de jaren heen ook wel eens juist meer de ene of juist de andere kant op is geslagen. Maar wat ik wél weet, is dat ik bij die eerste categorie wil horen. Dat ik niet alleen maar de veiligste weg wil kiezen. Dat ik voor dingen mijn best wil doen. Dat ik mezelf en anderen de moeite waard vind om een risico te nemen. En dat ze dan misschien soms niet zo uitpakken als gehoopt, maar misschien soms ook juist wel veel beter dan ik ooit had kunnen denken.

En het is wel mooi als dat liedje dan als motivatie af en toe door mijn hoofd zingt. Op de momenten dat ik eigenlijk liever blijf zitten, of liever niet nadenk over iets dat verder is dan morgen, of wanneer ik iets eigenlijk liever niet wil doen omdat ik te bang ben voor de uitkomst.

Hoe zie jij jezelf, als je in deze twee groepen zou denken? En past dat ook bij je, of voel je juist meer bij de andere categorie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Vroeger was ik iemand uit de categorie "mensen die proberen". Helaas pakte dat erg slecht uit in mijn geval. Na weer opgekrabbeld te zijn, ben ik iemand geworden die afwachtend, behoudend en niet-proberend is. Enerzijds omdat ik door het falen veel angstiger ben geworden, anderzijds omdat je naarmate je meer hebt opgebouwd, ook meer te verliezen hebt. Maar ergens knaagt dat wel en kan ik weleens jaloers zijn op de mensen die al die beren op de weg blijkbaar niet zien en daardoor meer meemaken, doen en ervaren.
    Pien C.

  2. Ik denk dat ik hoor bij de mensen die proberen. Proberen met mensen toelaten in je hart, proberen zakelijk risico's te nemen, proberen te achterhalen wat je nu echt zelf wilt, proberen dat te doen. Wil niet zeggen dat ik geen beren zie (ze zijn echt nog lang niet uitgestorven volgens mij), maar ik ben iemand (geworden) die er omheen, overheen, onderlangs, of desnoods doorheen gaat. Soms voelt het als altijd de moeilijkste weg nemen, maar ik kan aan het eind wel zeggen dat ik heb geleefd.
    Groetjes, Puckie

  3. Ik ken jou niet, jij kent mij niet. maar ik hoor ondertussen weer bij de doeners! Dankzij een blog van jou, ooit! Dat heeft mijn leven ontzettend veranderd. Ik ben er nog lang niet, sterker nog, het wordt steeds erger, maar zoals ze ook bij verbouwingen zeggen: het moet eerst erger worden, voordat het mooier wordt, geldt ook hier (hoop ik). Gelukkig ben ik weer positief al is er hier een enorm beren-overschot haha. Jij hebt mij de eerste zet gegeven/ogen geopend, jij hebt wat gedaan, waarvoor ik je ontzettend wil bedanken! groet, S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.