Oefening in geduld

Ik sta niet echt bekend om mijn geduld. Aan de ene kant kan ik overigens wel écht engelengeduld hebben, maar als het gaat om iets dat ook snel geregeld kan worden, dan ben ik meer van de ‘I want it all, and I want it now!’. En dat is niet altijd even handig. Het gebeurt namelijk best wel eens dat ik achteraf bedenk dat ik iets toch niet nodig had of dat er toch nog een voordeligere manier was. Die voordeligere manier varieert dan van daadwerkelijk goedkoper, een alternatieve oplossing of bijvoorbeeld iets gratis thuis laten bezorgen, waar ik anders voor moest rijden.

Nu wil het geval dat er al een tijdje nieuwe hoofdkussens voor op bed op mijn verlanglijstje stonden. Maar ja, wat koop je dan? Je hebt ze al voor 5 euro, maar wat ik daarvan zag voelde niet echt lekker aan. Je hebt ze ook van 60 euro of meer, maar dat vind ik ook wel een hoop geld. Dus kocht ik steeds maar even niets. Hoewel ik op zich een goede slaper ben, vind ik een prettig kussen wel belangrijk. Als het te slap, te zweterig, te hoog of wat dan ook is, dan lig ik toch niet lekker.

Laatst kreeg ik de tip om eens te kijken voor kapok-kussens. Dat klonk eigenlijk meteen al goed. Kapok is een natuurlijk materiaal, het gaat niet zweten en het schijnt dat mijten er ook niet in gaan zitten. Win-win-win dus. Ik zag al dat ze bij Beter Bed het goedkoopst waren (tenminste, als ik er twee wilde hebben, per stuk waren ze daar duurder, maar de 2e is gratis) en bedacht dat ik dan wel even naar de plaatselijke vestiging kon rijden, zo’n 20 kilometer verderop.

Toch besloot ik eerst nog even te wachten. Een oefening in geduld. Ik heb eerst bij Beslist gekeken of ze écht niet goedkoper te krijgen waren. Toen heb ik gecheckt of Beter Bed ook bezorgt (ja, gratis!), of ik ze ook via Euroclix kon bestellen (nee) en of ik anders een kortingscode kon vinden (ja). De kortingscode was officieel overigens maar tot eind november 2014 geldig, maar hij deed het gewoon, dus het zal wel.

De oefening in geduld gaat nog even door, want ik moet een paar werkdagen wachten op mijn bestelling, maar het heeft me wel 5% korting en een besparing van een dik uur en ongeveer 40 kilometer opgeleverd. En ik kan weer wat van m’n langetermijnlijstje afvinken!

Wat voor hoofdkussen(s) heb jij? Vervang je ze ook wel eens? En op welk gebied zou jij wel baat hebben bij een oefening in geduld?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Nieuwe hoofdkussens staan ook op mijn lijstje! Heb ze nu van Ikea, maar zal eens kijken bij de Beter Bed.
  Fijne dag, groet Marjan

 2. Ook ik ben op zoek naar nieuwe kussens. Het wil maar niet lukken om iets naar tevredenheid te vinden. Ben dus heel benieuwd naar je ervaringen met je nieuwe aankoop. Hoop dat je er binnenkort nog een review tegen aan gooit. Daarvoor alvast mijn hartelijke dank… Anna

 3. Ik heb ze inderdaad van 5 euro pst. en ik moet zeggen dat ze tnt nog prima liggen. Geen nekklachten oid, niet slechter slapen. Ik kocht ze bij Leen Bakker. Door de prijs voel ik me dan minder bezwaard ze weg te gooien als ze niet meer zo fris ogen. Graag zie ik je review over de kapok kussen tegemoet tzt.

 4. Ik heb standaard een lijstje met dingen die ik in een aanbieding of afprijzing mag kopen. Mooie wollen trui of vest bijvoorbeeld. Die zijn duur,maar als ik er een in een aanbieding tegenkom mag ik die zonder schuldgevoel kopen. Ik wacht gewoon rustig de aanbiedingen af. Van sommige producten weet ik vantevoren al wanneer ze in de aanbieding komen. Net een horloge gekocht, meer dan honderd euro goedkoper dan toen ik op zoek ging.

  Groet,Greet

 5. Ik heb een Tempur kussen. Al heel lang. Ik schat zo'n 15 jaar. Sindsdien heb ik minder/geen last meer van hoofdpijn door een verkeerde slaaphouding.
  Mijn man slaap sinds ons huwelijk ook op Tempur. Hij heeft brede schouders, dus koopt een hoger kussen. Na 2 jaar is die te laag voor hem en precies goed voor mij. Slaap ik er nog een paar jaar op.
  Zodra ik weer wakker word met hoofdpijn door het liggen, kopen we nieuwe. Wel koop ik ze altijd in de aanbieding, maar dat zijn ze ook met regelmaat.
  Overigens hoef ik geen ander kussen. We hebben een oude door midden gesneden en die neem ik mee in de koffer. Of onze grote kussens, als we de ruimte hebben. Zonder mijn eigen kussen, slaap ik namelijk niet (lekker).

 6. Ik slaap op een kussen met een speciale nekrol, van Silvana Support , en die kosten tegenwoordig al €99,00. Ik heb een paar jaar geleden een nieuwe moeten aanschaffen omdat ik de mijne per ongeluk in een hotel in het buitenland heb laten liggen… Ik neem altijd mijn kussen mee op vakantie, want slapen op een verkeerd kussen resulteert altijd in hoofdpijn bij mij en dat is wel het laatste wat je kunt hebben tijdens je vakantie.
  Eigenlijk is mijn huidige kussen weer aan vervanging toe, maar ja, best duur dus…
  Maar een Tempur kussen schijnt ook heel erg prettig te zijn, het overwegen waard dus…
  Ik wens je een heerlijke dag nog verder,
  Liefs,
  Mirjam

  1. Via de ergotherapie in het ziekenhuis is mij ook een silvana kussen aangeraden. Speciaal opgemeten welke geschikt is voor mij en sinds dien slaap ik stukken beter. alleen die prijs houd me nu tegen om een vers kussen aan te schaffen.

 7. Ik heb een kussen van de ikea van dons veertjes. Ik ben een buikslaper. Mijn kussen moet dus niet te dik zijn, want ik moet mijn arm er ook nog onder kwijt kunnen. Ze bevallen zo goed dat ik ze ook voor bij mijn vriend heb gekocht, mijn moeder vond hem ook erg fijn. Zij heeft er dus ook 1 cadeau gekregen. Als het kussen geel begint te worden vervang ik hem meestal. Mijn vorige kussen heb ik wel eens proberen te wassen, maar toen kwam er schimmel in. Toen moest hij echt vervangen worden.

 8. 50 Jaar geleden zag je niet anders dan kapok kussens. Ze werden meestal vrij snel dun met een soort harde knopen (samengeklonterde kapok) erin. Ook stonden ze vooral bij mensen met luchtwegproblemen bekend als "stofzakken". Of dat terecht was weet ik niet, maar we waren destijds juist heel blij toen de kussens met schuimplastic vullingen e.d. kwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.