Telefoon: toch overstag

Maanden stelde ik het uit: de aanschaf van een nieuwe telefoon. Mijne was inmiddels al dik drie jaar oud en begon te haperen. Hij viel af en toe ineens uit, of er verscheen een zwart scherm, hij haperde en ik kreeg op een gegeven moment ook geen meldingen meer binnen van nieuwe berichtjes. Voor de één misschien niet zo’n ramp, maar ik werd er echt heel onrustig van.

Maar ja, ik kan (of misschien eerlijker: wil) alleen maar overweg met iPhones, durf een tweedehands telefoon niet aan en iPhones zijn schreeuwend duur. Omdat ik meestal lang doe met m’n telefoon en geen zin heb om elk jaar een nieuwe te kopen, wilde ik eigenlijk wel het nieuwste model. Dan leek de kans me het grootst dat ik er weer tenminste drie jaar mee kon doen. Aan het model dat ik op het oog had, hing echter nog een prijskaartje van 800 euro. Achterlijk veel, voor een telefoon. Tenminste, dat vind ik dan. Dus ik stelde de aankoop uit.

Tot ik er écht helemaal gek van werd. Toen heb ik nog eens goed gekeken naar wat ik nu écht nodig had en besloot ik dat ik ook wel met een beetje minder geheugen toe kon. Dat scheelde al €100. Vervolgens had de MediaMarkt net een leuke aanbieding die nog eens een besparing van €30 opleverde. Omdat ik mijn telefoon zakelijk koop en gebruik, kan ik de btw aftrekken, waardoor het totaalbedrag uiteindelijk een beetje in de buurt van ‘niet leuk, maar het moet maar’ terecht kwam.

Uiteindelijk ben ik er ontzettend blij mee: alles werkt weer gewoon, ik ben weer eens up to date en ik ben van dat onrustige gevoel af. Mijn oude telefoon verkoop ik mooi weer, dat ruimt direct ook lekker op. Bovendien is het al een hele winst dat ik er nu letterlijk maanden over na heb gedacht; normaal gesproken zou ik waarschijnlijk in september direct m’n bestelling al geplaatst hebben. Nu weet ik dus in ieder geval zeker dat ik ‘m graag wilde!

Denk jij lang na over de aanschaf van een nieuwe telefoon? En wat geef jij er maximaal aan uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. (… hmm.. mijn opmerking is kwijt)

  Een telefoon (en tablet) gebruik ik heel veel. Waarschijnlijk meer dan mijn computer en tv. En dan sla ik altijd een revisie over (dus doe ik 2 jaar met een model). Ik ben bereid om 30 cent te betalen voor elk uur gebruik.

  Wat dus inhoudt 2*365*4 (gemiddeld uur gebruik) *0.30 = 876 euro max.

 2. Ik heb net een acer gekocht. Mijn eerst smartphone. Heb er 3 maand over nagedacht en toen ik ja had gezegd tegen mezelf kwam ik ook nog een aanbieding tegen, uiteindelijk 120 euro. Prima telefoon. Doet het altijd en ben er heeeeeel blij mee. Mijn max. lag op 200 euro. En daar ben ik nu dus ruim onder gebleven.

 3. Oh, trouwens. Een iPhone gaat bij mij wel heel lang mee, omdat deze steeds doorgegeven wordt in de familie.
  Mijn oudste iPhone is een 3GS van 4 jaar oud welke nog prima werk doet als een mediaplayer voor de kleintje.

 4. Ik vind een smartphone ook belangrijk, ik vind het heel knap dat mensen zonder kunnen, maar ik ben er zelf zo aan gewend en ik vind het echt een handig ding dus dat mag ook wel wat kosten. Ik doe er dan ook lang mee. Zo lang mogelijk toch, niet normaal hoe snel die dingen verouderen eigenlijk… Gelukkig ben ik niet zo'n apple-fan, ik vind de IPhone echt onredelijk duur en kies dus welbewust voor een Android telefoon die evenveel kan en even goed werkt, maar wel iets redelijker geprijsd is ;). Ellen

  1. Ja, ik heb nu de 6 en het wennen valt mee. Ik had ook de 4s en ik denk dat het wennen vooral meevalt omdat de 6 heel erg dun is, voor m'n gevoel de helft van de 4s. Verder doe ik zo'n ding meestal in m'n tas of binnenzak, dus of hij dan een paar centimeter groter is of niet, dat maakt niet zoveel uit.

 5. 200 euro is echt de max. en die doen het net zo goed als Iphone.Het was een Nokia of een Motorola en heb laatste gekocht.Goed toestel en zou niet weten waarom ik een Iphone zou moeten nemen.

  Nu met komst van al die Chinese merken heeft iedereen er straks een je koop toch geen telefoon van 700 euro of duurder terwijl je er met gemak dezelfde hebt voor een derde van dat bedrag,

  1. Ik zou niet durven zeggen of het één beter is dan het ander, maar aangezien ik alles van Apple heb, werkt het wel prettiger samen. Als er eens iets gebeurt waardoor ik mijn telefoonnummers kwijt ben, om maar een voorbeeld te noemen, dan weet ik dat ze automatisch ook gesynchroniseerd zijn met mijn iPad en iMac. Als ik dat niet had gehad, dan weet ik ook niet zeker of ik voor een iPhone gekozen had, hoewel ik ze wel mooi vind.

  2. Dat is het marktmodel van Apple wil je er een neem je alles,maar als je puur kwaliteit/prijs kijkt komt Apple nooit boven aan te staan ze zijn lifestyle producten en daar moet betaald voor worden net als bv Dyson/Bose etc…

  3. Voor Apple betaal je ook voor de service die je mag verwachten. Telefoons krijgen na 3 jaar nog steeds updates, als er iets mis is krijg je een nieuwe telefoon.

   En natuurlijk het gemak van de Apple software zelf. Iedereen zijn eigen keuzes.

   Een collega heeft een China telefoon gekocht. Trots dat ie was, tot ie tot nu toe 3x de telefoon moet terugsturen om het te laten repareren. En dan ook nog invoerkosten betalen…
   En updates moet ie zelf voor zorgen.

  4. Het heeft twee kanten. Aan de ene kant betaal je idd voor het merk, aan de andere kant weet ik dat iets anders voor mij ook duurkoop zou zijn. Dat kost me gewoon teveel energie. Ik gebruik al zo'n 20 jaar Apple, dus van ver voor het een hype werd (vanaf mijn 10e dus!), en daarvan weet ik gewoon hoe het werkt. Daar ben ik dan ook heel simpel in: als ik weet hoe/dat het werkt, dan moet iets anders wel héél goed zijn, wil ik daarop overstappen.

 6. Ik hik al lang tegen een nieuwe aankoop aan. Hangt steeds vast en valt zomaar uit. Kan niet meer updaten, maar dochterlief heeft mij van alles eraf gehaald en nu doet hij het weer. Ik heb nog een Samsung S2, dus mag onderhand eens een keer een nieuwe. Zolang als het gaat blijft hij echter bij mij.

 7. ik geef niet zo heel veel uit aan een mobiel.. ze sneuvelen vrij snel.. (vallen op de grond of in de wc etc :p) dus max 200 euro, maar meestal rond de 100. dan maar wat minder goed.. heb nu een huawei van rond de 100 euro.

 8. Ik gebruik ook graag een apple hoor! En als je trouwens een eenmanszaak hebt en de telefoon was meer dan € 500 excl btw is er ook nog de klein investeringsaftrek van 28%. Dus dan blijft er nog maar 51% aanschafprijs over. Maar ja over dat deel betaal je dan ook geen inkomstenbelasting, dus gaat er nog eens je inkomstenbelastingtarief vanaf. En dat is dan de werkelijke waarde die je ervoor betaald. Met mijn apple laptop vond ik het maar een koopje!.. 😉

 9. Even heel bot maar, je oude telefoon verkopen? Met die waslijst aan klachten? Ik zou zo'n telefoon niet eens meer gratis weg durven geven, hooguit ter overbrugging van een reparatie..
  Geniet van je nieuwe en geef de oude aan een goede doel dat geld krijgt voor bepaalde stukjes.
  Petra

  1. Als Apple fan neem ik aan dat je ook weet dat dit het begin van het einde is.. Dus eerlijk erbij vermelden lijkt me wel zo netjes.

 10. Tijd geleden een smartphone gekocht en kan nu niet meer zonder (ahum).
  Hij heeft 3 maanden in de kast gelegen, voordat ik hem gebruikte. Wat hij kostte? Geen idee. Iets van 200 euro. Ik zou in ieder geval geen 800 (ook geen 500) euro over hebben voor een telefoon.
  Ik doe er wel lang mee. Dit is mijn derde telefoon in 8 jaar tijd (waarvan de eerste 2e hands was). Mijn 2e kon nog even mee, maar tja, die smartphone lonkte wel.

 11. Hier hooguit 100'euro,aan nieuwe samsung,smartphone,synchroniseren aan ipad en laptop,geen enkel probleem,kan op internet en mails lezen en beantwoorden, meer moet dat niet zijn,,sorry maar 800 euro? Klinkt misschien wat bot en dat bedoel ik zeker niet zo,maar dat noem ik niet consuminderen hoor.!

 12. Hier ook een Apple fan. Ik heb de 4s nu drie jaar en hij doet het nog prima. Als hij aan vervanging toe is dan komt er zeker weer een Apple.
  Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.