Storm: oeps! – Over stormschade en verzekeringen

Het heeft hier de afgelopen dagen behoorlijk hard gestormd. Voor de komst van het nieuwe dak, betekende dat nogal eens dat ik de ladder weer tevoorschijn moest halen om wat pannen recht te leggen. Dat behoort nu gelukkig tot het verleden, maar dat wil niet zeggen dat hier helemaal niets meer kan gebeuren. Ik had namelijk alsnog stormschade!

Stormschade

Nu is het op zich met een beetje storm wel gebruikelijk dat hier wat takken rondslingeren, maar toen ik dit weekend het pad op kwam rijden, zag mijn grote boom er toch ineens een stuk kleiner uit. Even achterom gegluurd en ja hoor: een kwart van de boom was afgescheurd en naar beneden gekomen. En had daarbij ook een deel van het dak van de schuur meegenomen.

Claim ingediend bij de verzekering

Meteen maar even ingediend bij de opstalverzekering, die zouden er binnen vijf werkdagen op terug komen. Op zich wel vervelend, want volgens mij is het dak van de schuur van asbest. Daar is nu dus een stuk afgebroken. Aan de andere kant; de schade is nu ook weer niet zo enorm dat het niet op te lappen is.

Ik weet niet of dat echt m’n voorkeur heeft (ik heb al eerder na zitten denken over een dak met gewoon van die soort dakpanplaten, oogt een stuk netter en dan ben je ook van dat mogelijke asbest af), maar het is wel fijn om met die gedachte tenminste een beetje kalm te blijven.

Neemt niet weg dat ik eigenlijk wel vind dat deze stormschade gewoon door de verzekering gedekt moet worden. Daar wordt aangegeven dat ik voor stormschade verzekerd ben en dat dat geldt voor huis, maar ook voor schuren, bijgebouwen en garages. Even afwachten dus, hopelijk komt er binnenkort goed nieuws!

Heb jij wel eens last van stormschade gehad? En hoe werkte dat met de verzekeraar?

P.S. Het werd inderdaad gewoon netjes gedekt en opgelost. Het eigen risico was hier wel van toepassing; dat is meestal het geval bij stormschade.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ja, ik heb ervaring met stormschade, verzekering en asbest. De grootte van het dak met asbest en de schade is bepalend. Boven een x aantal m3 mag je zelf geen asbest weghalen. Laten doen is duur. Maar wanneer je dit verzekerd hebt, vegoedt de verzekering de kosten.

  2. Laatst is mijn kasje plat gewaaid. Ik wist niet of ik hier de juiste dekking voor had dus de verzekering gebeld. De dame aan de telefoon vroeg een beetje door en aan het eind van het gesprek (5 minuten) gaf ze aan dat ik een eigen risico had van €200,- en dat het overige gedeelte werd uitbetaald. Best netjes. Het geld stond zelfs binnen 3 dagen al op de rekening.
    Nou moet ik zeggen dat het om enkele honderden Euro's ging dus was ook niet zo'n grote schade.
    Let wel, als je alvast gaat repareren moet je wel foto's maken zodat je de schade kunt bewijzen, ze konden bij mij binnen 3 weken een steekproef nemen, dat is overigens niet gebeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.