Doorlopende reisverzekering: lekker besparen?

Doorlopende reisverzekering

Ik heb al een paar jaar een doorlopende reisverzekering bij Univé. Superhandig, want als je met enige regelmaat weggaat, dan betaal je anders een fortuin voor steeds een kortlopende. Je komt ongeveer uit met een doorlopende reisverzekering als je 3 weken per jaar weg bent. Als je een kortlopende hebt, sluit je die meestal alleen af voor echte vakanties. Heb je een doorlopende, dan vallen weekendjes weg daar automatisch ook onder. Of misschien sluiten andere mensen daar wel een kortlopende reisverzekering voor af, maar ik vergeet dat normaal. In ieder geval: dat je iets hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat je het ook (zo) moet houden. Dus kijk ik: kan ik ook nog besparen op mijn doorlopende reisverzekering?

Kosten doorlopende reisverzekering

Ik betaalde altijd ongeveer 45 euro per jaar voor die doorlopende reisverzekering. Met vriend erbij is dat nu ruim 90 euro. Op zich vind ik dat best wel veel, dus als de periode straks (helaas pas in februari) is afgelopen, ga ik toch eens kijken of dat niet goedkoper of beter kan. Vanwege mijn voorliefde voor en regelmatige reizen naar Amerika, heb ik wel werelddekking nodig. Verder heb ik niet heel veel bijzonders erop zitten.

Wel let ik meestal ook nog op ongevallenverzekering. Pechhulp e.d. doe ik nooit, dat is meestal wel te regelen via bijvoorbeeld het verhuurbedrijf. Tenminste… wij hebben vorig jaar op vakantie een ongeluk met de auto gehad en hebben daar zelf geen cent voor hoeven te betalen. En als we met de eigen auto weggaan, hebben we of via de dealer of via de ANWB ook wel pechhulp.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nieuwe kiezen en besparen?

Mijn doorlopende reisverzekering bij Univé heb ik destijds gebaseerd op het feit dat dat de voorkeur van mijn moeder was, die altijd precies weet waar je het goedkoopst goed kunt zitten. Inmiddels zijn er echter alweer zoveel goede verzekeraars bijgekomen, dat dat niet per definitie meer zo hoeft te zijn. En dat betekent dat er mogelijkheden zijn om te besparen…

Zelf ben ik – zeker na dat debacle met die lekkage – erg tevreden over InShared, dus als ze daar ook een aantrekkelijk tarief hebben, zit ik net zo lief daar. Maak je ook nog eens kans op een terugbetaling als de pot niet helemaal geplunderd is aan het einde van het jaar.

Tegelijkertijd wil ik mezelf niet beperken tot wat ik ken. Ik vond namelijk een hele mooie tool, waarmee ik zag dat ik ook – inclusief volledige medische vergoedingen – voor 78 euro klaar kan zijn. Dat scheelt alweer 12 euro. Lijkt misschien niet veel, maar het is wel z’n 15% minder!

Hier kun je zelf ook kijken of overstappen jou ook geld kan besparen:

Ik ga dit jaar mooi overstappen, dan heb ik die besparing maar vast weer binnen!

Wat voor reisverzekering heb jij? En als je een kortlopende hebt, denk je er dan wel eens aan om dat ook voor weekendjes weg te doen, of doe je dat nooit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Wij hadden toen we nog in Nederland woonden ook een doorlopende reisverzekering. Manlief met werelddekking ivm werktrips,ik ging nog al eens mee binnen Europa dus een Europadekking. Weet niet meer welke maatschappij.nu hier in Zweden valt dat onder onze huisverzekering. Daar valt veel meer onder dan toen in Nederland. Het is een fijn gevoel om bij elk tripje verzekerd te zijn. Wij sloten in NL voor de doorlopende verzekering, alleen maar een verzekering af voor de "grote vakantie" en misschien wat verre zakelijke trips. Alvast fijne vakantie(s)! Groet, Ingrid (SE)

 2. Ik heb een doorlopende reisverzekering met Europadekking bij SNS Bank. Ik heb deze gekozen, omdat we ook heel veel weekenden weg zijn naar ons huisje in het bos in Drenthe en omdat veel medische toestanden als je op reis bent niet verzekerd zijn in de basisverzekering en wel door een reisverzekering gedekt zijn… Voor deze verzekering betaal ik 2,92 per maand voor twee personen. Volgend jaar ga ik naar Azië en dan pas ik em aan naar werelddekking. Dat kost bij SNS op dit moment 4,46 per maand voor twee personen. IK ben wel heel benieuwd waar je naar toe gaat!!!

 3. Doorlopend met Europa dekking. Omdat we vaak wel meer dan twee weken weg zijn op vakantie alleen al en daarnaast ieders ook regelmatig een weekend weg of een festival (wat ook gedekt wordt door de reisverzekering).

  We zitten bij de KNMV hiervoor, 5,91 per maand. Helaas hebben we de verzekering al twee keer nodig gehad en hebben ze het toen perfect voor ons opgelost. We zijn er heel tevreden over!

 4. Wij hebben een doorlopende reisverzekering bij Centraal Beheer die alleen geldig is voor Europa. Wij gaan per jaar minimaal 4 weken op vakantie en enkele weekeinden weg en dan heb je de kosten er zo uit.
  Van mijn vorige (Aegon) reisverzekering weet ik dat weekeindjes uit alleen verzekerd zijn als je ook daadwerkelijk een accommodatie/reis geboekt hebt. Dus op de bonnefooi weggaan valt er volgens mij niet onder.

 5. Mijn man heft eens een jaar een doorlopende verzekering afgesloten en het kon niet uit, wat ik al had voorzien. We gaan eens per jaar twee of drie weken op vakantie naar het buitenland en hoogst zelden een weekendje weg in Nederland. Daar heb je geen afzonderlijke verzekering voor nodig. Ivm gezondheid van ouders hebben we voor buitenlandvakanties altijd wel een annuleringsverzekering afgesloten.
  Als je met een gezin op vakantie gaat is het zo wie zo duurder omdat je met meer bent (duh) en gebonden bent aan schoolvakanties. Daarom gingen we niet vaak of lang. Wie weet als de kids het huis uit zijn. Maar misschien ook niet. We vinden het thuis ook heel lekker en ik moet het hotel nog tegenkomen met betere bedden, fijner kraanwater en lekkerder badkamer 😉

 6. Ik heb een doorlopende reisverzekering met "gevaarlijke sporten" dekking. Toen ik die afsloot ging ik nog wel eens op duikvakanties en dat wilde ik goed verzekerd hebben. Dure spullen en als er iets misgaat mogelijk hoge medische kosten. Nu ik niet meer duik zou ik wel weer eens opnieuw moeten kijken wat het beste is…

 7. Omdat vriend een huis in Frankrijk heeft heb ik een doorlopende reisverzekering afgesloten bij de ANWB waar ik ook een uitgebreide pechhulp heb met aanhanger en vervangend vervoer voor mijn auto. Als we dan met de zijne reizen is die laatst ook geldig. Omdat we regelmatig boodschappen doen in Duitsland en Frankrijk is hij ook handig. Tot nu toe 2x er gebruik van gemaakt.

 8. Als je verzekering al langer dan een jaar heeft gelopen hoef je het jaar niet uit te zitten en heb je maar een maand opzegtermijn. Daarnaast is voor mij niet de premie van belang maar veel meer staan ze voor je klaar als er wat gebeurt.
  Vanlaatst moest ik iemand bedrijfsmatig helpen die had iets goedkoop geregeld, leuk maar al het contact kon alleen via internet waarna zij dan belden als het hen een keer uitkwam. Ook aan de uitkering zelf zaten veel haken en ogen. Dus als je op zoek gaat lees vooral de ervaringen die mensen hebben als er uitgekeerd moet gaan worden. Geneeskundige kosten zou ik ook iedereen aanraden. Als er in het buitenland iets gebeurt vragen ze de hoofdprijs en dit kan in de duizenden euro's gaan lopen.

 9. Oh, die reisverzekering! Wat goed dat je erover begint. Ik heb hem nu nog op werelddekking staan maar omdat er voorlopig geen reisjes naar het buitenland in het verschiet liggen, kan ik dat beter even aanpassen naar Europese dekking.

 10. Inderdaad, net wat geldover zegt, let op geneeskundige kosten! Zeker buiten Europa kunnen deze rekeningen gierend uit de hand lopen, en worden niet zonder meer betaald door je ziektekostenverzekeraar, en alsdan tegen Nederlandse normen! In Amerika lig je tegen wil en dank al snel in een privekliniek mt bijbehorende kosten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.