Park, Sleep & Fly

Park, Sleep, Fly

Ik had er al wel een paar keer van gehoord, maar tot nu toe leek het me vooral veel moeite en geld, voor weinig plezier: Park, Sleep & Fly. Oftewel: in een hotel bij Schiphol in de buurt gaan zitten, daar slapen en je auto parkeren tijdens je vakantie en met de shuttlebus naar de luchthaven. Vorig jaar hadden we zo’n budget parking wat verder buiten Schiphol, waar we voor €60 binnen ongeveer 20 minuten naar de luchthaven werden gebracht.

Extra ontspannen

Dit jaar neig ik wat meer naar de PSF-optie. We vliegen vrij vroeg en intercontinentaal, dus drie uur van tevoren aanwezig zijn. Daarnaast kunnen we nu niet meer vanaf mijn oude huis vertrekken, maar rijden we er een stuk langer over. Een snelle rekensom leert me dat het dan dinsdag stevig doorwerken is, laat eten vanwege een lange werkdag, misschien het laatste nog inpakken en rond 3 of 4 uur er weer uit. Daarna dus een paar uur onderweg, op de luchthaven, een vlucht met overstap… Dat lijkt me helemaal niet ontspannen op vakantie gaan!

Dus overweeg ik om mijn werkdag een andere keer in te halen (ik heb niet heel veel vrije dagen, dus met de vakantie ben ik daar wel een beetje doorheen), een hotel te boeken, daar dinsdag vast heen te gaan, dan lekker ‘uit te slapen’ tot een uur of 6 en dan op het gemakje die laatste paar minuutjes naar Schiphol. Het parkeren hoeft dan niet meer apart betaald te worden, dus dat scheelt mooi. Per saldo is het nog wel wat duurder, maar prettig op vakantie lijkt me ook wel fijn, zeker als je bedenkt dat het al een pittige reis gaat worden voor ons beiden (lang, overstappen en krap zitten vanwege lengte).

Heb jij wel eens zoiets gedaan? Hoe is dat je bevallen? Het extra geld waard of niet echt?

[Update: uiteindelijk zijn we inderdaad voor de PSF-optie gegaan en dat beviel zó goed, dat we het het jaar erop wéér gedaan hebben!]

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Ik heb dat weleens gedaan
  Toen mijn dochter 14 maanden oud was zijn we naar Madeira gevlogen.

  Als single mama vond ik dat toch een hele klus, hoewel de vlucht niet zo lang duurde. Dus ook een hotel erbij geboekt, ook al vanwege de aankomsttijd terug in NL.

  Voordat we vertrokken niet in het hotel geslapen, alleen de auto neergezet en met een shuttle naar Schiphol vervoerd.

  Ik was er toen heel blij mee.

 2. Wij hebben dat bij Van der Valk gedaan dicht bij Schiphol toen we naar Amerika gingen. Ik vond het zeer de moeite waard. Parkeren moet je toch en voor beetje geld meer hoef je veel minder vroeg op te staan. Met de bus van het hotel ben je zo op Schiphol en ook toen we aankwamen stond er weer een bus.

 3. Wij hebben het al een aantal keren gedaan maar dan met vertrek uit Brussel. Hier kun je park/sleep/flyen vanaf de overkant van de vertrekhal. Geen shuttle, maar gewoon lopend oversteken. Hardstikke luxe!

  1. Oh, dat is helemaal heerlijk zeg! Ik had eerst wel gekeken naar zoiets, maar het enige dat ik daarover kon vinden was een hotel echt IN Schiphol, na de paspoortcontrole zeg maar. Naast dat die ook best wel wat duurder was, leek dat me nog een beetje onhandig, omdat je dan dus al goed je spullen uit moet zoeken of misschien wel onnodig de hele trip met je toilettas rondloopt. Aan de andere kant; dan hadden we denk niet die 3 uur van tevoren aanwezig hoeven zijn.. ook wat waard..

  1. Met de link krijg ik helaas alleen een enorme rij met opties in Amsterdam, maar bedankt voor de tip! Van der Valk heb ik naar gekeken, die was al vol. Verder zijn er maar weinig te vinden die echt langparkeren aanbieden, heel veel 'tijdens je verblijf in het hotel', ja, voor die ene nacht dus 😉 Ik heb er nu eentje gevonden die iets goedkoper is dan Van der Valk, maar niet eens heel veel. Wel als het goed is heel dicht bij Schiphol. En alles beter dan midden in de nacht opstaan en dan zo'n lange reis maken…

 4. Deze vakantie hebben mensen bij ons in het vliegtuig dit gedaan. Ik was hiervan niet op de hoogte want anders hadden wij dit zeker gedaan. Zij zaten bij van der Valk. Parkeren gratis en slapen inclusief busvervoer iets van 100 euro. Wij betaalden 85 euro voor alleen het parkeren. Dus de moeite waard. En de busjes stonden voor Schiphol op je te wachten.

  1. Ik had er de laatste jaren al een paar keer van gehoord, maar had toen ook eens bij vd Valk gekeken en kwam toen alleen uit op een kamer van dik 200 euro, dat ging me toch wat te gortig. Maar nu is het heerlijk. Wel wat duurder dan alleen parkeren, maar het geeft wel extra rust.

 5. Als je met de Flix bus gaat dan? Dan wordt je wel ergens afgezet dat je nog ff met de bus verder moet naar Schiphol, kost dan iets van 7 euro meen ik. Geen idee of die op jullie tijd rijd dan hoor.

  Wij zijn afgelopen zomer, heel luxe, met de taxi gegaan. We waren met 3 gezinnen dus de prijs delen door 3, dan viel het wel te doen hoor. En de andere keren werden we gebracht. Maar meestal konden we vanaf Eelde vliegen en das prima te doen. Volgend jaar hebben wij ook een vlucht over zee, dus ook rond een uur of 4 weg 's morgens… Denken sterk om weer met de taxi te gaan….Is prima bevallen, ja kost wat maar je hebt geen omkijken ergens naar.

  Gr. Boukje

  1. Qua geld is dat een mooie optie, maar qua tijd totaal niet. Dan zouden we zelfs nog flink langer dan die 2 uur onderweg zijn. Maar het is wel een mooi systeem en inderdaad helemaal niet duur! Dat zou ik ergens anders misschien best eens voor kunnen gebruiken.

   En zo'n taxi is inderdaad helemaal heerlijk! Zeker als je de prijs kunt delen. Ook daarvoor geldt natuurlijk dat je de parkeerkosten dan niet hebt én geen brandstofkosten. Als dat een beetje uit kan; groot gelijk. Er is niets heerlijker dan gewoon van deur tot deur!

 6. Je zou zoiets ook zelf kunnen "knutselen": ergens gaan logeren bij een treinstation in de buurt (een AirBnB bijvoorbeeld), de auto ergens gratis parkeren in dat dorp of in die stad, en dan met de trein naar Schiphol. Voor maximum effect wel handig om een treinstation te zoeken wat enigszins in de buurt van Schiphol ligt, ik denk aan bijv. Hoofddorp of Nieuw Vennep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.