Sporten in de winter: extra motivatie

Sporten in de winter

 Vroeger was ik altijd goed in vorm, en dan heb ik het niet over letterlijke vorm, maar meer over conditie. Ik fietste dagelijks naar school (zo’n 10 kilometer, enkele reis) en speelde natuurlijk veel buiten. Toen ik mijn rijbewijs kreeg, veranderde dat wat. Af en toe was er nog wel een opleving, maar niet eentje die heel lang stand hield. Tot ik me in 2011 inschreef bij de sportschool hier in de buurt. Op zich ging dat best lekker, op een gegeven moment pakte ik ook andere ‘gezonde dingen‘ erbij. Vervolgens ging aan het einde van 2012 de sportschool weer dicht. Exit ook een beetje met mijn sportactiviteiten. Zeker in de winter heeft sporten nooit mijn hoogste prioriteit gehad.

Ommekeer: tóch sporten in de winter

Tot februari/maart 2014. Ik ging lekker op wintersport, schreef me in voor de Ladies Run, begon met trainen en schreef me daarnaast weer in bij de sportschool, een andere dit keer. En nu, bijna een jaar later, zit het sporten er goed in. Afgelopen zomer pakte ik er ook nog regelmatig iets van skeeleren of mountainbiken bij en dit is eigenlijk mijn eerste ‘echte’ sportieve winter. Dan kan het soms een stuk lastiger zijn om gemotiveerd te blijven, want:

 • Je hoeft toch geen bikini aan
 • Het is koud
 • Het is sneller donker
 • De stap om van binnen naar buiten te gaan is gewoon groter
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Motivatie…

Gelukkig valt het me tot nu toe nog alles mee en lukt het goed om gemotiveerd te blijven sporten in de winter. Want:

 • Mijn hardloopmaatje gaat trouwen en is dus extra gemotiveerd – samen rennen is toch leuker en dan ga je makkelijker
 • De sportschool is heel gezellig, daar klets ik ook altijd lekker even bij
 • Ik heb het idee dat door weer en wind buiten lopen op een bepaalde manier goed/beter is voor m’n weerstand
 • Ik draag ook in de winter graag rokjes en jurkjes die er gewoon nét iets beter uitzien als ik regelmatig sport. Bijkomend voordeel is dan dat ik op élk moment in het jaar bikini-klaar ben 😀

Al met al vind ik dit wel een hele fijne ontwikkeling, dat het sporten zo’n gewoonte is geworden en dat ik er zulk resultaat van zie. Ik voel me er erg goed door én het is natuurlijk lekker dat die 40 euro die per maand naar de sportschool gaat ook geen weggegooid geld is. Nu dit sporten ook nog even de rest van de winter volhouden… 😉

Hoe blijf jij gemotiveerd om ook te sporten in de winter?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Ja hoor, twee keer in de week naar de sportschool, en samen met mijn zusje dus dat is voldoende stok achter de deur.. En voor motivatie hoef ik alleen maar in de spiegel te kijken… die winterkilo's moeten er echt weer af…
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

 2. ik heb er in de zomer en winter geen tijd voor(herfst en lente ook niet) man werkt vaak savonds, ik ook, geen vaste avonden, dus kan ook geen vaste avonden sporten, maar ook geen puf voor savonds na mn lange dagen met eigen en opvangkids. en hou niet van sporten.. (als in niet in mn uppie en ken niemand om mee te sporten.. en dan is de stok achter de deur er nog niet en als ik het perse zou willen zouik wel gaan.. maar wil niet ;p) wel zwem ik weer 1x per week met schoonzusje, dat kan zomer en winter 😉 aangezien schoonzus in warm water moet zwemmen ivm nekletsel, zwemmen we in een vast zwembad op vaste dag en tijd (zondagochtend) bevalt heel goed! jammer dat we bijna 1,5 jr niet gezwommen hebben en dus superblij dat ze weer tijd heeft 😀 heb t echt gemist en toch ga ik niet alleen.. dan wil ik gwoon lekker bij gezinnetje zijn op zondagochtend.. heerlijk relaxen :p mens zit maf in elkaar soms. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.