Duur dakje

Een paar maanden terug ontdekte in stormschade aan het dak van mijn schuur. Omdat het natuurlijk zonde is om verzekerd te zijn en daar nooit gebruik van te maken (iets dat tot nu toe bij mij eigenlijk altijd het geval was), besloot ik maar eens bij mijn toen net omgezette verzekering aan te kloppen. Voor stormschade gold wel een eigen risico van €225, maar de rest zou vergoed worden.

Het duurde uiteindelijk even voor de verzekering erop terug kwam en vervolgens kwam het schadebedrijf ook nog eens twee keer kijken en twee keer een activiteit verrichten (als in: de afgebroken tak wegwerken en daarna de schade herstellen). Een week of drie geleden was echter alles geregeld en nog een week later vond ik de rekening in mijn brievenbus: bijna €2700!!! Nu hoef ik er ‘maar’ €225 van te betalen, maar dan nog!

Uiteindelijk zijn er iets van 5 dakplaten vervangen en er is een nieuwe afwerklijst geplaatst. En omdat het verzekeringswerk is, zou het me niets verbazen als gewoon royaal gerekend is qua materiaal en uren. Ik voelde bijna een beetje plaatsvervangende schaamte richting de verzekeraar. Je zou maar met enige regelmaat iets claimen! Ik heb bijvoorbeeld ook lang last gehad van lekkage en volgens mij is die nog niet helemaal opgelost. En laatst dacht ik ineens: is dat geen verzekeringswerk? Maar ik weet niet of ik nu nog een tweede keer in één jaar daar aan durf te kloppen…

In ieder geval ben ik blij dat dit weer gerepareerd is. Jammer dat er überhaupt iets opgevallen is, want die €225 hield ik natuurlijk liever in mijn zak, maar goed, dat is niet anders. En het was wel weer fijn dat het eigenlijk allemaal heel makkelijk ging, dat scheelt met dit soort dingen ook wel.

Heb jij wel eens aanspraak gemaakt op je verzekering en zo ja, waarvoor? Had het ook resultaat of draaide je er uiteindelijk toch nog zelf voor op?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Helaas hebben we een aantal keren aanspraak moeten doen op onze verzekering. Niet omdat het door ons kwam, maar omdat er dingen gebeurden. Zo verloor een tractor die voor ons huis reed een wiel die onze oprit op rolde en langs mijn auto schuurde. En toen reed de streekbus onze tuin in. Of werd de riolering in de straat vervangen en de oude riolering volgespoten met beton, alleen waren ze vergeten ons af en aan te sluiten en spoot het beton ons huis binnen. Ook in al die gevallen is het fijn om verzekerd te zijn, ook al ligt de oorzaak bij een aan te wijzen dader. Ze sturen dan toch een expert en die neemt je een hoop werk en stress uit handen. Het langs sturen van de expert kost je niet het eigen risico.

  2. We hebben na 10 jaar verzekerd te zijn en nooit iets geclaimd te hebben vorig jaar de verzekering omgezet. In 2 maanden tijd hebben we nu twee keer iets geclaimd: lekkage en een kleed van vrienden die naar de stomerij moest door een ongelukje van onze kant. Beide keren netjes uitgekeerd binnen een week. Heel netjes dus. Al waren het geen enorme bedragen; lekkage ca. 400 euro, stomerij 80 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.