Bank betaalt hypotheekrente?

Nou, dit is wel helemaal een bak! Volgens de Telegraaf (die er overigens best ook wel eens naast zit) zouden enkele tienduizenden gezinnen deze maand hypotheekrente ONTVANGEN in plaats van moeten betalen. Het gaat dan om huiseigenaren met een hypotheek met variabele rente. Zij zouden rente toe krijgen, omdat het euribor-tarief inmiddels in de min is gegaan.

Helaas blijkt het toch iets gekleurder te zijn als je iets verder leest: die mensen betalen ook nog een (overigens niet heel grote) opslag, waardoor ze uiteindelijk alsnog moeten betalen. Bovendien gaat het ook nog eens alleen om mensen met een euribor-lening. Ik heb zelf wel een hypotheekdeel met variabele rente, maar geloof niet dat dat een euribor-lening is. En hoe dan ook, de dag dat de Rabo mij geld gaat geven omdat ik een hypotheek bij ze heb, is ongetwijfeld de day that hell freezes over. Dan geloof ik dat ik de boel toch nog even aanhoud 😉

Ik ben overigens wel benieuwd of dit voor mij nog scheelt op mijn ‘gewone’ variabele rente. Ik heb op zich niet zo’n heel groot deel met variabele rente, dus het zal geen tientjeswerk in de maand zijn, maar je zou denken dat het maandbedrag toch weer een beetje naar beneden zou moeten gaan als de algemene rente daalt. Van de zomer moet ik van een deel ‘vast’ dat afloopt ook weer bepalen wat ik ga doen, misschien houd ik die dan ook eerst wel op variabel, vastzetten kon dacht ik toch elk moment weer.

Merk jij wat van die steeds dalende euribor-rente?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. wel de variabele rente voor bestaande hypotheken boven de risicoklasse 88 is bv 3,65 % hoezo laag .
    Banken houden de hypotheken extreem hoog want dat verdiend zo lekker.
    De overheid zal nu eindelijk eens hier werk van moeten maken maar ze laten dat lekker gaan .

  2. Leuk he, banken die een variable rente verkopen die geen variabele rente is.. zoals hierboven die van 3,65%.

    Een echte variabele rente is er een die gebaseerd is op de Euribor en dus ook meebeweegt met de Euribor. Ik heb zo'n hypotheek en die is inderdaad nu maar 0,83% (Euribor is -0.02, opslag is 0.85) dus ja ik merk het elke maand opnieuw weer 🙂

  3. Als je de rente op variabel zet kun je inderdaad elke maand opnieuw je rente kiezen. Ga hierna voor het deel dat op aflosvrij staat ook voor variabel. Niet alleen omdat de rente laag is maar ook omdat ik dan elke maand kan aflossen zoveel ik wil. En dat is mijn doel zo snel mogelijk van het aflosvrije deel af. Het lijkt me heerlijk om gewoon elke keer als ik ergens neveninkomen mee heb dit over te kunnen zetten naar de hypotheek en zo achter de schermen te werken aan een hypotheekvrij leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.