Jumbo zonder spaarzegels?

Een paar maanden geleden is onze C1000 omgetoverd tot een Jumbo. Om eerlijk te zijn maakt het me niet zoveel uit dat dat gebeurd is, het assortiment is nog redelijk hetzelfde. Wat ik wel een beetje vervelend vind, is dat onze Jumbo niet aan koopzegels doet. Normaal gesproken spaar ik die bij de Jumbo van wat verderop, maar het had me mooi geleken als ik die nu ook kon sparen via mijn ‘eigen’ Jumbo. Voor wie ze niet kent: koopzegels koop je bij je boodschappen en als je ze weer inlevert, krijg je er net iets meer voor terug dan dat je ervoor betaald hebt.

Misschien is het een kwestie van tijd en komen ze nog. Het is immers nog niet zo lang geleden dat dit een Jumbo geworden is en misschien kost het wat tijd om de zegels aan te leveren ofzo. Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik natuurlijk ook gewoon even een mailtje kan sturen. Dat is meestal mijn strategie: als ik iets wil weten, dan vraag ik het. Oké, dat doe ik meteen even, maar voor de andere Jumbo-bezoekers onder ons: hebben ze bij jullie koopzegels? En zo niet, weet je of ze nog komen, of is dat al heel lang zo? 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Als ik het goed begrijp werkt het met de koopzegels van de Jumbo zo: voor een vol boekje moet je voor minstens 250 euro boodschappen hebben gekocht. Je hebt dan 250 zegels geplakt en daar zelf 25 euro voor betaald. Jumbo doet er dan "maar liefst" 1 hele euro bij. Dus 1 euro korting op 250 euro. Dat is 0,4 procent korting op je uitgaven.
  Mij is het de moeite van het plakken in ieder geval niet waard. Ik vind het ook een beetje tekenend voor de doorgaans waardeloze acties bij Jumo ("vissticks, nu voor 1,24 (normaal 1,29).")

 2. Ik doe boodschappen bij de jumbo in de Friese hoofdstad en daar zijn bij alle jumbo's koopzegels te koop. Dus vind het raar dat dat bij die van jullie niet gelijk is ingevoerd. De zegels zijn overal gelijk dus het lijkt mij dat het hoofdkantoor het gewoon op voorraad heeft. Het kassasysteem zal ook via hoofdkantoor gaan, dus snap niet dat ze het niet doen.
  Ikzelf koop nooit koopzegels trouwens, zie het nut er niet van in.

  Groetjes
  Janneke

 3. Domme opmerking dat het rendement 4% is, het is 0,4%.
  En daarbij ook nog dat je -gemiddeld gezien- een tegoed hebt bij de Jumbo omdat je voor de zegels betaald en het risico dat je een zegel verliest is ook reeel.
  Al met al een echte flop waarmee ze bepaalde doelgroep aan de Jumbo willen laten binden. Jammer Jumbo, ik had jullie hoger ingeschat

  1. Domme Opmerking? Als je 25.00 euro betaald vd zegels en je krijgt 26.00 euro uitbetaald (1 euro winst)…..dan is dit toch echt 4% hoor!!

  2. Ik snap het ook niet helemaal.. Volgens mij is 1 euro 1 procent van 100 euro. Dus een kwartje is 1 procent van 25 euro. En 4 keer een kwartje (die euro rendement) is dan ook 1 euro. Bovendien is het niet per jaar, maar per vol spaarboekje, wat ook nog eens meer kan zijn dan die 4 procent (op jaarbasis), maar misschien mis ik iets?

 4. Onze jumbo is hier toch al een paar jaar. Maar nog steeds geen koopzegels. Wie weet ooit zeiden ze me destijds maar t moet nu nog komen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.