Tropenrooster

Ik houd van warmte en het zonnetje. Nu het ‘eindelijk’ warm is, hoor je mij dan ook niet klagen dat het té warm is. Maar ik doe wel mijn best om het een beetje dragelijk te houden. In huis is het best lekker, dat is blijkbaar goed geventileerd, of geïsoleerd, net hoe je het wilt zien. Sommige ruimtes zijn wel wat warmer, maar dat zijn net toevallig niet de ruimtes waar ik moet zijn. Perfect dus! Het is qua werk op het moment wel druk, maar dankzij mijn nieuwe tactiek van het geluid van mijn telefoon uitzetten en me er steeds bewust van zijn op welke momenten ik dat soort afleiding zoek (na een klus, oké, tijdens een klus omdat ik ergens tegenaan zit te hikken: nee) ben ik behoorlijk productief en is er ook genoeg ruimte – of dat maak ik dan – om af en toe even een uurtje of zo in de tuin te zitten met een boek. Met de parasol is dat prima te doen.

Qua huishouden stem ik het er ook wat op af. Zo stel ik tegenwoordig de wasmachine in, zodat hij ’s nachts draait en ongeveer als ik wakker word klaar is. Dan kan de was direct buiten hangen en soms zelfs met een uurtje ofzo ook alweer naar binnen. Laten hangen levert vaak alleen maar meer werk op, omdat er dan soms toch van die leuke vogels zijn die mijn wasgoed aanzien voor hun toilet…

De inspannende klussen zijn wel net even wat minder; opruimen, tuin bijhouden, enzovoorts. Dat zou eigenlijk ’s avonds het beste kunnen, maar dan ben ik ook niet altijd thuis. Op het heetst van de dag is daar sowieso niet zo heel veel aan.

Maar: al met al geniet ik er juist op dit soort momenten écht van dat ik eigen baas ben en dus echt even dit weer helemaal mee kan pakken. Als het moet met de laptop buiten, maar het liefst natuurlijk zoals ik het de afgelopen dagen heb gedaan: binnen écht knallen, om dan buiten lekker te kunnen relaxen en me niet druk te maken of met een warme laptop op schoot te zitten. Heerlijk!

Houden jullie het een beetje uit met deze temperaturen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik kan me heel goed aanpassen aan de warmte, maar goed: ik werk niet en ben dus eigen baas. 's Morgens gooi ik de boel open, en doe ik al het nodige in het huishouden, en vanaf half 10 sluit ik alles, behalve de tuindeur en gedraag me alsof ik in Frankrijk of Griekenland zou wonen. Vooral in de schaduw, alles op laag tempo. De kids hebben nog school, maar tropenrooster. Alleen manlief heeft het zwaar. Niet zo zeer op z'n werk, want airco en auto staat zelfs gekoeld daar. Maar omdat ie gewoon op vol vermogen doorwerkt, loopt ie thuis tegen de muur van warmte op. ik vind het zelf heerlijk (alhoewel iets minder warm ook wel mag)!

  2. ja redelijk. wel eigen baas als in zzp-er maar niet eigen baas als in werken wanneer t mij uitkomt..;) vandaag opvangkindje van 18 mnd, en mn eigen kids van bijna 3, en 5.dochter smorgens naar school, smiddags vrij ivm de warmte, gelukkig! scheelt 2x door de brandende zon lopen 😉 vanmorgen ff rondje gewandeld en langs z.eeman voor wat extra korte broekjes en mouwloze shirtjes voor beide.. opvangkindje lag heerlijk te slapen in de wandelwagen 🙂 thuis even fruit gegeten en dochter uit school gehaald, broodje gegeten en dochter naar klasgenootje om te spelen. zoontje bij de buren in t badje, en opvangkindje nog weer even geslapen. vond zelf een badje op zetten geen goed plan omdat ik dan niet meer naar binnen durf.. best lastig dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.