En dan gaat het ineens snel… foto’s!

Van de week kreeg ik de geest en besloot ik toch maar één van de makelaars op te bellen. Ik had al langere tijd een voorkeur voor één, maar wilde eigenlijk nog wel wat onderhandelen over de courtage. Dat lukte en ik wist dat zij ongeveer een dag of 10 nodig hadden om de fotograaf in te plannen, dus dat leek me perfect. Dan was de eerste stap gezet én had ik een niet te royale, maar realistische deadline om de boel zo goed als het kon op orde te krijgen.

Maar…

Vanwege de vakantietijd kon de fotograaf de volgende dag al. Echt precies 24 uur later. Wat doe je dan? Snel even gecheckt wat zichtbaar is op de foto (onkruid? vieze ramen?) en toen maar besloten dat ik het maar gewoon moest doen. In het huis heb ik een paar stukjes tot no-go-zone aangewezen, daar staat het losse spul dat op zich best gezellig kan zijn, maar het op de foto niet zo goed doet. Denk aan de warme en op zich best mooie, maar hangende en daardoor toch wat rommelige wintergordijnen, de ditjes en datjes die nog op het aanrecht staan, dingen als losse kleding, wasmanden, strijkplank, enzovoorts. Natuurlijk moet dat voor een bezichtiging allemaal nog écht opgeruimd worden, maar daar was dan nu even niet de tijd voor.

Als alles meezit, staat de boel binnen ongeveer 2 weken te koop. Dan kan het ineens toch hard gaan! Natuurlijk is dat dan nog niet de laatste stap, want mooie foto’s is één, maar er is genoeg te doen om het ook voor bezichtigingen en voor mijn eigen verhuizing klaar te maken, maar het is wel een grote stap waar ik behoorlijk tegenaan zat te hikken. Wat dat betreft voelt het dus wel goed, ook al was het ineens even flink aan de bak. Gelukkig was ik al jaren bezig met opruimen enzo, dat merk je dan op zo’n moment echt wel!

Ik ben wel heel benieuwd hoe de foto’s worden. Ik heb nu twee keer eerder een huis verkocht en heb twee keer eerder uiteindelijk maar zelf foto’s gemaakt, omdat die van de makelaar echt *crap* waren. Hopelijk wordt het nu beter, want deze makelaar schakelt in ieder geval een professioneel bedrijf in, in plaats van dat ze zelf met hun phonecam wat aan de gang gaan…

Heb jij goede ervaringen met foto’s die makelaars maken? Of heb je uiteindelijk ook zelf maar het één en ander aangeleverd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Ik had toch voor mezelf gekozen en een andere afspraak gemaakt. Dat huis is vast niet twee dagen later verkocht. Na zo'n lange tijd kunnen die paar dagen best wel. Laat je niet opjutten. Jij betaald, jij bepaald.

  1. Ik had het ook volgende week kunnen doen, maar vond het voor mezelf wel prettig werken, even een strakke deadline. En met wat zij zeiden over de foto's en het feit dat ik genoeg ruimte heb om niet alles op de foto te moeten zetten (en dus prullen wel even kan verstoppen), was het ook te doen. Dus ik koos er wel voor om het zo te doen 🙂

 2. Bij ons is er een fotograaf/stylist geweest. Ze gaf heel zinnige tips en maakte mooie foto's. Ik was eerst van plan om de foto's zelf te maken maar ik kwam er al snel achter dat ik betere apperatuur nodig had om de kamers mooi op de foto te krijgen.

  1. Klopt, daar heb je toch wel bepaalde dingen voor nodig. Vooral het licht krijg je vaak met een normaal toestel er niet echt fantastisch op, terwijl dat wel gaat met de spullen die zij hebben. Ik hoop dan ook dat de foto's nu zo mooi zijn als ik verwacht!

 3. Ooit, in een hele goede verkoop-markt heb ik een huis verkocht: geen foto's, geen makelaar, zelfs niet eens te koop gezet. Zodra ik wist dat ik wilde verhuizen, kwamen de telefoontjes al binnen met de vraag of men het huis mocht kopen. Daarmee ging de vraagprijs dus wel wat omhoog, dan snap je. 1e persoon mocht 's middags komen kijken, 2e zou 's avonds komen. 1e heeft direct vraagprijs geboden, om maar niet het risico te lopen dat 's avonds dat bod zou worden gedaan. Dus dat ging super gemakkelijk. Ik wens jou veel succes met de verkoop, hoop dat het snel rond komt.

  1. Dank je! En super dat jullie je huis zo hebben kunnen verkopen! Wij hebben het vroeger wel eens gehad (mijn ouders dan): die kenden mensen die altijd gezegd hadden dat ze hun huis wilden kopen. Dus toen het te koop zou komen, eerst hen even gebeld. Ze hebben het direct gekocht. Ideaal is dat!

  1. Dat is dus inderdaad dan goed geweest! Ik had het met de makelaar; die maakte mij ook weer helemaal enthousiast. Niet dat ik dat zelf niet was, maar het gaf mij wel een goed gevoel dat hij dan waarschijnlijk potentiële kopers ook enthousiast zou kunnen maken.

 4. Soms kun je maar beter een stok achter de deur hebben…..

  Wij hebben eind 2013 € 140 betaald voor foto's door een professionele fotograaf. Ze zagen er nét iets beter uit dan die ik zelf gemaakt had omdat hij (natuurlijk) betere apparatuur had.
  Wat mij opviel, was dat deze fotograaf ontzettend veel spulletjes verwijderde en dat onze ruimtes nogal leeg leken. Dit alles onder het motto 'veel tierlantijnen leiden af'. Is iets voor te zeggen, vind ik.

  Zelf knap ik er altijd op af als fotografen de ruimtes veel groter laten lijken dan ze in het echt zijn. Wij hebben meerdere woningen bezichtigd die op de foto zó mooi en ruim leken en in het echt zó verschrikkelijk tegenvielen, dat ik er gelijk genoeg van had. Ik heb toen ook aan onze fotograaf verteld dat ik dit absoluut niet wilde met ons huis.

 5. Omdat ik via Zelfverkopen ben gaan verkopen moest ik alles zelf doen, foto's tekst en rondleidingen en onderhandelingen, dat scheelt wel veel geld, totaal 2 jaar geleden onder de 1000 euro.
  Vriend is goede amateurfotograaf en ik vond ze prima, zelf heb ik van een paar hoekjes ook foto's gemaakt toen later bleek dat die dingen niet goed op zijn foto's stonden.

 6. Bij de verkoop van ons oude huis in 2001 hebben de foto's niet eens de website gehaald. Ze zijn wel genomen, we kregen ze in de mail. Het huis was binnen 3 dagen verkocht voor de verkoopprijs en op onze voorwaarden. Dat was heel fijn vooral omdat we zelf ook mazzel hadden met ons huidige huis. De prijs was net flink gezakt en omdat we toevallig bij de makelaar waren, hadden we de eerste afspraak. We moesten meteen een bod doen want de tweede afspraak stond voor de deur en wilde ongezien al bieden.
  Nic

 7. Ik had zoveel opgeruimd dat de fotograaf vond dat het wel wat aangekleder mocht 😀
  Behalve op zolder, daar was het advies om het oude bureau weg te doen. Daar was ik het helemaal mee eens, alleen vond manlief dat steeds een slecht idee. En toen lukte het dus wel. Het was een lelijk, oud, spaanplaten jaren zeventig geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.