1 dag in de week buitenshuis werken: een maand later

De tijd vliegt! Inmiddels werk ik alweer ongeveer een maand lang een dag in de week buiten de deur. En omdat ik daar destijds toch bewust mee gestopt ben (ook al ging het toen om meerdere dagen), vind ik het wel belangrijk om eens te kijken of het ook echt oplevert wat ik dacht dat het op zou leveren.

Tot nu toe bevalt het eigenlijk wel goed. Omdat het ‘maar’ een dag in de week is en ik de overige 4 (of vaker: 5 of 6) dagen heb om mijn andere werk te doen, stimuleert het inderdaad mijn productiviteit. Waar ik normaal gesproken overdag ook nog wel eens een serie kijk, heb ik daar nu niet echt tijd voor. Maar dat is niet erg, want als ik serie kijk, verdien ik natuurlijk niets, terwijl ik ook gewoon een bepaald inkomen nodig heb om mijn lasten hier te kunnen betalen.

Een dagje buiten de deur geeft ook een bepaalde rust. Waar ik thuis vooral productie moet draaien, is daar wat meer de mogelijkheid om dingen uit te zoeken, creatieve processen te volgen en dingen van een andere kant te bekijken. Dat heb je minder als je echt meters moet maken. Ik kan niet zeggen dat dat nu al extreem veel invloed heeft op hoe ik dingen thuis aanpak, maar het is wel een prettige afwisseling.

Qua extra verdiensten kan ik er nog niet heel veel van zeggen. Ik heb één keer een gedeeltelijke betaling gehad, die me erg meeviel, maar heb nog geen volledige maand uitbetaald gekregen. Wel denk ik dat het sowieso natuurlijk prettig is, zeker als je het qua tijdsinvestering niet echt bijzonder goed merkt. Ook qua verzekering merk ik er nu natuurlijk nog niets van, maar het is wel fijn om dat in mijn achterhoofd te houden. Ook aan andere praktische dingen, zoals minder verbruik thuis (eten,
stroom, water, enzovoorts), merk ik natuurlijk nog niets. Daar is het
nog veel te kort voor.

Opvallend is wel dat ik op die werkdag uitzonderlijk veel werk binnen lijk te krijgen voor mijn eigen bedrijf, dat viel me nu al een aantal keer op. Helaas heb ik ook al een keer ‘nee’ moeten verkopen. Niet voor een supergrote opdracht, maar ik doe het liever niet. In dit geval kon het echter niet ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, maar echt alleen binnen een tijdsbestek dat precies binnen mijn werktijd viel. Tja, dan lukt het gewoon niet. Dat is dan wel even slikken. Waar ik ook aan moet wennen is dát er dus een vaste dag nu is. Normaal gesproken kan ik altijd afspraken inplannen, maar nu moet ik toch ergens rekening mee houden. Niet erg, zeker niet omdat het ‘maar’ een dag is, maar het is wel even wennen. Ik heb al een aantal keer wat moeten verzetten, omdat ik het toch per ongeluk op mijn werkdag had afgesproken.

Daarnaast merk ik dat ik wel wat vermoeider ben, maar dat heeft volgens mij meer te maken met dat ik op het moment (ook zonder dat werk) best wel lange dagen maak. Het resulteert er over het algemeen in dat ik minder tv kijk, dus zo erg vind ik dat nu ook weer niet.

Tot nu toe bevalt het dus goed, hoewel ik écht niet zomaar ‘ja’ zou zeggen tegen nog een dag erbij. Maar goed, dat is nu, wie weet hoe dat over een tijdje weer gaat.

Sta jij er voor jezelf af en toe bij stil of je werk nog bij je past, in de huidige vorm? Heb je daarin wel eens écht grote stappen ondernomen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Ja, ik sta daar zeker wel bij stil. De afgelopen 2 jaar ben ik thuisblijfmoeder geweest, maar wel altijd gekeken of dit nog prettig was voor mezelf, en nog belangrijker voor Tobias. En tot nu toe was dat altijd zo, maar nu de laatste maanden merk ik dat hij meer uitdaging wil. En hij wordt zó blij als hij bij het KDV binnenstapt! 😀 Dus ik heb de goede keuze gemaakt.

  2. Ik heb jaren als thuisblijfmoeder gehad, werken in ons eigen bedrijf vanuit huis en nu dus fulltime buitenshuis. Dus ja ik heb zo ongeveer alle stappen gezet en zou nu weer niet anders willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.