Essent houdt woord: €135 retour

Toen ik na het weekendje weg mijn rekening weer bekeek, schrok ik niet eens zo heel hard. Wat bleek nu: ik had €135 teruggekregen van Essent. De aanmeldpremie die me na een jaar klant zijn beloofd was. Eerder had een medewerker aan de telefoon ook al gezegd dat ik dat nu al zou krijgen en niet pas als ik (volgende maand) écht een jaar een contract had gehad, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zoiets had van: ‘Ik zie het wel…’

Maar nu dit binnen is, durf ik langzamerhand wel weer even rond te kijken naar mogelijkheden om over te stappen. Dan gaat mijn contract bij de nieuwe leverancier waarschijnlijk ook pas per het einde van januari in, maar dat maakt niet zoveel uit.

In de laatste jaren ben ik steeds al overgestapt, dus het echte grote voordeel haal ik niet zo erg meer. In het afgelopen jaar moest ik het echt van die €135 aan premie hebben. Als ik nu kijk, dan zou ik qua maandbedrag bij E.on het goedkoopst uit zijn, maar qua jaarbedrag bij Oxxio. Hoe dat precies zit, is me niet helemaal duidelijk. Bij Essent krijg ik weer €150 verlengpremie. Dat is ook wel weer gemakkelijk, maar ik heb het idee dat de tarieven daar wel vrij hoog zijn. Daarnaast moet ik die voorwaarden ook eens goed checken, want stel dat ik halverwege het jaar ga verhuizen en geen nieuw contract afsluit, dan heb ik straks wel een aantal maanden een mogelijk hogere premie betaald, maar kan ik geen aanspraak maken op de premie…

In de komende dagen nog maar eens goed naar kijken, hopelijk gelden de tarieven niet alleen nog deze maand ofzo…

Hoe vergelijken jullie energieleveranciers met elkaar? En zou je – met verlengpremie – liever bij je huidige leverancier blijven, of denk je dat overstappen altijd goedkoper is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Voor een jaarpremie, zou ik het in jouw geval niet doen met het oog op een eventuele verkoop van je huis.Dan wordt het echt tarieven vergelijken en ook het vastrecht. Een minimale besparing is ook een besparing. Succes en fijne jaarwisseling.

    1. Ik denk dat je daar inderdaad wel een punt hebt. Dan is vergelijken op echte verbruikskosten verstandiger. En eventueel even de voorwaarden van de verlengingspremie checken, als dat puur gaat om de overstap en niet om een X periode ergens blijven, dan kan dat natuurlijk eventueel wel.

  2. Ik werd een tijdje geleden op straat aangesproken een verkoper van Vandebron. (energie). Het concept sprak me toen aan, maar het was voor mij geen tijd om over te stappen. Nu wel, en tijdens het vergelijken kwam dat weer in me op. Geen vergelijkingssite komt met Vandebron. Maar, net als bankieren bij Triodos en verzekeren bij DSW, ga ik dit dit niet kijken naar de laatste dubbeltjes maar kies voor een verantwoord bedrijf. In mijn ogen. En ik ben volgens mij niet eens duurder uit! Kijk er eens naar. ;).

  3. De Consumentenbond heeft een energieveiling uitgeschreven, gewonnen door Vandebron. Is goedkoper dan rechtstreeks bij hen afsluiten. Instappen kan tot 10 januari 2016.
    gr. Iseut

  4. Als je vanuit huis voor jezelf werkt, kun je zakelijke klant worden. Ik weet niet zeker of de tarieven dan voordeliger zijn (tenzij je meedoet met een mkb-collectief), maar je kunt de kosten in ieder geval opvoeren als zakelijke kosten. Dat scheelt weer met de belastingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.