Overgestapt en aangesloten

Ik ben er niet altijd even scherp op, maar met enige regelmaat schiet toch nog de 2-minute-rule van David Allen door mijn hoofd. Oftewel: alles wat je binnen 2 minuten kunt doen, moet je meteen doen. En als een expert in ‘Getting Things Done’ dat zegt, dan zal er wel iets voor te zeggen zijn.

Dus, nadat ik in de afgelopen weken/dagen al wat onderzoek had gedaan en na had gedacht, besloot ik meteen de koe maar even bij de horens te vatten. Ik overwoog om voor mijn woonverzekering over te stappen naar InShared. Toen ik op Facebook ook nog een kortingscode tegen kwam van 25% op de eerste zes maanden, regelde ik het meteen. En als je dan toch bezig bent, ook maar meteen even de energie.

Voor mijn woonhuis- en aansprakelijkheidsverzekering ga ik van een dikke €41 naar een dikke €22 per maand. Als de korting over 6 maanden verlopen is, dan wordt dat een dikke €28. Maar alsnog een besparing van €13 per maand.

Voor energie stap ik over van Greenchoice naar Essent. De tarieven raken elkaar niet zoveel, maar de aanmeldpremie van €135 zou wel ongeveer 100% voordeel opleveren. Als ik daarnaast mijn energieverbruik wat in probeer te perken (ik geloof niet dat ik echt op een heel normale stand zit), dan zou dat per maand toch ook al snel tegen de €17 moeten schelen.

Een deel van die ‘winst’ heb ik wel meteen weer uitgegeven door een abonnement op Netflix af te sluiten. Ik heb eerst nog het goedkoopste abonnement van €7,99 in de maand (eerste maand gratis), maar als het bevalt zet ik misschien ook wel weer een tv in de slaapkamer. Dan is het even afhankelijk van het formaat daarvan of ik nog toe kan met een ‘gewoon’ pakket, of dat het handiger is het HD-pakket van een euro extra te nemen. Maar goed, zo ver is het nog niet, eerst maar eens testen of het werkt. De internetverbinding is hier op het platteland nu eenmaal niet fantastisch.

Wat voor impact dit heeft op mijn vaste maandelijkse lasten is me nog niet compleet duidelijk, maar ik heb in ieder geval het volgende al in beeld:

Hogere lasten:
Zorgverzekering: +€4 (Ik betaal dit jaar in één keer vanaf de buffer, maar wil eigenlijk de maandelijkse premie toch opzij zetten, zodat dat volgend jaar weer kan)
Netflix: +€8

Lagere lasten:
Woonhuisverzekering: -€15 (gemiddeld over het jaar)
Energie: -+€17
Afsluitkosten OVL: -€15 (vanaf februari)
Hypotheek: -€14 (vanwege €3000 aflossing, hopelijk door het jaar heen nog meer daling)

Kortom, tot nu toe ga ik er €49 per maand op vooruit. Hopelijk wordt dat niet weer opgeslokt door andere lasten die omhoog gaan. Maar goed, dat blijft nog even afwachten. Ik bedenk me overigens net dat mijn sportschoolabonnement in maart ook afloopt. Als je kunt opzeggen vanwege een verhuizing, dan ga ik daar een abonnement voor 2 jaar afsluiten. Dat scheelt me ook weer €5 per maand. Ik had in de eerste instantie 1 jaar gedaan voor €40 per maand, maar ga zo regelmatig, dat ik 2 jaar ook wel aandurf. Zeker als dat zo’n besparing oplevert.

Heb jij al in kaart of je er komend jaar op vooruit of achteruit gaat? En ben je daarvoor ook overgestapt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
  1. Wij zijn niet overgestapt qua zorgverzekering. Ik ben nog steeds erg tevreden over onze huidige en hij schijnt ook de goedkoopste te zijn volgens Independer 🙂

    Qua energiecontracten mag ik pas in juni overstappen, dus dat gaan we dan ook doen. Heb het wel vast in mijn agenda gezet 😀

    1. O, dat duurt nog even! Ik mag volgens mij vanaf eind januari overstappen, maar heb gewoon aangegeven dat ik over wilde stappen vanaf het moment dat het kon. Nu heb ik voor die datum ook de brief gehad. Een beetje afwachten loonde hier wel, toen ik het overstappen eerst overwoog was de overstappremie nog 110 euro, nu was het 135 euro. Ik weet alleen niet of dat net te maken had met het einde van het jaar…

  2. Zorgverzekering gaat achteruit. We hebben de tandartsverzekeringen opgezegd en M. heeft gekozen voor een hoger eigen risico. Autoverzekering en motorrijtuigenbelasting komen er weer voor in de plaats 🙂

  3. Wij hebben ook gekozen voor een goedkopere zorgverzekering. En ineens zijn alle kinderen buiten spelen en ga ik als een haas stofzuigen. Gaat toch beter als ze iets anders aan het den zijn 😉

  4. Zorgverzekering wat omlaag + restitutiepolis. Maar wel de tandartsverzekering afgeschaft. Dus moeten afwachten of dat uiteindelijk een voordeel oplevert. We zullen zien. Vanwege de leeftijd van de auto, de allrisk verzekering om gezet naar een WA.

  5. ik was dus in de veronderstelling dat iedereen tot 1 febr tijd heeft om over te stappen van zorgverzekering. Helaas moet de verzekering dan wel voor 1 januari opgezegd worden. Niet echt handig dus. Energie vergelijken doe ik wel al een paar jaar en verder ook wel eens van mobiele telefonie overstappen naar een leuke deal inclusief nieuwe telefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.