Concreet overstappen en besparen

Nu het einde van het jaar écht in zicht komt, ben ik even concreet aan het kijken naar overstapmogelijkheden. Als ik mijn lijstje met vaste lasten bekijk, dan zijn er een paar dingen waarop ik zou kunnen besparen:

Televisiekosten
Zorgverzekering
Energie
Woonhuisverzekering

Bij de televisie heb ik al het goedkoopste pakket en omdat ik hier ben aangewezen op schotel, is daar niet zoveel in te vergelijken. Dat blijft als het goed is dus €17,95 in de maand.

Qua zorgverzekering zit ik ook al het voordeligst, bij Anderzorg.

Als ik bij Gaslicht kijk, ben ik voor energie goedkoper uit bij Essent. Niet per maand, dan gaat het bedrag van €61 (wat overigens wel iets te weinig is) naar €67, maar zou ik aan het einde van het jaar een premie krijgen van €130, waardoor ik uiteindelijk per maand (bij gelijk blijvend verbruik, maar dat wil ik eigenlijk nog wel wat naar beneden krijgen) naar €56 in de maand zou gaan. Niet zo’n heel groot verschil, maar toch.

De woonhuisverzekering zou de grootste klapper zijn. Ik zit nu op een premie van €42,70 en zou via InShared naar €28,28 kunnen gaan. Bijna €15 verschil.

Ik heb alleen nog twee ‘aarzelpunten’ die ervoor hebben gezorgd dat ik de overstap nog niet heb gemaakt: ik lees ook wel wat negatieve ervaringen over die welkomstpremie én begrijp het ook soort niet helemaal, want de kosten per verbruikte eenheid zijn bij Essent wél hoger, dus mocht ik om één of andere reden toch meer gaan verbruiken, is het maar de vraag in hoeverre die €5-€7 per maand die ik ermee op zou schieten daar dekkend voor is. Aan de andere kant: ik weet van mezelf dat ik het afgelopen jaar niet zo goed op de energiekosten gelet heb en wil dat wel weer gaan doen, dus het ligt meer voor de hand dat dat verbruik toch naar beneden gaat.

Bij InShared kan ik wel overstappen, maar moet ik eerst de printer even fixen. Dat heeft dan weer niets met hen te maken, maar is even een praktisch puntje voor mezelf. Het ene moment werkt hij perfect en het andere moment geeft hij alleen maar foutmeldingen.

Maar: het nieuwe jaar staat voor de deur én ik ben gemotiveerd om de lasten weer verder omlaag te brengen, of er in ieder geval aan te doen wat ik kan, dus maar even doorpakken. Als ik de printer niet werkend krijg, kan ik dat altijd wel even ergens anders uitdraaien en ik denk dat ik even een nachtje slaap over het energie-verhaal.

Heb jij ervaringen met zo’n welkomstpremie? En zou jij in dit geval overstappen? Dus dat de besparing relatief klein is, tenzij je echt aanzienlijk minder gaat verbruiken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Hier ook overgestapt van Greenchoice naar Essent ivm de premie, hier zou de premie 110 euro zijn. Hoop maar dat dat allemaal goed gaat dan, maar als ik bij Greenchoice bleef zouden de gaskosten 10 cent per kuub omhoog gaan. en dan zonder de premie, ga het zien aan het einde van het jaar.

 2. Wauw wat een mooie besparing voor je woonhuisverzekering. Heb het nog nooit overwogen om deze verzekering ergens anders af te sluiten, maar ik ga er meteen een actiepuntje van maken…!

 3. Toevallig na een aantal jaren bij Eneco te hebben gezeten besloten over te stappen naar Qurrent. Volledig groene aanbieder die volgens internet best goed staat aangeschreven en niet geheel onbelangrijk een overstapbonus van 200 euro. En lagere tarieven dan Eneco. Deze aanbieder werd echter bij mij niet aangeboden bij gaslicht, dus mogelijk voor jou ook interessant? Ik heb het dus nog niet, dus hoe de overstap uiteindelijk verloopt dat weet ik hopelijk eind januari.. Maar ach, in principe ga ik er hoe dan ook financieel op vooruit!

 4. toevallig zijn we net overgestapt van eneco naar essent. We kregen in de mediamarkt twee cadeaukaarten van 112,5 elk, dus 225 in totaal. Ik heb nog niets gehoord van Eneco en wel heel veel van essent. Ik neem aan dat het gewpoon goed is gegaan. Voor de zorgverzekering heb ik een nieuwe polis bij dezelfde maatschappij afgesloten. Ik kreeg namelijk 7% korting en via independer kreeg ik 8,5 % korting. Kleine moeite, en zo 1,5% verdient. We zitten bij Energiek, een onderdeel van sallandverzekeringen

 5. Sinds de energiemarkt is vrij gegeven stap ik al elk jaar over.
  Dit doe ik voor de bonus in combinatie met het actie tarief.
  Ik stap al jaren over via gaslicht.com.
  Ben zeer tevreden met het elk jaar overstappen en ik schat dat het me over al die jaren +/_ 1500 euro heeft opgeleverd (bespaard)

 6. Ik stap elk jaar over van energieleverancier en heb er nog nooit problemen mee gehad.
  Meestal doe ik dit via pricewise.
  Vorig jaar ontving ik 100 van de Nederlandse Energiemaatschappij
  Dit jaar ontving ik 220 euro van Essent
  Volgend jaar krijg ik (als het goed is) 165 euro van Energiedirect.
  De maandbedragen (en mijn verbruik) blijven steeds hetzelfde, dus zijn de tarieven ook ongeveer gelijk. Het verschil zit hem in de bonus.
  Gewoon doen dus!

  1. Dat idee heb ik dus ook, dat je het vooral van de bonussen moet hebben. En dat je ook je verbruik wel een beetje gelijk moet houden (of minder), zodat die bonus niet weer teniet wordt gedaan door hogere eenheidsprijzen voor stroom of gas.

 7. Ik stap elk jaar over van energiemaatschappij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit de prijzen vergelijk, wat ik betaal zit wel aardig dicht bij elkaar. Ik ga vooral af op de wel komst bonussen. En dan het liefste die je snel krijgt. Essent heeft ooit de actie gehad dat je 171 euro op je rekening gestort kreeg, dit jaar ben ik door gehobbeld naar energie direct, en kreeg ik een bol.com bon van 100 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.