10.000 euro winnen: wat doe jij ermee?

10.000 euro winnen

Ik heb bedacht dat ik de woensdagen steeds even gebruik om de vragen uit het blogje Vragenvuur te beantwoorden. Eerder gaf ik al antwoord op vragen over mijn leeftijd, werk, hobby en mijn grootste financiële misser en deed ik uit de doeken of ik er wel eens spijt van heb gehad dat ik in dit huis ben blijven wonen. Vandaag geef ik antwoord op de vraag van loesje: wat zou ik doen als ik 10.000 euro zou winnen?

Wat als je 10.000 euro zou winnen?

Loesje vroeg me: “Je wint 10.000 euro. Je mag het niet besteden aan aflossing van hypotheek of lening en je mag het ook niet sparen. Wat ga je kopen van het geld?”

Zo!

Ik ben af en toe echt een halve lezer, dus ik zag het eerste deel over die 10.000 euro winnen en dacht meteen: weg met die autolening! Aflossen op mijn hypotheek! Sparen! Maar dat mag dus niet.

En eigenlijk is dat heel erg goed. Want als ik dat geld meteen op de spaarrekening zou zetten, dan doe ik dat onbewust omdat ik bang ben voor krapte. Maar bedenken waaraan ik die 10.000 euro zou uitgeven versterkt juist een overvloedige money mindset.

Dat is de perfecte oefening dus!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Reizen

Als ik er dan voor het gemak maar even vanuit ga dat dit betekent dat ik het ook niet mag gebruiken voor de aankoop van een nieuw huis, dan denk ik dat ik het zou besteden aan een hele mooie reis.

Het lijkt me nog supergaaf om een keer met zo’n RV (en vriend natuurlijk, en eventuele kindertjes als die er dan zouden zijn, de RV wordt het vervoermiddel) door Amerika te touren. Dat is toch weer een hele andere belevenis dan wanneer je dat met een auto doet.

Je hebt daar soms best wel mooie aanbiedingen voor, maar als je alle vrijheid wilt hebben qua RV en locatie, dan tikt dat best wel aan. Bovendien wil ik dan ook echt gewoon veel rondreizen (het hele ‘middenstuk’ lijkt me wel wat) en zo’n ding slurpt nogal. Daarnaast zou ik dan natuurlijk ook zeker weer wat bijzondere dingen willen doen. Paardrijden in de Grand Canyon, misschien een ritje met de helikopter…

Schoenen

En ja, ik zou mezelf niet zijn als ik 10.000 euro zou winnen en geen stopje inplande bij zo ongeveer mijn favoriete eigenlijk-veel-te-duur-maar-zo-prachtige-schoenenvriend Jimmy C.

Dus als er überhaupt al iets over zou zijn van dat geld, dan is dat vast niet voor hele lange tijd. Maar ik geloof niet dat ik er dan een seconde spijt van zou hebben!

Wat zou jij doen wanneer je 10.000 euro zou winnen en je moest het uitgeven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

61 Comments
 1. Ik denk dat ik een groot deel weg zou geven, ik zou echt niet weten waar ik 10000 euro, 'zo maar' aan uit zou geven. Misschien ook gewoon gebruiken voor boodschappen en aanverwante want die uitzondering staat er niet bij, en uit eten af en toe, dat dan weer wel. 😉

 2. Cvketel, met de kinderen naar allerlei plaatsen waar ik normaal gesproken niet genoeg geld voor heb (de reis en entree). Ik zou ook een keer ervan uit eten willen. Verder misschien nog iets van een vakantie ermee financieren. Iemand die het minder heeft een mooi pakket geven, iets doen voor mijn familie. En verder heb ik niets nodig.

 3. Tjee, lastige vraag. Ik geloof dat ik het niet eens zou kunnen/willen uitgeven, maar ja sparen mocht niet he? We hebben nog een paar dingen die we aan het huis willen doen: een schutting plaatsen, het toilet opnieuw inrichten. Ik denk dat we alle drie een nieuwe fiets zouden aanschaffen, die tweedehandsjes van dit moment lopen tegen het einde van hun houdbaarheid aan. En zouden we dan nog geld over hadden dan staat een feestje met de mensen die dicht bij ons staan geloof ik wel bovenaan. Misschien een weekendje met elkaar naar de Efteling, met uit eten!

 4. Tjee, lastige vraag. Ik geloof dat ik het niet eens zou kunnen/willen uitgeven, maar ja sparen mocht niet he? We hebben nog een paar dingen die we aan het huis willen doen: een schutting plaatsen, het toilet opnieuw inrichten. Ik denk dat we alle drie een nieuwe fiets zouden aanschaffen, die tweedehandsjes van dit moment lopen tegen het einde van hun houdbaarheid aan. En zouden we dan nog geld over hadden dan staat een feestje met de mensen die dicht bij ons staan geloof ik wel bovenaan. Misschien een weekendje met elkaar naar de Efteling, met uit eten!

 5. Wij hebben zoiets al gedaan toen we een erfenis kregen, 7 maanden door de USA met onze eigen camper. Echt een geweldige ervaring. Ik lees steeds dat je veel van reizen houdt en hoop dan ook dat je ook eens zo' n reis kunt maken na een financiële meevaller of sparen, het is het waard. Ik ben dol op reizen hoewel het financieel gezien makkelijker is die behoefte niet te hebben, dat scheelt veel geld. Maar als dat reizen in je zit!

  1. Wow, wat zal dat een geweldige trip zijn geweest! Hoe hebben jullie dat toen dan met werk gedaan? Ik ben geen echte backpacker ofzo, maar ik houd er wel van om mooie dingen te zien en te beleven. Je horizon een beetje te verbreden.

  2. Ik werk niet en mijn man heeft onbetaald verlof genomen van zijn part time baan. Daarnaast zorgt mijn partner voor mij ivm spierziekte dus hij nam mij en dus zijn werk gewoon mee. Er zijn veel nadelen aan het hebben van ernstige spierziekte maar dat we dit zo konden doen was heel erg fijn.

 6. 10.000 euro "zomaar"uitgeven? ik zou t niet eens kunnen, mijn hele gevoel is ingesteld op"aflossen die hypotheek"
  Ws zou ik het uitgeven aan een mooi kunst object, daar kunnen we echt van genieten en het houd zijn waarde.

  1. Haha, 'zomaar', dat is het lastige eraan! Maar wel slim om dat inderdaad te doen. Dat is redelijk waardevast. Mocht je het dan toch eens verkopen… dat is dan immers weer een andere opbrengst, die je wél mag aflossen 😉

 7. Wat een lastige! Eerste gedachte bij zo'n bedrag is: sparen, schuld aflossen. Maar als dat dan niet mag….Dan vind ik het heel lastig.
  Dan zou ik het in een mooie vakantie stoppen en/of een opleiding volgen. Ik leef nu heel zuinig dus ik zou 10.000 euro echt een enorm bedrag vinden om 'zomaar' uit te geven. (stiekem zou ik het eigenlijk gewoon willen bewaren 😉

 8. Ik heb het een keer gewonnen en besteed aan 2 verre reizen. Heerlijk, vooral als vlak daarna je gezondheid het laat afweten. Fietsen door de rijstvelden in China zou ik nu niet meer kunnen. En slapen in een hutje in Swaziland is ook niet echt comfortabel . Maar deze prachtige herinneringen kan niemand mij afnemen.

 9. Het geld zou ik gebruiken voor de nodige opknapbeurten aan ons huis en als bijdrage aan studie voor zoon. Of is dit sparen, die studiefinanciering ? Dan zou ik het uitgeven aan allerlei leuke/nuttige dingen zoals kleren en schoenen van topkwaliteit, een reisje, nieuwe koelkast etc. Er is zoveel …kan niet kiezen !

 10. Een half jaar op Curacao gaan bivakkeren!! Of iig een maand of 4…..als het hier winter is. Dat is ook een enorme wens van mij en ben al hard ervoor aan het sparen…de vaste lasten gaan thuis immers ook gewoon door…

  Gr. Boukje

  1. Nou…ik denk dat het echt een plan wordt voor als ik met de vut ben ofzo…Ik heb geen idee wat de mogelijkheden daarvoor zijn op mijn werk. Mijn kinderen zijn nog relatief jong, 12 en 10 dus ik zit zowiezo nog wel een x aantal jaren thuis voor ze. Maargoed…ik hou moed en spaar stug door!

   Gr. Boukje

  2. Jaaa…dat denk ik wel haha. En een privéschool daar kost zoveel…..dan mag ik nog wel een aantal jaren doorsparen 😉 Ooit kan ik er een periode langer genieten dan 2 weekjes vakantie…wat overigens ook heerlijk is hoor!

   Gr. Boukje

 11. Ik zou het gebruiken om het huis op te knappen. Nieuwe toiletten, keukenrenovatie, slaapkamerkast. Dan ben ik vast al een heel eind 🙂
  Maar ik zou het idd liefst uitgeven aan een extra aflossing.

 12. Een garage kopen! Dan is 10.000 niet genoeg, maar de rest zou ik dan bij kunnen leggen, eventueel met een kleine (familie)lening.

 13. Zo'n groot bedrag 'zo maar' uitgeven gaat lastig als je 'besmet' bent met het aflos/spaarvirus. Maar aangezien dat niet tot de opties behoort, zou ik er een mooie, lange reis van maken met ons drieën. Of naar Amerika en dan vanuit San Francisco de nationale parken ten zuiden er van bezoeken of naar Australië/Nieuw Zeeland. Andere keuze is om verbeteringen aan het huis door te voeren. Maar door de vele aflossingen, blijft daarvoor steeds meer geld over om voor te sparen.

 14. vakaaaaaaaaaaansie!!!! hier ook een tour-door-vs-wens, van minimaal 4 maanden. Als de kinderen groot zijn (en niet mee gaan). Lekker met zijn tweeen maandenlang rondtuffen. Maar dat gaat wel meer dan 10000 euro kosten, dus met dat doel zet ik het tegen de regels in toch een paar jaar in een deposito om er meer van te maken. En daarna verbrassen we het toch helemaal op reis, dus dat telt niet als sparen toch? 😀

 15. Wij zouden het gaan besteden aan ons huis, onze jaren 70 badkamer moet hoognodig gerenoveerd worden en een stuk aan ons huis aanbouwen staat hoog op onze wensenlijst. Gelukkig heb ik een handige man, vader en broer dus met dat bedrag zouden wij ver komen. Ik ga nog even verder dromen.

 16. sparen doen we zo zo wie zo al,met de kids.partners en kleinkinderen gaan we al doen.iets aflossen hoeven we niet.uit eten en soms reizen doen we al.dus eerst een nieuwe koelkast(deze bevriest) een andere auto ook niet nodig(deze is vrij nieuw)eerst man maar eens verwennen met wat extra voor zijn hobby(modelhelikopters) dan heel goed nadenken wat te doen ermee.niet zomaar verbrassen

 17. Jaaah, ik zou ook met een camper gaan rondtrekken maar dan door heel Europa als ik dat geld niet in een huis mocht steken.
  Dat is het pensioenplan. Misschien wel het huis verhuren, wat spullen in de opslag en hoppa… en route.

 18. 10,000. Das gelijk prima voor ons keukenraam, aangepaste keuken, vakantie en voor de nodige therapie voor oudste. En dan zijn we wel op. Maar precies wat we nu nodig hebben.

 19. Ik wil juist helemaaaal niet reizen momenteel, door gezondheid en algeheel huismusschap. Maar ik kan wel wat dingen bedenken!!

  -stuccen
  -nieuwe vloer op alle verdiepingen
  -steiger bouwen achtertuin
  -uitbouw?
  -studio maken voor muziek
  -nieuwere auto (is al bijna 14)
  -nieuwe keuken
  -dakkapel
  -zeilbootje plus ligplaats

  Zo kan ik nog wel even doorgaan, hahaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.