Hoe vaak check jij je rekening?

Ik bekijk mijn bankrekening vrij regelmatig. De spaarpotjes bij MY bekijk ik ook wel eens gewoon voor de lol, maar die bij de Rabo meestal niet, omdat ik vanwege de koppeling met mijn pakket voor elke ‘view’ moet betalen. Maar; als ik weet dat er geld aan komt, bijvoorbeeld salaris, andere uitbetalingen of overboekingen van Marktplaats-transacties, dan check ik even. En dat is toch zeker wel minimaal 1 of 2 keer per week.

Op die manier merk ik het dus vrij snel als er iets op mijn rekening gebeurt dat niet hoort te gebeuren.

Laatst sprak ik iemand die dat dus vrijwel nooit doet. En tot mijn stomme verbazing, had ze dus niet gemerkt dat er maanden terug al een flink bedrag was bijgeschreven. Op zich verklaarbaar, omdat er toen ook een flink bedrag betaald moest worden, maar toch vond ik het verbazingwekkend: geld moet toch ergens vandaan komen? Hoe kun je nu niet merken dat je ineens een hoop extra hebt? Nu was dat verder gewoon een bedrag waar ze recht op had, dus het had geen vervelende gevolgen, behalve dan dat er nu natuurlijk bij de belastingteruggave wat minder kwam.

Maar toch; hoe kun je nu je geldzaken goed onder controle houden als je amper op je rekening kijkt? Hoe doen jullie dat? Checken jullie vaak je rekening?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

28 Comments
 1. ik kijk bijna dagelijks, toen de girofoon werd opgetuigd was 'k daar heel blij mee, kon 'k tenminste dagelijks het saldo checken in plaats van eens in de week een afschrift ontvangen,

 2. Een paar keer per week kijken we onze rekening even na dan kan ik de bedragen die afgeschreven staan in mijn huishoudboekje noteren.
  Lekker ouderwets maar ik kom zo niet voor verassingen te staan 🙂

 3. Haha ik kijk soms meerdere keren per dag naar onze rekeningen. Gewoon omdat we vaak op heel verschillende momenten in de maand geld ontvangen/betalen (ik beaal alles handmatig)…zo kan ik het precies zien als iets niet klopt ofzo…vind ik handig en ht geeft me ook een gevoel van rust, dat ik het allemaal onder contole kan houden
  Nona

 4. Ik denk 4-5x per week.

  Weten jullie dat het verplicht is om in ieder geval 1x per 14 dagen in te loggen? Hoorde dat een tijdje geleden op de radio. Als er iets verkeerd is gegaan kan je je recht op verhalen op bank verliezen als je dat niet doet.

 5. Dagelijks, ik maak ook 2x per maand een optelling van wat er op alle rekeningen staat ( 1 x als de salarissen zijn bijgeschreven en ook de 1e van de maand(dan zijn alle betalingen die gedaan moeten worden er bijna weer af) dat houd ik bij in een schriftje, zo houd ik goed overzicht.

 6. Natuurlijk check ik mijn rekeningen regelmatig! Eigenlijk best vaak… Pas was ik zo maar 500 euro kwijt… Op vrijdag overgeboekt, op maandag nog niet op de juiste rekening… Daar zit ik erg scherp bovenop, want dat gebeurt dus soms. Op dinsdag stond het geld dan eindelijk op mijn rekening. En ook als er niets wijzigt, kijk ik regelmatig. Inzicht en overzicht zorgen bij mij voor rust.

 7. Bijna dagelijks, en als ik het vergeet krijg ik sowieso om 0:00 een mail met alle saldo's (rekeningen/beleggingen/hypotheken). Inmiddels heb ik nu 3 jaar alle data verzameld waardoor ik er ook grafieken van kan maken die mij een beter inzicht geven in de financiele situatie. https://imgur.com/a/TJkEq

 8. dagelijks kijk ik op al mijn drie bankrekeningen. Twaalf uur of even later.
  Leuk dat ik drie keer geld krijg. WW iedere vier weken en ABP en de lijftentepolis. Plus wat crowdfunding en nog wat bijverdiensten.
  Is het binnen, dan is het direct overgeboekt. Weg er mee. Op de vaste lasten rekening laat ik voldoende geld staan voor mijn verwachte uitgaven.

 9. Bijna dagelijks toch wel. Ik houd een zo minimaal mogelijk bedrag op de betaalrekening aan en kijk dus vaak naar aangekondigde incasso's. Dan kan ik zorgen dat er genoeg op komt te staan op tijd.

 10. Ik weet niet precies hoe vaak, ook niet met een vaste regelmaat, maar toch regelmatig genoeg om zoiets heel snel op te merken. Heel bijzonder vind ik het hoor, als je dat niet merkt.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 11. Elke dag hoor! En soms wel vaker dan 1 keer per dag….Puur psychisch, maar ik hou alles wat van mij is goed in de gaten 😉

  Gr. Boukje

 12. Ik kijk elke dag behalve wanneer ik op de camping ben en in het weekend. Dan kijk ik pas om de drie dagen.
  Ik merk zo ook meteen wanneer er iets loos is zoals ik meegemaakt heb de afgelopen maanden. En ik weet waar ik sta. Wat kan en wat niet. Mijn man vraagt af en toe wat er op staat en dat kan ik elke keer precies zeggen :-).

 13. ik ook meerdere keren per dag, vaak nutteloos 😉 soort gewoonte geworden dankzij de ing app. MY kijk ik minder vaak omdat er toch niets gebeurd behalve dat de rente langzaam oploopt (tergend langzaam nu de rente zo laag is ) inkomsten en uitgaven worden bijgehouden in excel, net als mijn gewerkte uren, zodat ik die makkelijk in kan voeren om uitbetaald te krijgen, en dit is gelinkt aan het overzicht, zodat het daar ook gelijk in staat. heerlijk zoveel overzicht, zeker nu met het nieuwe huis, we wisten exact wat we uit konden geven en wat er dan over zou blijven op de spaarrekening etc. heerlijk!

 14. Ik zit hier echt tussen mensen die op de centjes letten. :). Iets waar ikzelf heel graag heel veel beter in zou willen zijn. Soms kijk ik zomaar twee weken of meer niet. Soms zelfs omdat ik niet WIL zien wat er allemaal weer af is. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.