Belasting betalen :(

Ik wist wel dat het eraan zat te komen, maar als het dan binnen is, is het toch wat minder: dikke belastingaanslagen! Ik krijg ook nog wel geld terug, maar blijkbaar zijn ze daar bij de BD niet op hun achterhoofd gevallen, en verwerken ze eerst de onderdelen die geld opleveren en daarna pas de onderdelen die hen geld gaan kosten. Dat betekent dat ik zo ongeveer €1200 uit de mouw moet schudden, op een moment dat het me totaal niet uitkomt. Maar goed: who am I kidding: dat soort bedragen betalen komt me natuurlijk nooit uit. Hopelijk betekent dit dat ze mijn aangifte ook binnenkort verwerken (en betalen!), zodat het gat dat dit in mijn spaarpot slaat ook weer een klein beetje gevuld kan worden.

En daarna gewoon weer ‘dom’ doorsparen. Ik heb inmiddels besloten om voor een aanstaande bruiloft geen nieuw jurkje te kopen. Ik heb er genoeg, die ik zelden tot nooit aan heb, omdat ze eigenlijk te netjes zijn voor ‘gewoon’. Dan kan ik er nog eentje gaan kopen, omdat ik dan het gevoel heb wat nieuws te hebben, maar dat slaat natuurlijk ook nergens op. Bovendien is zo’n feest met alles erbij al duur genoeg en wil ik gewoon even wat beter opletten.

Dan zit ik alleen nog even te twijfelen of ik die belasting direct zal betalen, of voor de uiterste betaaldatum, op 8 augustus. Dat is ook al bijna, dus heel veel maakt het niet uit, maar toch. Duur maandje zo, met de btw, de gewone belasting die elke maand betaald moet worden en dan deze naheffing. Ik denk wel steeds: direct betalen, dan ben ik er vanaf en kan ik met een schone lei opbouwen, maar er komt dan ook wel steeds weer een nieuwe rekening. WAAAHHH!!

Maar goed, daar de hele tijd aan denken helpt natuurlijk helemaal niets. Sterker nog, dat werkt alleen maar verlammend. Sometimes… you just have to pull up your big girl panties and do it – whether you want to or not. En laten we eerlijk zijn: deze gelddingen zijn even minder, maar al met al heb ik toch zó ontzettend veel om dankbaar voor te zijn. Dan is geld ook maar een detail…

Kun jij af en toe ook wel eens balen van een aanslag of een grote rekening? En lukt het je dan snel om dat weer te relativeren, of is het best wel een poosje van invloed op je dag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ja ik kan ook balen ;). Onze beperkte aanvullende verzekering dekt maar een beperkt aantal behandelingen bij de fysio. Laat ik nu een flinke blessure oplopen en al sinds januari elke week naar de fysio moeten….dit grapje heeft me al een paar honderd euro gekost. Gelukkig hebben we een spaarrekening voor ziektekosten, maar leuk vind ik het niet!

 2. Belasting betalen is nooit leuk! Daar gaat het geld waar je graag andere dingen mee had gedaan. Helaas pindakaas! Uiterlijk in oktober moet ik nog 838 euro over 2014 overmaken naar de belastingdienst.
  Ik heb sinds kort een speciale spaarrekening voor de belasting over 2015. Iedere keer als ik geld bruto ontvang, dan gaat een flink deel (42%) naar die belastingreserveringsrekening. Om voorbeelden te noemen: reclame van mijn blog, euroclix of verdiensten op het stembureau. Waarom 42%? Ik had begrepen dat dit het belastingtarief is voor bijverdiensten.

 3. het is voor de eerste keer dat ik straks voor de BV belasting moet afdragen. Privé reserveer ik op een spaarrekening geld. Gelukkig levert het op prive spaarrekeningen meer op dan op zakelijke.
  Met een jurkje meer of minder kom je niet op 1200 euro denk ik. Alhoewel een beetje design avondjurk met extra's in de richting kan komen.

  Gefeliciteerd dat je een goed inkomen had en ik schat je inkomen zomaar op de 52% in. Je woonkosten zijn ook niet mis.

  Gewoon reserveren voortaan. Dat doe ik ook, privé en afgelopen jaar bleek dat ik teveel gereserveerd had. Dat kon mooi naar mijn privé spaarrekening.

 4. Ik betaal sinds dit jaar maandelijks de voorlopige aanslag ib en zvw. Deze bedragen staan dan tussen de vaste lasten en volgend jaar hoef ik dan minder te betalen. Reserveren op je spaarrekening is natuurlijk ook slim en pak je ook nog wat rente.

  Had een paar weken geleden ook een bruiloft en heb ook geen nieuwe jurk gekocht. Volgende maand trouwt mijn dochter, daar heb ik wel een nieuwe jurk en jasje voor gekocht. Nu alleen nog schoenen erbij (hopelijk nog in de uitverkoop) en dan koop ik dit jaar niks meer qua kleding voor mezelf. Manlief heeft voor die trouwerij nog een overhemd nodig en dan is hij ook hopelijk klaar voor dit jaar.

  Wegschuld

 5. over t algemeen weten we het als er een grote rekening aan komt.. het is dus enkel even psychisch een flink bedrag.. het staat dan al op de betaalrekening, vanaf de spaarrekening oid. 2 weken terug de nieuwe bank opgehaald, zonder blikken of blozen heeft manlief 1800 euro gepind.. enerzijds een megabedrag voor ons.. anderzijds.. geeft het een enorme kick dat we dat tegenwoordig "zomaar" kunnen betalen zonder er ook maar 1 seconde van wakker te liggen!! (nee niet roekeloos zomaar uitgeven, maar een weloverwogen beslissing 😉 ) we zijn er supertrots op hoe we met ons geld om gaan 😀

 6. Grote bedragen uitstellen met betalen tot het laatste moment geeft je nog extra rente maar ik heb de neiging om zo snel mogelijk te betalen dan heb je er ook geen 'naar'gevoel over en blijft niet in je gedachten hangen. Moet je nog wel betalen dan blijft dit in je gedachten. Helaas pas een boete gehad ( onbewust iets te hard gereden). Balen maar direct de computer gepakt om het te betalen. Daarna een trots gevoel dat je hebt afgerekend zonder er verder nog druk over te maken ( voel je gelijk wat vrolijker worden).

 7. Je kunt een betaling ook op een andere datum zetten in de toekomst. Dus in jouw geval op 7 augustus de betaling vast klaarzetten. Dan heb je het administratief gelijk geregeld, maar gebruik je de dagen van de betalingstermijn nog.
  Tineke

 8. Belasting betalen is altijd zuur. Als ik de jaarlijkse voorlopige aanslag krijg is het advies van mijn partner om het in één keer te betalen. En waarom: dan ben ik maar één keer sacherijnig, en anders 11 keer.
  En dan luister is maar naar hem. Hij heeft gelijk!!

 9. Lastig he, belasting betalen doet altijd een beetje zeer. Anderzijds wil ik wel graag een beetje verzorgingsstaat over houden zodat we de mensen die echt hulp nodig hebben die echt niet kunnen werken of hun hele leven gewerkt hebben en nu oud zijn netjes kunnen verzorgen. Als ik belasting betaal hou ik me maar voor dat het voor deze groep is en niet voor mensen die er misbruik van maken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.