Rentevaste periode weer verlengd

Nét voor de deadline heb ik toch mijn rentevaste periode weer verlengd. Voor 5 jaar tegen 2,2%. Dat scheelt 0,1% met wat ik nu heb. Daarnaast heb ik mijn variabele deel tegen dezelfde voorwaarden vast laten zetten, wat 0,4% per maand scheelt. Samen moet dat ongeveer genoeg zijn voor een maandelijkse lastenverlichting van €40. Het kan nog wat minder worden, de vorige keer bleek dat het aflossingsdeel van de annuïteit omhoog ging bij de lagere rente, maar dat zal ik dan waarschijnlijk op 1 september wel voor het eerst zien.

Overigens moet ik voor het vastzetten van de variabele rente wel €250 betalen, maar dat haal ik er hopelijk nog wel uit voor het huis verkocht is. Ik heb uiteindelijk toch niet voor de 10 jaar of langer gekozen, omdat de kans groot is dat ik straks eerst geen hypotheek zal hebben. Meenemen is dan dus niet aan de orde. Dan is het een beetje zonde om daar elke maand meer voor te betalen.

Als het maandbedrag echt met €40 naar beneden gaat, dan is dat echt al een megaverschil met wat het was. In de eerste instantie, ik denk ergens rond 2009, zat het maandbedrag voor de hypotheek namelijk op bijna €2250 bruto. Daar zat dan €375 voor de spaarhypotheek in en verder was het allemaal aflossingsvrij. Met die €40 eraf zit het maandbedrag voor de hypotheek nu op zo’n €1540 en daar zit dan maandelijks ook ongeveer €375 aflossing bij. Dat betekent dat de bruto maandlasten met een dikke €700 gedaald zijn in zes jaar tijd. En hoewel ze nog steeds hoog zijn, ben ik daar toch wel ontzettend blij mee!

Vind jij het ook altijd leuk om te kijken hoeveel je maandlasten gezakt zijn? En vind je het – net als ik – soms best bizar dat dat hogere bedrag blijkbaar ook op te brengen was? 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Maar toen had je nog 2 salarissen, toch? Dan kun je zo'n bedrag iets makkelijker ophoesten.
  Wat fijn dat je al zover gedaald bent met de hypotheeklasten! Als je nu ook nog het huis verkoopt en verhuist naar een kleinere koopwoning, dan kom je helemaal goed uit.! Is ook ons idee trouwens…!
  Tineke

 2. Fijn dat de lasten zo zijn gedaald! Wij zijn ook flink gedaald, maar dat komt vooral doordat we van lineair naar annuitair zijn overgestapt nadat mijn contract niet werd verlengd. Dankzij alle extra aflossinkjes betalen we nu maandelijk €16,30 minder aan aflossing dan voorheen. Nog niet zoveel gezakt als jij dus, maar alle kleine beetjes helpen 🙂

 3. Mooi rentepercentage, 2,2 voor 5 jaar, ik heb gister toevallig ook verlengd, 2,1% voor 3 jaar.
  Wat goed gedaan zeg, een superbesparing!!!!
  Ik snap dat je blij bent met je huidige bedrag!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.