Btw-meevaller

De laatste tijd ben ik zakelijk een beetje een buffertje aan het opbouwen, zodat ik dingen als de btw enzo wat makkelijker kan betalen. Na de vakantie zat uiteraard de melding voor de aangifte over het derde kwartaal weer in m’n brievenbus en toen ik van de week even een momentje over had, besloot ik die aangifte direct maar even in orde te maken. En tot mijn stomme verbazing krijg ik dit keer eens geld terug! Best lekker, want normaal gesproken is het toch vaak €1000 tot €2000 dat weer die kant op moet worden geschoven!

Die dik €60 (jaja) die ik terug krijg is wel voornamelijk te ‘danken’ aan het feit dat er binnen deze aangifteperiode 3 forse accountantsfacturen vallen (vanwege de aangiftes van 2014 en 2015 – dat is minder positief) én aan het feit dat ik de afgelopen maanden vooral voor buitenlandse klanten heb gewerkt (wel positief). Daarbij wordt de btw verlegd. Die breng ik niet in rekening en hoef ik dus ook niet af te dragen. Op dit soort momenten is dat dan weer fijn. Dan is het niet zo dat je een slechte omzet gedraaid hebt, maar eindig je toch nog in de plus. De laatste keer dat ik dat had (en volgens mij ook zo’n beetje de enige keer in mijn bijna 10-jarige bestaan als ondernemer), was toen ik mijn auto kocht en die btw in één keer moest betalen (en af mocht trekken). Ik weet dat btw in feite gewoon een kwestie van doorschuiven is, maar het is toch wel fijn als je eens niet hoeft te betalen.

Laat dus maar komen, die centen!

Wat vind jij eigenlijk van de btw? Is dat nog van deze tijd, of zouden we daar eens vanaf moeten stappen, omdat het voor ondernemers een kwestie van doorschuiven (en administratief werk) is en voor consumenten een soort verkapte prijsverhoging?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.