Oktober: terugblik

Terugblik oktober

Oké, de maand is nog niet helemaal voorbij, maar erg lang duurt het niet meer, dus wat mij betreft is het wel tijd voor een terugblik. Oktober was een korte maand, voor mij dan. De helft van de maand was ik namelijk op vakantie. Toen ik terug kwam, besloot ik toch nog een nieuwe doelenlijst te maken voor de rest van de maand. Aangepast op het feit dat ik nog maar twee weken had, natuurlijk.

Where the money’s at

Ik had doelen voor mezelf gesteld op de volgende vlakken:
– Financieel (omzet)
– Sporten
– Boeken lezen
– Losse dingetjes

De eerste paar dagen dat ik terug was, was ik een beetje bang dat mijn omzetdoel wat te uitdagend zou worden, maar dat was gelukkig niet het geval. Ik sloot vrijdag af met bijna 67% bovenop mijn oorspronkelijke doel. En dan heb ik het werk in het weekend nog niet eens meegeteld. Als ik me ertoe kan zetten om te doen wat ik moet/wil doen, dan kom ik wel op een goede 100% extra, oftewel: een verdubbeling van mijn doel. Altijd lekker!

En de rest…

Voor het sporten had ik bedacht dat ik nog wel 7 keer zou kunnen gaan. In september had ik mijn doel op 15x staan en aangezien ik nu net wat langer dan de helft van de maand weg was geweest, vond ik 7 netjes. Op die 7 keer zit ik inmiddels al en waarschijnlijk komt er morgen nog een hardlooprondje of een sportschoolsessie bij. Ook afgevinkt!

Het doel van boeken lezen ging iets minder hard. Ik heb er op het moment 1 uit en ben begonnen in een tweede. Nu moet ik wel zeggen dat het een beetje pittige boeken zijn, waar je over elke bladzijde wel na kunt denken. Misschien dat ik in het weekend nog even een spannend verhaal lees, dat is qua ontspanning ook wel even lekker. Nu is zoveel boeken lezen ook niet iets dat ik geforceerd wil gaan doen, maar door het in het lijstje op te nemen merk ik wel dat ik vaker voor een boek kies dan voor de tv en dat is wel weer een goede ontwikkeling.

De losse dingetjes bestonden uit de btw-aangifte, de financiële afwikkeling van de vakantie rondmaken en een proefopdracht die al heel lang op mijn lijstje staat. Die laatste staat er nog op. Niet prettig, maar betaald werk en keiharde deadlines gaan dan toch steeds voor.

Al met al ben ik in ieder geval erg tevreden over hoe het in oktober is gegaan. Wat mijn doelen voor november precies zullen zijn weet ik nog niet helemaal zeker, maar de onderdelen die hierboven genoemd zijn komen als categorieën ongetwijfeld weer terug. Dit systeem bevalt me namelijk wel goed!

Hoe verliep oktober voor jou? En heb je nog speciale plannen voor november?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. Wauw, honderd procent omzet bovenop je doel, dat is nogal wat!
  Zelf stel ik alleen globale doelen, zoals het eind van het jaar met een bepaald spaarbedrag afsluiten en zo min mogelijk uitgeven aan boodschappen, maar ik budgeteer niet tot de nul, dat kost mij teveel tijd.
  Ik zou er best wat actiever mee aan de slag willen maar naast een gezin met 3 kinderen, huishouden, baan in loondienst, eigen zaak in cupcakes en taarten, administratie van mijn man zijn zaak en al die andere dingen die ik wil/moet blijft er gewoon weinig tijd over om daar óók nog bovenop te zitten 😉
  Gelukkig ben ik van nature een zuinig persoon en let ik wel op met uitgeven dus dan komt het toch wel goed 🙂

 2. Oktober verliep voor mij wat rommelig. Ik had veel projecten tegelijkertijd lopen. Niet erg, maar voor november hoop ik dat ik tenminste 1 van die projecten af kan ronden (wat volgens mij een reëel doel is). Vooral in mijn hoofd zal dat veel ruimte schelen.

 3. 100% extra omzet is wel een toppertje! Ik zelf geen doelen, daar komt bij door omstandigheden nooit iets van terecht. Ik ben tevreden over oktober, net iets over geschreven. Voor november: genieten en gelukkig zijn.

 4. Wow, mooie cijfers! Leuk om te zien!
  November is voor mij de maand waarin ik samen met de lezers van mijn blog extra geld ga sparen. Het plan is om elke dag een bespaartip te plaatsen, en te proberen om zoveel mogelijk geld apart te zetten. Ik ben heel benieuwd hoever we komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.