Voordelig vlees

Toen ik nog voor één persoon boodschappen deed (lees: mezelf), kocht ik relatief weinig vlees. Ik vind het belangrijk om dat biologisch te hebben en geef er niet zo erg om. Biologisch is duur en als je er niet zoveel om geeft, hoef je het ook niet elke dag te eten. Ik niet, tenminste. Bovendien ben ik ook een hele goedkope eter; geef mij gehakt en hamburgers en ik vind het wel prima. Af en toe wat kip en klaar.

Maar vriend houdt wel van vlees. Die hoeft niet per se biefstuk, maar lust dat natuurlijk wel. En vlees hoort er voor hem toch wel echt bij. Dus klopte ik weer aan bij mijn eerdere adresje: de boer. Daar kan ik namelijk eersteklas biologisch rundvlees kopen voor net wat meer dan €5 per kilo. Dat betaal je voor gehakt, maar ook voor biefstuk. Nu kun je natuurlijk niet 20 kilo biefstuk kopen, omdat het maar net is wat er beschikbaar is, maar dat maakt voor mij niet uit. Ook is de aanvoer niet constant, dus je moet zelf ook een beetje flexibel zijn. De vriezer zit inmiddels weer vol, ik heb laatst mijn eerste goede, geslaagde experimenten gehad met sukadelappen en word ook steeds handiger in het klaarmaken van vlees. Ook wel fijn 🙂

Eigenlijk zou ik ook nog wel zo’n adresje voor kip willen hebben. Zelfs als ik in de winkel ergens ‘biologisch’ op zie staan, vertrouw ik dat niet helemaal. Dat komt vast ook een beetje door de verhalen die je steeds hoort, maar ik denk ook wel dat de maatstaven die zij hanteren qua ‘diervriendelijk’ wat verschillen van die van mij.

Zelf eet ik hierdoor echter automatisch ook wel meer vlees en ik weet nog niet
echt of ik daar nu blij mee ben. Twee keer koken vind ik echter ook
niets, dus daar moet ik nog een beetje een middenweg in vinden. Heeft iemand van jullie daar nog tips voor?


Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Hoi, kijk eens bij koopeenkip.nl
  Mijn man houdt ook niet zo veel van vlees, en ik maak dan voor hem wel eens een alternatief, zoals een bladerdeeghapje gevuld met kaas of spinazie, een plak knolselderij of pompoen met wat kaas erover gesmolten. Of een stukje vis. Voor de rest eten we dan hetzelfde, dus echt twee keer koken is het niet. En in pasta's of groentetaarten doe ik soms maar heel weinig of geen vlees en dan missen we het allebei vaak niet. Je kunt ook langzaam wennen aan iets minder vaak vlees eten. Vooral als je lekker kookt. Succes!

 2. Wij koken hier vaak soep of quiche of wok/nasi-achtig. Daarin is weinig of geen vlees verwerken prima te doen. Gewoon je vriend lekkere happen voorzetten en m na 6 maanden vertellen dat hij de laatste maand maar 1x per week vlees heeft gehad?
  Als hij zelf niet kookt en boodschapt (zo klinkt het), dan vind ik ook dat jij ook dit soort dingen mag sturen.

  1. Haha, dat merkt hij wel, want hij boodschapt (meestal) en kookt (soms) mee. Bovendien is hij natuurlijk niet gek; hij kan wel zien en proeven of ergens vlees in zit. Maar quiches en wok/nasi-achtige dingen zijn wel een goed idee, daar kan ik het zelf ook makkelijker in mis scheppen. Daar gaat het me eigenlijk vooral om, dat ik niet ongemerkt zelf meer eet dan nodig is.

 3. Onze dochter is vegetarier. Als ik groente en aardappelen maak, kwakt zij er een kloddertje roomboter doorheen. Soms maak ik vleesvervanger die ik echt bij onze scharrelslager koop 😉

 4. ML is vegetariër. Al zo lang ik hem ken. Ik móet vlees eten want wegens allergieën zijn andere bronnen van eiwit voor mij uitgesloten.
  Het koken is hier eigenlijk nooit zo'n issue. We houden allebei van koken. Hij kookt vaak in het weekend grotere hoeveelheden en eet dat dan gedurende de week. DL kan met beiden mee-eten, net hoe het uitkomt.
  Ik vind wel dat het belangrijk is compromissen te sluiten. Jij een keertje meer, hij ook een keertje minder, toch?
  Tofu is goedkoop en kun je heel lekker marineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.