Moeder maakt fulltime baan van budget shoppen

Moeder maakt fulltime baan van budgetshoppen
Caden Crawford via VisualHunt / CC BY-ND

Veel Nederlandse spaarders, bespaarders en consuminderaars zijn wel bekend met GTA’s: Geld Terug Acties. Soms is er helemaal niets, maar soms kun je zomaar met een klein mandje vol gratis spul naar buiten lopen. In de Verenigde Staten is dat helemaal mooi geregeld: daar kun je je lol op als je je een beetje verdiept in het zogenaamde ‘couponing’. Dat bedacht ook Jenny Martin. Deze moeder met vijf kinderen (en man) maakte van budget shoppen haar fulltime baan!

Nu heb ik de indruk dat ze sowieso al geen betaalde baan had, want in dezelfde zin wordt verteld dat ze hiermee 5000 dollar per jaar bespaart. En dan maakt het niet zoveel uit hoe zuinig je doet; ik denk dat vrijwel niemand kan overleven van 5000 dollar per jaar, helemaal niet als je een gezin met 5 kinderen hebt.

Los daarvan vind ik 5000 dollar per jaar besparen op boodschappen natuurlijk wél indrukwekkend. Of beter gezegd: het weekbudget van 75 dollar waar ze het nu mee doet is indrukwekkend. Met €300 in de maand komt dat van ons ook ongeveer daarop uit, maar wij eten er maar met twee personen van!

Hoe ze dit doet? Voornamelijk via apps, waarmee ze korting krijgt op producten. Dat betekent wel dat spontane tripjes niet echt meer mogelijk zijn, want voor ze boodschappen gaat doen, moet ze minimaal drie kwartier aan de slag met haar apps. Voor mensen die gesteld zijn op hun privacy is het gebruik van die apps misschien ook niet handig; ze bewaren namelijk allerlei informatie over je.

Maar: als dat je niets uitmaakt, dan kun je dus behoorlijk wat geld besparen in de supermarkt, ook als je heel veel monden te voeden hebt!

Wat vind jij: zouden we in Nederland ook meer van dit soort systemen moeten hebben, waarbij je eigenlijk altijd op je boodschappen kunt besparen, zolang je de tijd er maar voor uittrekt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik heb dat programma ook wel eens gekeken, heel bizar hoeveel mensen dan aan korting kunnen krijgen. Het zijn eigenlijk altijd alleen bewerkte producten of schoonmaakartikelen waar men korting op krijgt. Ik heb nog nooit gezien dat er kroppen sla, fruit o.i.d. in de karretjes lag.

 2. Als je tijd hebt, kun je met het uitpluizen van reclamefolders tevens heel wat besparen. Ook op gezonde levensmiddelen.
  Ik moet er niet aan denken om halve dagen apps bij te moeten houden voor dit doel.

 3. In NL kan je ook wel vrij veel gratis of goedkoop krijgen met apps of websites. Wel vaak koekjes, toetjes, wasmiddel, chips of vleeswaren . Maar nooit groente of fruit. Je kan natuurlijk wel besparen door de aanbiedingen van verschillende supermarkten te checken.
  Tja het lijkt mij wat overdreven, 5000 dollar besparen. Ik geef zoveel niet eens uit in een jaar aan boodschappen 😉

 4. In de VS krijg je door goed te combineren soms geld toe op producten, daarmee kun je dan verse groente ed kopen want je krijgt geen geld. Zou v mij hier best ook mogen. 300euro per maand doen wij (excl verjaardagen en verzorging) ook maar dan met 4 pers. En wij eten spelt en groente en 6 st fruit per dag. Dus ook hier prima te doen.

 5. Aanbiedingen zijn inderdaad vaak voor A-merken en bewerkte produkten, ik bespaar liever door te kijken naar kilo en literprijzen en dan te gaan voor de goedkopere huis en B-merken en ook naar een hoger rendement op wat ik koop, door te zorgen dat er niets verloren gaat, zo eet ik tegenwoordig ook de stronk van mijn broccoli, schil ik mijn aardappelen niet, net als mijn wortels en komkommers, maar was ze goed. Tijdens onderzoek bleek dat veel van bijvoorbeeld groentes eetbaar is terwijl wij dat meestal weggooien. En ik kook minder uit pakjes en zakjes ,maar maak meer zelf, ook ben ik minder strikt met uiterste houdbaarheidsdatums zodat ik minder vaak iets weggooi

 6. Ik ben ook dol op cash-back acties. Vooral als producten helemaal gratis zijn dan doe ik graag mee. Veel tijd om alles uit te zoeken heb ik niet, een handige app vind ik Scoupy, verzameling van leuke acties. Heb hier inmiddels al 126 euro aan gratis producten 'bespaard' net iets minder dan de 5000 dollar van Jenny 🙂

 7. Ik keek het vroeger vaak maar wat mij altijd opviel is dat het voornamelijk "slechte" producten waren, chips en kant en klare maaltijden enzo.
  ik kijk soms op Scoupy voor een actie maar doe het alleen als het 100% cashback is en we het gebruiken of iemand van de familie.
  Couponing zou leuk zijn in Nederland op verse gezonde producten.

 8. Ik keek het vroeger vaak maar wat mij altijd opviel is dat het voornamelijk "slechte" producten waren, chips en kant en klare maaltijden enzo.
  ik kijk soms op Scoupy voor een actie maar doe het alleen als het 100% cashback is en we het gebruiken of iemand van de familie.
  Couponing zou leuk zijn in Nederland op verse gezonde producten.

 9. Als ik zie wat deze mensen met coupons kopen, dan denk ik dat je 90 % daarvan helemaal niet zou moeten kopen, ongezond of veel goedkoper zelf te maken. Dan hebben ze de keldersvol met tandenborstels waar ze de komende 500 jaar mee kunnen doen, of rekken vol met sauzen die je nooit op krijgt voor de houdbaarheidsdatum verlopen is. Dus of ze echt geld besparen?
  En dan 4 karren vol, alles ingepakt in plastic zakjes. Lijkt me handiger en sneller om alle boodschappen gelijk in dozen of kratten in te pakken.
  Raar programma vind ik het.

 10. Precies, bijna altijd zijn het ongezonde producten, met veel toevoegingen en grote ecologische voetafdruk. Bij het doen van de boodschappen wil ik ook letten op de effecten voor het milieu en mijn eigen gezondheid. Dus liever weinig bewerkte producten, maar die zijn nooit met een GTA te krijgen.

 11. Ik kijk dat programma altijd, Extreme Couponing. Ik vind het fascinerend. In Nederland zou dat niet kunnen, alle Nederlanders (of in ieder geval: veel!) zouden daar gebruik van maken. Zo zuinig zijn de Nederlanders wel, toch?

 12. ik heb het programma in het verleden regelmatig gekeken en vond het interessant. Minpunt er aan was dat het vaak om ongezonde en bewerkte producten ging. Of ze kochten zoveel diepvriesproducten in dat ze 4 grote vriezers nodig hadden, wat niet fijn is voor je energierekening en het milieu. Vraag is ook in hoeverre ze meer korting kregen omdat ze aan de show meededen. Ik heb er voor mezelf wel wat dingen uitgehaald: ik koop een klein voorraadje langer houdbare producten vaak als ze in de 1+1 reclame zijn, zoals shampoo, wc-papier, wasmiddel. Ik heb ze toch al nodig, dit scheelt me geld. Ik kan 3 tot 6 maanden ermee rond komen. Tegen de tijd dat het op is, is er wel weer een 1+1actie voor die producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.