#FreedomFriday: Queen of Free

#FreedomFriday: Queen of Free

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Queen of Free.

Wie, wat waar?

De Queen of Free heet eigenlijk Cherie Lowe. Ze is eigenlijk al haar hele leven dol op gratis dingen en in augustus 2008 nam ze het alterego ‘Queen of Free’ aan. Onder die titel deelt ze gratis dingen, tips om elke dag te sparen en te besparen en inspireert ze anderen om hetzelfde te doen. En daar had ze een hele goede reden voor: ze had zelf namelijk ook ruim $127.000 schuld. Een behoorlijk bedrag!

In totaal heeft ze er samen met haar gezin 4 jaar over gedaan om dit af te betalen: in 2012 waren ze officieel schuldenvrij. Ze schreef er zelfs een boek over, Slaying the Debt Dragon: How One Family Conquered Their Money Monster and Found an Inspired Happily Ever After.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Ik denk dat de Freedom-factor hier wel duidelijk is! Het is niet alleen een heleboel geld aflossen, maar ook het idee van ellende omdraaien in iets moois. Cherie noemt zichzelf tegenwoordig onder meer ‘hope giver’; ze wil met haar verhaal laten zien dat anderen ook wat van hun leven kunnen maken, ook als ze van heel ver moeten komen.

Naast het financiële aspect, is het ook mooi om te zien hoe Cherie en haar gezin van elkaar én van het leven genieten. Ze geeft zelf al aan: ons leven en ons gezin is verre van perfect, maar wat ons betreft is het hemel op aarde.

Dat soort geluk lijkt mij het toppunt van vrij zijn. Je bent niemand meer iets verschuldigd, kunt doen wat je het liefst doet en hebt daarbij ook nog je happily ever after met je gezin. Mooi toch?

Wat kan ik hiervan leren?

Alles op de website van Cherie ademt een bepaalde dankbaarheid, vrolijkheid en optimisme. Daar houd ik ontzettend van. Ook al zit het leven soms misschien tegen, dat wil niet zeggen dat je bij de pakken neer moet zitten. Juist niet, want uiteindelijk kom je er tóch wel. Aan het einde komt alles goed. Is het nog niet goed? Dan is het nog niet het einde. Zoiets.

Een leuk voorbeeld van haar positieve insteek is haar artikel over hoe je je schulden juist aan moet gaan met een gevoel van overvloed, een ‘mindset of wealth‘. Je schulden hoeven geen probleem te zijn, dat zijn meer symptomen. En die symptomen blijven terugkeren als je de kern van het probleem niet aanpakt. En dat is in het voorbeeld van Cherie haar gebrek aan geduld en haar – voormalige – ontevredenheid.

Het maakt in Nederland eigenlijk niet uit hoeveel geld je hebt; je bent al heel snel rijker dan veel andere mensen. Je hebt waarschijnlijk een dak boven je hoofd, je kunt elke dag eten en met een beetje geluk heb je ook nog mensen om je heen die om je geven. Als je dan ook nog een leuke baan hebt en gezond bent, dan mag je eigenlijk helemaal in je handjes knijpen. Het is echt niet verkeerd om je dat af en toe eens goed te realiseren.

Leuk voor jou?

Als je houdt van positieve, eerlijke verhalen, dan kun je wel even flink rondstruinen op Queen of Free. Het is mooi om te lezen hoe eerlijk Cherie is over hun schulden. Zo vertelt ze bijvoorbeeld dat ruim $16.000 gewoon uitgegeven is aan een hapje hier, een dingetje daar. Aan niets zinvols. Gewoon aan luxe die eigenlijk uiteindelijk geen luxe blijkt te zijn. Overigens is het wel een klein beetje jammer dat ik nergens een – voor mijn idee – compleet overzicht kan vinden van hun ‘reis’. Daarvoor moet je dus blijkbaar écht dat boek lezen. Overigens blijft er ook zonder dat meer dan genoeg over.

De echte gratis dingen zijn vooral voor Amerikanen interessant, maar als je over het algemeen geïnteresseerd bent in het aflossen van schulden, het opbouwen van een buffer of je kunt wel wat tips gebruiken om bij de Aldi te winkelen: Cherie is your girl.

Kende jij deze website al?

Ook leuk om te lezen:

#FreedomFriday: Making Sense of Cents

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. Klinkt als een leuk en inspirerend blog, ik ga zeker een kijkje nemen! Bedankt voor de tip 🙂 vind blogs over het aflossen van schulden en besparen altijd fijn voor inspiratie.

  2. Op een gegeven moment is het voor de meeste kniepers het moment dat je geld genoeg hebt. Door de jarenlange zuinigheid heb ik gemerkt dat het een tweede natuur geworden is. Maar mijn eigen oude zelf, ik hou van overvloed en wie niet, zorgt er voor dat ik best uit de band spring.
    Alleen is dat uit de band springen toch gemiddeld minder dan voordat ik Consuminderde,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.