#FreedomFriday: Making Sense of Cents

#FreedomFriday Making Sense of Cents

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

De eerste heb ik al eens eerder genoemd: Making Sense of Cents.

Wie, wat waar?

Making Sense of Cents is de website van Michelle Schroeder-Gardner. Toen ze in 2010 begon met bloggen, werkte ze nog als financieel analist. Bloggen was één van de manieren waarop ze extra geld verdiende, om haar studieschuld van $38.000 af te betalen. Ik zeg ‘één van de manieren’, omdat ze er toen een heleboel had:

  • Bloggen
  • Mysteryshopping
  • Blogposts voor anderen schrijven
  • Ze verhuurde een kamer in haar huis

Je kunt dus wel zeggen dat ze vastbesloten was om haar schulden af te lossen. En om iedereen op de hoogte te houden van haar vorderingen, publiceerde ze niet alleen haar aflossingen, maar ook haar inkomstenrapporten. Elke maand opnieuw.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Uiteindelijk lukte het haar al om binnen 7 maanden haar studieschuld af te lossen. Ze zegde haar baan op en besloot zich fulltime op het bloggen te richten. Met enorm succes! Ze wist haar werk te maken van anderen vertellen hoe zij óók extra geld kunnen verdienen, hun financiën onder controle kunnen houden en eventueel een fulltime baan maken van het bloggen.

Inmiddels zit het inkomen dat Michelle uit bloggen haalt al op een dikke ton (dollars) per maand. Ze verkocht haar huis en reist nu fulltime. Zo heeft ze ongeveer een jaar met haar man in een RV door Amerika getoerd en is ze nu aan het zeilen. Ik denk dat het wel redelijk duidelijk is waarom zij wat mij betreft wel een Freedom-factor heeft!

Wat kan ik hiervan leren?

Een van de dingen die Michelle ontzettend goed doet, is heel gestructureerd aan haar blog werken. En voor ‘blog’ kun je natuurlijk elke andere onderneming invullen. Je kunt zien dat ze nadenkt over haar aanpak en die dan nauwgezet uitvoert.

In haar geval verdient ze haar geld vooral met affiliate-inkomsten, onder meer van het bedrijf Bluehost. Door haar bezoekers te stimuleren om óók te gaan bloggen en Bluehost als voordelige partner te promoten, verdient ze geld terwijl ze anderen helpt. Bovendien heeft ze haar kennis omgezet in een cursus over Affiliate Marketing. Die heb ik niet gevolgd, maar ik kan me zo voorstellen dat ze ook voor die content weer samenwerkt met verschillende partijen, waardoor ze niet alleen verdient aan de cursus zelf, maar ook aan de vervolgstappen. In haar rapport voor juni kun je zien dat de partnerschap met Bluehost haar bijvoorbeeld ruim $45.000 in één maand opleverde. Haar cursus is goed voor ruim $24.000.

Nu kun je denken: ja, lekker, verdienen over de rug van een ander. Maar dat is het – in mijn opinie – weer niet. De bezoekers/kopers betalen niets extra als ze via haar link kopen. Hooguit wat minder, omdat ze soms een leuke deal weet te maken.

Wat ik soms wel een beetje jammer vind, is dat als je haar al een poosje volgt, er ook heel veel herhaling te zien is. Ik snap het wel: door de boel af en toe een beetje op te frissen, maar vooral ook veel te recyclen, lukt het haar op deze manier om haar inkomen steeds passiever te maken.

Als je de website voor het eerst bezoekt, dan raak je echter weer niet uitgekeken of uitgelezen en kun je heel gemakkelijk steeds dieper ingaan op een onderwerp. Wat dat betreft is het dus echt een geweldige site. Als je iets wilt weten, dan vind je er hier echt allerlei info over.

Leuk voor jou?

Als je graag inspirerende verhalen leest over mensen die hun schulden (soms zelfs razendsnel) af hebben gelost en die hun leven op een minder standaard manier invullen, dan zit je hier helemaal goed. Ook vind je hier heel veel tips over hoe je zelf extra kunt verdienen. Veel tips zijn specifiek toegespitst op de Verenigde Staten, maar lang niet allemaal. Bovendien laat ze zien dat je met doorzettingsvermogen gewoon heel ver kunt komen. Toen zij begon, had ze ook niet de 300.000 lezers die ze nu maandelijks heeft. Nu heeft ze zelfs ook a verschillende prijzen met haar blog gewonnen! Wat mij betreft dus een behoorlijk inspirerende website die heel duidelijk laat zien dat je zelf heel veel kunt doen om een vrij leven te realiseren.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Ik ken de website niet, knap van haar dat ze er zo veel geld mee verdient. Mevrouw lijkt me trouwens zakelijk/handig genoeg om in elke bedrijfstak succesvol te zijn.
    Wat jij schrijft over in herhaling vallen komt ook in een aantal Nederlandse blogs voor. Elke maand (soms zelfs wekelijks)een verhaal met dezelfde strekking, alleen in iets andere bewoording. Met eveneens iedere keer dezelfde reacties. Toch jammer!

    1. Het is goed om mensen via de zoekmachine binnen te krijgen, maar het is minder leuk voor de vaste mensen, omdat die het dan de keren daarvoor ook al hebben gelezen. Dat is best wel een uitdaging, om daar dan een balans in te vinden. Je wilt toch ook graag nieuwe bezoekers trekken, maar je wilt je trouwe bezoekers ook zeker niet afschrikken of wegjagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.