Peaks review: beleggen met je wisselgeld

Peaks: beleggen met je wisselgeld

Het lijkt wel of er de laatste tijd steeds meer laagdrempelige manieren komen om te beleggen. Aan de ene kant vind ik dat een heel goed initiatief, aan de andere kant kan dat ook de schijn wekken dat er altijd goed geld mee te verdienen is. Mijn kijk daarop is iets genuanceerder: beleggen biedt een heel mooi rendement, maar je moet vooral niet gaan proberen om de markt te timen of fanatiek te gaan handelen. Volgens mij bereik je meer door regelmatig en langdurig in te leggen in betrouwbare, low-cost beleggingsfondsen. Maar goed, dat is mijn mening. In ieder geval vind ik het natuurlijk wel leuk om af en toe wat van deze initiatieven te bekijken, zeker als ik daar gratis geld voor krijg 😉 Dus vandaag: een review over beleggen met je wisselgeld via Peaks.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor de wekelijkse inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Peaks?

Peaks is een initiatief van de Rabobank en op die manier hoorde ik er ook van: via de ledenmail die af en toe rondgaat. Toen ik de mail kreeg, hadden ze een speciale actie. Als je op dat moment een account opende, kreeg je 20 euro van hen. Voorwaarde was wel dat je het geld minimaal 6 maanden liet staan en dat je in de 8 weken na opening minimaal 20 euro op het account zou storten. Daarnaast moest ik de actiecode die ik had binnen 48 uur verzilveren.

Dezelfde dag nog stond er dus 40 euro van mezelf op mijn Peaks-account: 20 euro van mezelf en 20 euro van de Rabobank. Die code werkt helaas niet meer, wel krijgt iedere gebruiker van Peaks een eigen code. Als jij je aanmeldt met de code ADINELI4P krijg jij 5 euro gratis op je account – en ik ook!

Mijn idee was om dit te beleggen volgens een ‘scherp’ profiel, zoals ze dat dan noemen en het na 6 maanden over te hevelen naar mijn gewone beleggingsrekening. Peaks kost 1 euro per maand en de eerste drie maanden zijn gratis, dus van die 20 euro zou ik dan ongeveer 17 euro kunnen overhouden. Hoeveel het precies wordt, hangt natuurlijk een beetje af van wat de beleggingen doen.

zelf leren beleggen

Gebruiksgemak

Peak is erg makkelijk in gebruik. Je kunt inloggen met je vingerafdruk of een code en het beleggen gaat – nadat je een beleggingsprofiel hebt ingesteld, vanzelf. Dat instellen is overigens heel eenvoudig; je geeft dan gewoon aan hoeveel risico je wilt lopen en word op basis daarvan ingedeeld in ‘mild’, ‘pittig’, ‘scherp’ of ‘heet’.

Ik had in de eerste instantie ook nog de koppeling gemaakt met mijn bankrekening, zodat ik ook écht met wisselgeld kon beleggen, maar dat vond ik toch wat onhandig. Dat is een mooie optie als je anders misschien geen geld apart zet om te beleggen, maar het is geen handige optie als je – zoals ik – tot de nul budgetteert.

Lees ook: Zero-based budget: budgetteren tot de nul

Kosten en de opbrengsten

Naast het gebruiksgemak, vind ik vooral de kosten en opbrengsten belangrijk. Ik heb – vooral ook omdat de helft van het saldo niet mijn eigen geld is – bewust gekozen voor het meest risicovolle beleggingsprofiel. Op mijn DeGiro-account beleg ik vrij behouden en het leek me wel leuk om dit ook eens uit te proberen.

Tot nu toe gaat dat goed:

Peaks: beleggen met je wisselgeld

Maar: ik zou dit zeker niet aanraden als je met grotere bedragen wilt gaan werken. Meer risico is nu eenmaal ook gewoon een grotere kans op verlies.

De eerste drie maanden is het gebruik van Peaks gratis. Daarna kost het 1 euro per maand. Dat klinkt als een laag bedrag, maar in het jaar tikt dat best aardig aan. Zeker als je bedenkt dat de opbrengst met een relatief laag bedrag – we hebben het immers over wisselgeld – niet zo snel loopt. Dat rendement dekt bij mij nu precies de kosten, want ik opende mijn rekening op 1 mei. Maar: ik weet natuurlijk nog niet of dit zo blijft.

Lees ook: Beleggingsupdate juni 2018

Conclusie review Peaks: Doen of niet?

Peaks is een leuke manier om eens wat kennis te maken met beleggen en om – als je dat nu nog niet doet – wat gestructureerder aan de slag te gaan. Heb je dat hele automatisch sparen en/of beleggen wel een beetje onder controle, dan zeg ik: dan is dit best wel wat gedoe.

Zelf houd ik het liever bij een overzichtelijk account, waar ik iets meer invloed heb ik de fondsen waarin belegd wordt. Zodra ik dus straks op die zes maanden zit, haal ik het tegoed er weer uit. Hopelijk met een beetje winst, maar met die 20 euro cadeau zit daar voldoende marge op.

Lijkt dit je nu ook wat? Meld je dan aan en verzilver de code ADINELI4P voor je eerste 5 euro winst ?

Kende jij beleggen met je wisselgeld via Peaks al? En heb je het misschien al uitgeprobeerd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
  1. Ik was dit ook al tegen gekomen, maar vraag me ook af of dit nou een succes wordt. Zeker als je als doel hebt om wat ervaring op te doen met beleggen is dit veel te duur. Ken je Bux? Leuke app waarmee je met fictief geld kunt beleggen, hier hebben we allebei eerst een tijdje dat gedaan voordat we met het echte werk bij degiro begonnen. Het doet toch wat minder pijn als het niet je eigen geld is.

  2. Ik ben nu een paar maanden met Peaks begonnen en het bevalt me echt goed. Ik heb er in het begin meteen een paar honderd euro op gezet, en daardoor zijn de kosten relatief laag. De eerste drie maanden betaal je trouwens helemaal geen kosten, dus dat is een mooie meevaller. Ik heb me op de website van Peaks goed ingelezen en hierdoor weet ik dat je bij Peaks het beste kan beleggen voor de lange termijn. Dat is wel lastig, omdat het een app is die je elk moment van de dag kunt openen. Een vriend vertelde me dat als de beurs omlaag gaat, je niet meteen moet schrikken als je wat verliest. In februari had ik bijvoorbeeld 30 euro verlies, en nu zit ik op 40 euro winst. Je moet gewoon niet afhankelijk zijn van 1 bepaald moment om eruit te stappen, maar kunnen wachten op goede resultaten. Dus ik leg nu regelmatig kleine beetjes in en wacht geduldig af…

    1. Klopt, regelmatig checken is niet erg, maar je moet je vooral niet te snel druk maken. Soms daalt iets snel en dat hoeft niet veel te zeggen. En soms stijgt iets snel en dat kan even goed niets zeggen. Zolang je de tijd maar neemt, is de kans op een goed rendement het allergrootst. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor een systeem als Peaks, maar ook voor alle andere beleggingsplatformen.

  3. Wel een leuke manier om het eens te proberen. Ik ben benieuwd hoeveel winst je uiteindelijk gaat maken (stiekem ga ik gewoon van het positieve uit 😛 )

  4. Dit lijkt me een heel leuke app! Ik vind beleggen maar eng, dus een app als deze lijkt me heel leuk om kennis te maken met deze wereld. Ik vind de euro per maand kosten ook wel wat hoog, maar ik ga er misschien toch eens naar kijken!

    1. Met zo’n extra tegoed is het dan nog leuk om te proberen. Als ik er na die zes maanden mee stop, heeft het me – tenzij de markt echt ineens énorm keldert – niets gekost en waarschijnlijk nog geld opgeleverd (ik had een extra tegoed van 20 euro en de eerste drie maanden gratis, dus dan ben ik uiteindelijk 3 euro aan kosten kwijt -/+ winst of verlies van de beleggingen én heb ik m’n eigen 20 euro gewoon weer terug).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.