Weer eens een persoonlijke update :-)

persoonlijke update

Als je mij op de dansvloer ziet, dan weet je: mijn gevoel voor timing is niet fantastisch. Zacht uitgedrukt. Dat geldt niet alleen daar, maar blijkbaar óók op heel veel andere plekken. Want: wat gebeurt er ineens véél, net nu ik aan het aftellen ben naar de komst van ons eerste kindje. Ik had het misschien ook wel kunnen verwachten, aangezien ik sinds die tijd óók met een telefoon met #babiesbringabundance-achtergrondscherm rondloop 😉 Maar goed, vandaag even geen interessante informatie over sparen of beleggen, maar weer eens een persoonlijke update. Vooral overslaan als je dit niet boeiend vindt, dan komt er volgende week wel weer een post voor jou!

Dutch Podcast Award

In mijn oproep (die natuurlijk nog steeds geldt!) van gisteren gaf ik het al aan: er is behoorlijk wat aan het rollen.

Allereerst natuurlijk dus die Dutch Podcast Award.

Ik kreeg een paar weken terug een mailtje van een luisteraar, die vond dat de podcast wel op die lijst thuishoorde. Nu kende ik deze wedstrijd niet én vind ik meestal dat er wel 100.000 dingen beter zijn, dus dacht ik in de eerste instantie vooral na over manieren om hier vriendelijk ‘nee’ op te zeggen.

Tot ik me bedacht wat al zo’n 10 jaar mijn doel is: mensen helpen slimmer met hun geld om te gaan, zodat ze een vrijer leven kunnen leiden. En als het éven kan, ze wellicht behoeden voor een aantal van de stomme/dure fouten die ik zelf heb gemaakt.

En dat gaat natuurlijk makkelijker, als mensen je weten te vinden. Bijvoorbeeld via je podcast. Dat is ook één van de redenen waarom ik drie jaar geleden besloot om mijn anonimiteit op te geven. Het is toch fijner om ergens een gezicht bij te hebben, ook al waren mijn spaarvarkentjes óók heel schattig.

Dus ik besloot wél een gooi te doen naar de prijs. Daarvoor moest ik eerst genomineerd worden. Gisteren ontdekte ik dat dat was gelukt.

De volgende stap is genoeg stemmen vergaren om winnaar in ‘mijn’ categorie te worden. Wil je daarbij helpen? YES!! Stem dan hier op de Money Mind Podcast in de categorie Brand Story Award.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Mastermind met Annemarie van Gaal

Even een behind-the-scenes-foto: deze club gaat ook komend jaar door met hele leuke dingen!

Afgelopen dinsdag had ik alweer de laatste mastermind met Annemarie van Gaal. Althans, dat zou het zijn. Dan hadden wij – ik en nog twee andere onderneemsters – een jaar met haar opgetrokken.

Ik heb in het afgelopen jaar ontzettend veel van haar geleerd en ook echt genoten van die masterminddagen. Want behalve een hele slimme, kundige zakenvrouw, is ze ook gewoon heel erg aardig.

Dus toen de kans zich voordeed om het jaar te verlengen – zelfs rekening houdend met mijn zwangerschap! – heb ik natuurlijk meteen ‘ja’ gezegd.

Ook komend jaar ga ik dus weer veel van haar leren, wat ik hopelijk ook weer kan vertalen naar waardevolle informatie en inspiratie voor jou als lezer/luisteraar/kijker.

Bovendien kwam er dinsdagmiddag ook nog een spontaan ‘goede-doel-idee’ op, wat we hopelijk ook als groep kunnen neerzetten in het komende jaar. Zou wel écht heel erg gaaf zijn.

Financiële chaos

In het verlengde daarvan, was er financiële chaos. Niet bij mij, maar wel bij de kandidaten van het project waarvoor ik hier een oproep deed.

Dit is een project waar ik via Annemarie bij terecht ben gekomen, wat natuurlijk op zich al heel erg leuk was. En inmiddels begint het al echt vorm te krijgen, wat betekent dat er straks ook daadwerkelijk concrete hulp kan worden geboden aan mensen die dat ook heel erg nodig hebben.

Nu is mijn rol hierin héél klein (ik lever op de achtergrond een kleine bijdrage aan het stukje financieel inzicht dat hiervoor belangrijk is), maar het is wél heel gaaf als het eindresultaat daarvan straks gewoon op tv te zien is.

Tegen die tijd ook meer daarover 😉

En dan de rest nog…

Ik noemde al de timing: die is natuurlijk op z’n minst opmerkelijk. Loop ik tegen het einde van mijn zwangerschap, begint er ineens van alles te stromen. Niet letterlijk dan, dat zou wel helemaal beroerd zijn.

Maar het helpt ook wel weer: focussen is al sinds jaar en dag een struggle voor me, en op deze manier moet ik wel veel bewuster kiezen wat ik wel en niet doe. Bewuster omgaan met de tijd die ik heb. Niet meer lanterfanten, maar flink strepen en wat er overblijft héél gericht gaan doen.

Die focus ligt dus momenteel op drie dingen:

 1. Content: ervoor zorgen dat er straks óók wat te lezen is als ik even niet in staat ben om te posten 😉
 2. Groei. En dan bedoel ik vooral doen waar ik als persoon of mijn bedrijf van kunnen groeien. Da’s dus wél die mastermind of m’n best doen om de podcast te promoten, maar niet allerlei gezellige koffietjes doen
 3. Systemen. Met een kleintje moet je volgens mij wel systemen en routines hebben, dus die ben ik nu vast voor mezelf aan het opzetten. Want hoe handig zou het zijn als ik straks ook wat dingen kan uitbesteden, omdat ik gewoon helder heb uitgewerkt hoe iemand anders dat kan overnemen. Het stukje loslaten dat daarin om de hoek komt kijken, is ook weer groei 😉

En daarnaast ben ik natuurlijk ook gewoon bezig met de voorbereidingen op half november. Het babykamertje afmaken, 100 liter bloed afstaan, één keer per week op een grote gymbal heen en weer hossen, uitrusten, extra vitamines eten, dat soort dingen. Want als er één ding is dat me vervelend lijkt, is gestresst aan een bevalling moeten beginnen.

Als ik dan de luxe heb van mijn eigen tijd indelen, dan moet ik daar ook maar gebruik van maken 😉

Zo, nu ben je volgens mij weer aardig op de hoogte. En hopelijk word je er net zo enthousiast van als ik! Of in ieder geval een beetje 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Genoeg leuke dingen om handen Adine! Geen idee hoe ver je bent in je zwangerschap, maar ik kan mij voorstellen dat zo af en toe de energie op is en je nog een behoorlijk stuk dag te gaan hebt.
  Doe vooral wat je leuk vindt en het promoten van je podcast is zeker onderdeel daarvan. Laten we massaal op jou gaan stemmen!

 2. Ik zou je als tip mee willen geven de documentaire in the womb te kijken. Een prachtige documentaire die je in je buik laat kijken wat er nu allemaal gebeurd. Je moet pas kijken als je echt met aandacht kan kijken en de rust hebt. Mijn eerste bevalling was mede hierdoor zo ontzettend prettig en ontspannen. Ik wist hierdoor wat mijn lijf deed en in welke fases ik zat. Was er daardoor zo heerlijk relaxed onder. De verloskundige gaf me aan dat ik het zo mooi gedaan had. Alsof ik er heel veel ervaring mee had. Kan nu na jaren alles nog van moment tot moment terug halen zo bewust heb ik alles beleefd.

 3. Gun jezelf ook lekker rust! Pootjes omhoog en de vent thee laten brengen, enkelmassage er uit slepen, nu kan het.
  Als dit de manier is waarop je oplaadt, helemaal top! Maar die kleintjes hebben een heerlijke tendens om alle verwachtingen en planning in de war te schoppen, en dat forceert je om met de flow mee te gaan.

  En anders misschien een blog serie over zilvervloot sparen en wat dies meer zij 🙂

  1. Haha, ja, daar ga ik straks zéker lekker over schrijven 😉 En je hebt helemaal gelijk hoor, ik ben blij dat ik de boel in mijn bedrijf zo heb omgegooid dat ik nu niet meer op deadlines van anderen zit. Hierdoor kan ik gewoon lekker doen wat ik fijn vind, ook in combinatie met dat het lichamelijk natuurlijk wat anders is dan anders, zonder dat ik er stress van heb. Natuurlijk zijn er nog wel dingen die ik graag wil qua vooruit werken, maar lukt het niet, dan lukt het niet. Dan is er ook geen man (of vrouw) overboord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.