Start van een lekker leven met minder?

Al sinds ik me kan herinneren, ben ik bezig met sparen en besparen. Als ik nu echter even om me heen kijk, lijkt het wel of ik de kennis die ik er over heb, maar deels in de praktijk heb gebracht. Laat ik maar gewoon eerlijk zijn: ik woon in een prachtig huis dat vol zooi staat en waar soms de spinnenwebben -weken!- aan het plafond hangen, omdat ik er gewoon niet aan toe kom om het schoon te maken. Ik heb geen overzicht, ik verdrink in de spullen en heb niet de energie om dit te veranderen. Tenminste, om het in één keer te doen.

Geïnspireerd door (onder andere) (Be)SpaarChick (die is gestopt) en Valhalla (nu: Noordse Eenvoud) heb ik besloten het heft in eigen handen te nemen. Misschien helpt een lijstje om een idee te geven van mijn plannen. Disclaimer: de realitycheck komt waarschijnlijk later in blogs wel naar voren en de samenhang kan hier en daar nog ontbreken!

Wensenlijstje:
– Financiële onafhankelijkheid
– Minder spullen
– Schoon huis
– Gezond eten
– Gezond leven (sporten, e.d.)
– Gelukkiger zijn

Ik geef toe; de doelen zijn misschien wat vaag of wel héél veel omvattend, maar ik heb voor mezelf het idee dat het geluk en de financiële onafhankelijk vanzelf komen als ik minder koop en bewuster en gezonder ga leven. Dat volhouden is echter zo makkelijk niet, dus ik nodig jullie van harte uit om mij hier te volgen en tips te delen!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Older Articles
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.