Geluk

Dat geluk in kleine dingen zit, dat is volgens mij algemeen bekend. Wat ik niet wist, was dat die kleine dingen heel concreet zijn. Uit Brits onderzoek blijkt dat de volgende dingen je gelukkig kunnen maken:
– 6,25 uur onafgebroken slapen (lastig, maar kom meestal wel in de buurt!)
– maximaal 7 uur per dag werken (daar is nog héél wat verbetering mogelijk…)
– vijf thuisgemaakte maaltijden per week (dat lukt me prima)
– twee uur per dag met de kinderen spelen (heb ik niet)
– minimaal één keer per week uitgaan (ik mag blij zijn als dat 1x per 2 maanden is)
– drie afleveringen per week soapseries kijken (seizoen is weer begonnen, dus dat zou kunnen)
– vier keer per week sporten (zit denk op +- 1, kan nog wat omhoog dus)

Voor mezelf zie ik al wel wat mogelijkheden, doen jullie alle dingen uit dit lijstje al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Ja hoor!
  alleen kunnen sommige dingen beter…
  slapen doe ik genoeg, ik denk dat ik meer werk dan die zeven uur 🙂 vijf huisgemaakte maaltijden
  in de week doe ik zeker.
  Mijn kids zijn ondertussen te groot om mee te
  spelen maar ik trek wel tijd uit om naar hen te
  luisteren en dingen met hen te doen….
  Dat uitgaan doen we veeels te weinig..
  en dat sporten ook, slechts één keer per week
  een lesje zumba…moet dringend terug aan joggen ..
  Ik vind geluk ook genieten van kleine dingen:
  een mooie bloem, een lief woord of gebaar van
  iemand anders, zelf iets kunnen doen voor iemand,
  genieten van je kinderen….enz enz…

 2. Ik kan het alleen maar beamen. Ik voldoe aan bijna alle punten en ben heel gelukkig :-)!

  Het is in ieder geval duidelijk dat heel veel werken om maar aan de ratrace mee te kunnen doen voor veel mensen dus niet tot geluk leidt. Al zijn er natuurlijk ook genoeg mensen die hier wel hun voldoening en geluk uithalen.

 3. Ik heb per nacht 6 tot 7 uur slaap is genoeg! Werken doe ik wel meer dan 7 uur, maaltijden maken lukt me prima, kinderen heb ik niet, aan minimaal een keer per week uitgaan kom ik ook wel. Dit hoeft denk ik niet per see stappen te zijn. Die soapseries is denk ik persoonlijk. Het sporten zou wel wat meer kunnen, zit nu op 1 a 2 keer per week. Ben wel gelukkig!

 4. Ik slaap ongeveer 6 uur per nacht. De maaltijden lukt ook prima. Ik sport drie keer per week, wel kinderen maar niet meer thuiswonend. Ik ben zelf thuiswonend hahaha…… ( ik werk niet), Maae ik ben heel gelukkig.

  Groetjes Puk

 5. Veel dingen uit het lijstje doe ik ongemerkt al, inclusief de 5 thuisgemaakte maaltijden en het kijken van 3 series. (Het zijn alleen geen echte soaps.) Het 4 keer per week sporten doe ik alleen niet.. Toch eens wat meer de fiets pakken.

 6. Fijn dat het bij jullie al werkt! Hoewel ik me al een stuk gelukkiger voel dan voorheen, mag er nog wel wat bij. Gelukkig blijkt er nog wel genoeg dat ik nog kan doen om dat te bevorderen en jullie reacties geven wat dat betreft wel hoop 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.