Uitdaging: verleidingen uitschakelen

Normaal gesproken doe ik op zondag het liefst (bijna) niets. Tenminste, van dingen die ik niet leuk vind. De tijd die ik dan heb, gebruik ik om lekker te lezen, uitgebreid te koken, tv te kijken, enzovoorts. Deze zondag ziet er een beetje anders uit, want ik moet nogal het één en ander doen. Om ervoor te zorgen dat ik óf de hele dag bezig ben maar dan ook echt met alles klaar ben óf dat ik ’s avonds nog wat vrije tijd heb en een substantieel deel gedaan heb, moet ik voor vandaag even alle verleidingen uitschakelen.

Mijn belangrijkste valkuilen wat dit betreft zijn:
1. Internet: ik heb het nodig voor mijn werk, maar word soms onweerstaanbaar aangetrokken door blogs, gossip sites, enzovoorts. Niet doen!
2. Mail: dat knipperende lichtje van nieuwe mail weerstaan? Niet te doen!
3. Alles behalve wat ik MOET doen: ik zou zelfs liever gaan schoonmaken dan wat ik op dat moment moet doen

Mijn plan van aanpak: ik zet zo de wekker op vijf minuten. Binnen die tijd ruim ik mijn bureau goed op. Dan is veel afleiding om me heen in ieder geval al weg. Dan maak ik een to do-lijst van de belangrijkste punten voor vandaag. Daarna schakel ik het versturen- en ophalen van mijn mail uit en probeer ik me steeds minimaal 20 minuten met mijn taak bezig te houden. Dat is ongeveer de maximale aandachtsspanne die ik heb. Vervolgens doe ik vijf minuten wat anders, maar wél wat van mijn lijst. Dus niet alsnog doelloos surfen enzo, want dan worden die vijf minuten zo weer 20 minuten.

Wie mijn blog een beetje volgt, weet waarschijnlijk dat ik deze methode vaker probeer en dat het nu niet altijd echt tot de beste resultaten leidt. Maar omdat elke dag toch weer een kans biedt om opnieuw te beginnen, ga ik het gewoon weer proberen. Je zou denken dat het allicht meer op moet leveren dan helemaal niets doen.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Succes ermee… Ben ook afgrijselijk slecht in die dingen, moet opeens echt 'de geest' krijgen om het te doen anders wordt het niets.

 2. Ik moet eigenlijk heel veel, maar er komt niet niks uit mijn handen. Op het moment spelen er bepaalde dingen en dan zijn je gedachten daarbij. Maar ik moet nodig weer eens aan de schoonmaak. Maar dat kan morgen ook.

  Liefs Frederique

 3. Ik vindt het ook altijd lastig om me ergens toe te zetten als ik veel moet doen. Ik maak dan altijd een lijst en dan plan ik ook even pauzes in. Het beste is idd om de laptop dan maar uit te zetten anders ga ik ook veel internetten. Als je uiteindelijk alles gedaan hebt en van het lijstje kan afstrepen voel ik me wel goed en voldaan dat alles weer gebeurd is. Dit systeem gebruik ik voor alles, schoonmaken thuis, huiswerk etc. M'n pauzes zijn dan meestal 2 favoriete nummer luisteren op m'n ipod en een beetje dansen……haha 😉

 4. Eigenlijk moet ik ook druk opruimen wassen drogen strijken en in de kast ruimen!
  Maar daar heb ik echt geen trek in!
  Ik ga zo wel ffies een was aanzetten maar daar heb je het dan ook wel mee gehad.
  Heb vandaag wel al 3 kerstbakjes gemaakt!

  Groetjes Schuldenaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.